sta72: Ville i første omgang prøvd å skifte ut pakningene på ventilene. http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_316&products_id=1585
Ser ut som de er tom for disse på Bryggselv, men de har et O-ring sett: http://www.bryggselv.no/products/o-ring-sett
Oppskrift burde ikke være så veldig vanskelig.
Ta utgangspunkt i en oppskrift for scotch ale (google er din venn), tilsett littegrann peated malt, 2% kanskje?, etter mesking tar man ut en del av first runnings (1/4 - 1/6 av totalt volum) og koker dette ned, såkalt karamellisering. Ha dette...
Det er nok røringen som har noe av skylden her. Meget godt mulig at vørteren bare har laget seg noen kanaler gjennom maltrøret og ikke vært i kontakt med store deler av malten. Jeg hadde sammen problem når jeg brukte 7.6kg malt, og endte opp med å meske i over 2 timer fordi jeg fant ut at det...
Om du ikke bruker store mengder hvete, er 7,6 kg sånn ca maks. Da hadde jeg 1cm klaring på toppen av maltrøret. Det var elendig sirkulasjon i malten, og nesten umulig å røre i den uten at det rant malt i store mengder over i kokekaret. Vil også anbefale å kutte ned på maltmengden og erstatte med...
På vanlige 0,33 flasker vil vel dette være i meste laget. Om man legger til grunn at det var 20C i ølet, ender du på rundt 4.0 volumprosent CO2 om jeg ikke tar helt feil. Nå aner ikke jeg hvor mye trykk dette vil generere i flaskene, men norske 0,33 flasker har jo gjerne vært i bruk en stund og...
Safe varianten med 007 stoppa på 1.021 hos meg. Flasket 12 liter den 18. Feb
Gjæret 5 liter med WLP568 Saison ale blend. Den stoppa på 1.014 og ble litt tynn, men morsom sak. Også flasket den 18.
Har 4 liter som fortsatt godgjør seg med skogens frukter.
Alle er tilsatt Balanoor Arabica kaffe.
Eksperiment-batchen på 6 liter står nå på 26-28 grader og bobler ivei. Den lukter meget spennende.
De 16 literne som ble pitched med 007 har roet seg littegrann, men er fortsatt godt med aktivitet og det lukter herlig i hele rommet. Har begynt å øke tempen sakte etter å ha stått på 16 de 2...
Det er så og si alltid nøyaktig sånne krabbekokere på netthandelen, og jeg har sett de gå for helt nede i 400,-
Virker som noen gjør business på å kjøpe billig derfra og selge med profitt på Finn.no
Det er ikke noe problem å ta de første 10-15 literne som renner av til en kraftig øl først og så bruke second runnings til en lettere øl. Da kan du jo få en IPA (om enn ganske lys) som du humler godt og gjærer med ale gjær, og en pils i samme slengen.
Søk på parti-gyle brewing så finner du nok...
Kölsch er vel ikke den letteste ølen å begynne med. I et såpass lyst og nøytralt øl er det ikke lett å skjule eventuelle feil i brygge- eller gjæringsprosessen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.