Nylig innhold av igniztion

  1. igniztion

    Brukte 19L Corneliusfat til salgs

    sta72: Ville i første omgang prøvd å skifte ut pakningene på ventilene. http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_316&products_id=1585 Ser ut som de er tom for disse på Bryggselv, men de har et O-ring sett: http://www.bryggselv.no/products/o-ring-sett
  2. igniztion

    Brukte 19L Corneliusfat til salgs

    Fantastisk service av John, som kom innom meg på jobb og leverte pakninger jeg glemte da jeg var oppe og hentet fat og div. annet.  :skitbra:
  3. igniztion

    Chipotlekrydder - hvor?

    Vil tro at Helgø har Chipotle. De har i alle fall stort sett det meste. Ellers hiver jeg meg på forslaget om å kontakte Craig. Han vet nok råd.
  4. igniztion

    Øletiketter

    Hvordan er de å fjerne fra flaskene igjen? Har prøvd litt forskjellige labels fra bokhandelen, men limet er jo på høyde med Nøgne Ø sitt.
  5. igniztion

    Hvor selges krystallsoda i Bergen?

    Jeg handler Krystallsoda på Meny. Alle Meny butikkene jeg har vært innom her i byen har det.
  6. igniztion

    Lindisfarne Scotch ale

    Oppskrift burde ikke være så veldig vanskelig. Ta utgangspunkt i en oppskrift for scotch ale (google er din venn), tilsett littegrann peated malt, 2% kanskje?, etter mesking tar man ut en del av first runnings (1/4 - 1/6 av totalt volum) og koker dette ned, såkalt karamellisering. Ha dette...
  7. igniztion

    Erfaringer med Beer Brew 30

    Det er nok røringen som har noe av skylden her. Meget godt mulig at vørteren bare har laget seg noen kanaler gjennom maltrøret og ikke vært i kontakt med store deler av malten. Jeg hadde sammen problem når jeg brukte 7.6kg malt, og endte opp med å meske i over 2 timer fordi jeg fant ut at det...
  8. igniztion

    Min første IPA

    Om du ikke bruker store mengder hvete, er 7,6 kg sånn ca maks. Da hadde jeg 1cm klaring på toppen av maltrøret. Det var elendig sirkulasjon i malten, og nesten umulig å røre i den uten at det rant malt i store mengder over i kokekaret. Vil også anbefale å kutte ned på maltmengden og erstatte med...
  9. igniztion

    Hvor mye sukker trengs til en flaskebombe?

    På vanlige 0,33 flasker vil vel dette være i meste laget. Om man legger til grunn at det var 20C i ølet, ender du på rundt 4.0 volumprosent CO2 om jeg ikke tar helt feil. Nå aner ikke jeg hvor mye trykk dette vil generere i flaskene, men norske 0,33 flasker har jo gjerne vært i bruk en stund og...
  10. igniztion

    Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø 2012

    Safe varianten med 007 stoppa på 1.021 hos meg. Flasket 12 liter den 18. Feb Gjæret 5 liter med WLP568 Saison ale blend. Den stoppa på 1.014 og ble litt tynn, men morsom sak. Også flasket den 18. Har 4 liter som fortsatt godgjør seg med skogens frukter. Alle er tilsatt Balanoor Arabica kaffe.
  11. igniztion

    Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø 2012

    Eksperiment-batchen på 6 liter står nå på 26-28 grader og bobler ivei. Den lukter meget spennende. De 16 literne som ble pitched med 007 har roet seg littegrann, men er fortsatt godt med aktivitet og det lukter herlig i hele rommet. Har begynt å øke tempen sakte etter å ha stått på 16 de 2...
  12. igniztion

    Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø 2012

    Jeg målte den til 1.072 på 19 grader celsius.
  13. igniztion

    Krabbekoker med gassbrenner til 1600kr? Løp eller kjøp?

    Det er så og si alltid nøyaktig sånne krabbekokere på netthandelen, og jeg har sett de gå for helt nede i 400,- Virker som noen gjør business på å kjøpe billig derfra og selge med profitt på Finn.no
  14. igniztion

    Forslag til 2 x Pils

    Det er ikke noe problem å ta de første 10-15 literne som renner av til en kraftig øl først og så bruke second runnings til en lettere øl. Da kan du jo få en IPA (om enn ganske lys) som du humler godt og gjærer med ale gjær, og en pils i samme slengen. Søk på parti-gyle brewing så finner du nok...
  15. igniztion

    Lett og lyst begynnerøl

    Kölsch er vel ikke den letteste ølen å begynne med. I et såpass lyst og nøytralt øl er det ikke lett å skjule eventuelle feil i brygge- eller gjæringsprosessen.
Tilbake
Topp