Nylig innhold av IM

  1. IM

    Tips til gave

    Takker folkens. Ølakademiet har mye spennende og virker som et bra valg ja. Tenker jeg satser på noe derfra.
  2. IM

    Tips til gave

    Hei, Pønsker på en ølrelatert bursdagsgave til en ølglad godt voksen mann. Ikke-brygger. Tenker på en opplevelsesgave. Type ølsmaking, omvisning, festival eller den type ting (men ikke bryggekurs som sådann). Område Oslo-Drammen. Tenker det er mest hyggelig dersom dette kan gjennomføres nå...
  3. IM

    Litermål på Speidel 30 liters gjæringskar

    Hmmm. Går an. Men tenkte om det var noen som hadde disse målene spot on i hodet, slik at jeg slipper å flytte på karet nå. Er usikker på eksakt hvor mye jeg fikk fra kok og over til gjæring.
  4. IM

    Store svingninger i mesketemp innledningsvis

    Takk for innspill karer. Det var ikke noen udelt positiv opplevelse det her nei. Ølpettern - Ja, har sett noen av videoene til David Heath. Bra videoer. Fulgte hans råd med å løfte silplaten littegrann opp igjen. Med "tullebrygg" - tenker du da på å bare kjøre igjennom en "mash" syklus bare med...
  5. IM

    Temp. kontroll i gjæringsskap

    Mange med erfaring på forskjellige løsninger og ser at det er mange veier som forhåpentligvis fører til Rom :). Mulig jeg bytter ut den varmematta mi med en kabel. Men må prøve litt først. Erling A - har du opplevd noen gang at dunken blir for varm i bunnen når det står oppe på matta, slik...
  6. IM

    Temp. kontroll i gjæringsskap

    Erling - Er det ikke noe problem med masse vekt på denne plata? Føles jo forsåvidt solid ut, så prøver det neste gang. Gjærer en ale nå, og tror ikke jeg trenger varme i det hele tatt denne runden. Er bare kjøleskapet som slår seg på i ny og ne. Finn - bruker en inkbird 310 stilt inn på 18...
  7. IM

    Temp. kontroll i gjæringsskap

    Hva med en sånn varmeplate som jeg har brukt her a? 25W. Kjøpt på Petit.. Har ikke fått testet den ut så mye ennå. Men skulle tro den holder i massevis.
  8. IM

    Litermål på Speidel 30 liters gjæringskar

    Hei, Er det noen som har god kontroll og har målt opp og satt streker på hvor mange liter det er til de forskjellige ringene etc på speidel gjæringskaret? Hvor mye er dette her?
  9. IM

    Store svingninger i mesketemp innledningsvis

    Heisann alle sammen. Takk for innspill. Ble en laaaang bryggedag i går gitt. Tja - for å ta noen av tingene dere tar opp. Sveen - Som Ølpettern sier så er det ikke noen innstillinger på varmeelementet her. Bare av og på. Connect skal fikse resten. alfegutt - har trykket temp sensor så hardt...
  10. IM

    Store svingninger i mesketemp innledningsvis

    Hei, Jeg setter mitt første brygg med nyinnkjøpt GF i dag. Er i gang med meskingen nå, men opplever noe som gjøre meg en smule bekymret. Nå har jeg kommet en halvtime inn i meskingen, som er ment å skje på 65 grader. GF'en ser ut til å ha "stabilisert" seg nå med å svinge mellom 64 og 67...
  11. IM

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Ser at jeg ikke har svart på denne. Får skylde på ferien:rolleyes:. Takk for gode råd Ølpetter'n. GF'en har nå blitt innkjøpt :cool:. Så da er det bare å få satt det første brygget snart...... Jeg ser at det anbefales at kjøleren "blåses" helt ren/tørr etter rengjøring, slik at det ikke...
  12. IM

    Ting vi kjøper på ebay/ali etc. og hva vi synes om det

    Den er god. Takker. Da er det bare å prøve litt selv :)
  13. IM

    Ting vi kjøper på ebay/ali etc. og hva vi synes om det

    Hei. Kjøpte denne. Hvor stort volum starter har du prøvd denne på?
  14. IM

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Heisann igjen :) Takk for alle god råd og innspill ifht spørsmålene mine her. Har fortsatt ikke gått til innkjøp av GF, men har vel mer eller mindre bestemt meg for at det blir kjøp av den nå ila kort tid. Virker som folk alt i alt er godt fornøyd. Det er ting som rutiner og andre ting man...
  15. IM

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Takk for tilbakemelding, trykkertor. Hva slags plastmeskespade har du som er lang nok? Ser at bryggselv har et par av tre. Er enig i at det er ok å prøve å unngå altfor mye riper. Selv om alt vel blir kokt sønder og sammen, slik at så veldig farlig er det vel neppe. Ifht kjøler. Pleier du å...
Tilbake
Topp