Hei.
Jeg har et Hackman FIN88 (GRANSK88) Ringnesfat men mangler spyd og adapter. Er det noen som vet hvilken deler som passer eller om det finnes G kobling lignende del som passer direkte?
Kan ikke forklare det bedre, men lagring (flere uker) pleier å gjøre smaken mindre fremtredende. Så trur ikke det er oksidering.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Jeg oppfatter all aromahumle som litt søt. Tør humle har jeg nesten sluttet med siden jeg synes det ofte blir en kvalm tung sødme..
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Er det ikke faktisk sånn at man ikke får et tørrere øl ved å tilsette sukker, men et like tørt og sterkere øl. Hvis man vil ha et tørrere øl må man erstatte litt basemalt med sukker?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Uten kunnskap og erfaring har det lite å si om man brygger et øl basert på egen eller andres oppskrift, man vet ikke hvorfor ølet blir som det blir uansett...
Etter min mening er egen oppskrift ikke en unik øl, men en øl man har tenkt ut.
Så jeg ville bare hoppa i det, smakt på resultatet og...
Hva med å kjøle ølet ned til 0 grader. Tilsett vørter, bland og vent 2-3 dager for så å tappe på flasker. Jeg prøvde det og det fungerte fint.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Hei.
Jeg har vaska gjær med starsan for å fjerne bakterer. Gjæren funger fint etterpå. Same some syre vask av gjær som bryggerier gjør.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Vet noen hvorfor man bare skal ha gjærnæring i en av delene? Jeg ville tru den nye gjæren som blir produsert i vørteren også trenger "korrekt " næring?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Oppdatering: Jeg tilsatte sukker etter coldcrash og lot det stå noen dager for så å flaske rett fra gjæringskaret. Det fungerer fint.
Kan virke som om karboneringen gikk litt raskere en normalt.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.