Jeg tenkte å prøve å bruke et 30 liters gjæringskar med perforert bunn som maltrør. Disse skal være næringsmiddelgodkjent med varm væske håper jeg.... Med silbunnen på plass ser høyden ut til å passe akkurat.
Noen motforestillinger?
Jeg lot det gå ca 2 uker fra tørrhumling til flasking og jeg mener bestemt at mye av humlesmaken og aromaen må ha forduften i løpet av den siste uka i dunken. Hadde meg en falske i går kveld og den var skuffende tam......
Varmeoverføringen mellom to medier er mer effektiv (skjer raskere) når temperaturforskjellen mellom mediene er minst mulig. Det betyr at kjølevannet virker best hvis det først kommer i kontakt med den kaldeste delen av vørteren først (alstå i bunn av gryta). Selvfølgelig vil en kjøle raskere med...
Kjølevannet bør gå inn i bunn av gryta og komme ut på toppen (samme prinsipp som en motstrømskjøler)
Varmeoverføingen er mest effektiv ved lavest mulig temperaturforskjell + at sannsynligheten for at kjølevannet har lavere temeperatur enn vørteren er mye større langs hele spiralen. Kjølevann på...
I følge kalkulatoren på pipeflowcalculations.com (pressure drop calculator) så må en opp i 7 l/m for å sikre turbulent flow i et 5m langt 8mm rør. Enda mer mer hvis diameteren på røret går opp.
Med å deformere røret (i.e banke røret flatt) hver f.eks 30cm eller noe vil en antakelig provosere...
Dette var saker!
Jeg tørrhumlet etter denne metoden for ca. en uke siden, og tappet av en sample i dag. Enorm aroma med kraftig innslag av sitrus og tropiske frukter, definitivt stor forskjell ift før tørrhumling.
Jeg lot riktignok humleteen få avkjølt seg i kalt vannbad i 5 minutter før jeg...
Dette brygget begynner å nærme seg flasking, men det er forferdelig grumsete. Har latt en prøvekolbe stå i kjøleskapet i 4 dager nå, men er fortsatt langt fra klar selv om det er mye bunnfall i kolben. Er det en idé å koke opp Irish Moss i vann og tilsette dunken? Eller skal man bare være...
Skal man altså hive pelletsene i varmt vann (75 °C) og la det stå noen få minutter, og hive hele suppa i dunken uten nedkjøling? Gir man ikke gjæren litt sjokk da? Bør man ha oppnåd ønsket FG før man evnt hiver oppi?
Jeg skal tørrhumle 19 liter IPA med 50g Cascade. Tenkte å prøve denne metoden...
Hei,
Jeg laget eplecider for noen år siden og funderte på det samme. Jeg endte opp med å bruke en cidergjær fra White Labs som ikke skulle gjære veldig tørt, men den gjorde det allikevel...
Jeg ville absolutt anbefale å bruke Splenda til søtning, da dette visstnok ikke inneholder noe gjærbart...
Det jeg egentlig lurte på var om det vil være merkbar forskjell på tørrgjær (Safale US-05) mot f.eks Wyeast American Ale.
Og om det da er verd bryet med å styre med gjærstarter og hele den pakka kontra en rehydrert tørrgjær. På mitt nivå med ekstraktbrygging, og uten spesielt god...
Noen kommentarer på denne? Det blir nok kanskje en god IPA av dette :biersmile:
Hvor mye har det eventuelt for seg å styre med fersk gjær og gjærstarter etc. Jeg hadde tenkt å gjære på relativt lav temperatur for å ikke få et altfor stort gjærpræg. Meninger og råd mottas med takk!
...
Muntons Gold settene inneholder 3 kg humlet maltekstrakt, altså nok til at du ikke trenger å tilsette ekstra maltekstrakt (eller sukker som det står i oppskriften....). Det er jo da også en god grunn til at det koster mer.
I mitt hode skulle det ikke være noen kvalitetsforskjell på vanlige...
Hei Dag,
Dette var jo en enormt stilig patent! Vi er et par stykker i Haugesund som skal prøve å snekre sammen noe og dette var jo en kilde til inspirasjon.
Har du noen umiddelbare svakheter og forbedringer du kan komme med, og erfaringer på bruk?
Drømmen er jo en billig helintegrert...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.