Jeg husker ikke detaljene nå, men ser jeg smakte den så sent som 25 .november i år og noterte meg at det var for mye preg av diacetyl og at jeg ikke vil prøve den igjen... Så smaken er som baken!
Jeg pleier å la sikkerhetsventilen på allrounderen stå åpen til stormgjæringen er på hell, så setter jeg spunding valven på 0,2 bar. Funker som fjell hver gang.
I mine øyne er gjæring under trykk en alternativ måte å "hemme" gjæren på sammenlignet med å bruke lav temperatur. Så hvis du for eksempel har dårlig tid, kan du bruke trykk istedenfor lav temperatur og bli fortere ferdig med gjæringen, uten at du får det vanlige og negative preget fra en pils...
Hvilken gjær bruker du, og har du mulighet til å gjære med temperaturkontroll? Det må vi vite før vi kan ta stilling til om det er tilrådelig å gjære under trykk.
Logg inn på norbrygg.hypersys.no og sjekk at du har registrert riktige persondata og telefonnummer på medlemskapet ditt.
(Foruminnstillingene har ikke noe med det å gjøre.)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.