Nylig innhold av kherseth

  1. K

    På flyttefot med øl på gjæring

    Grattis med jobb da :) Ja såklart er jeg med på brygging så snart lønna kommer, hvor er det du har kjøpt? Du vet ikke tilfeldigvis om nå leiligheter der oppe? Har ikke funnet plass å bo enda, å bare 1uke igjen XD
  2. K

    På flyttefot med øl på gjæring

    Hehe, ja så det der, gleder meg til å sjekke det ut. Narom, undervisningsstilling eller? Jo har vinglet litt inn og ut her siste halvåret, ett par brygg har det blitt også.
  3. K

    På flyttefot med øl på gjæring

    Må få smake i sommer da thomas ;) Blir andenesværing av meg å om en ukes tid...
  4. K

    Arduino, SSR, PID - teknikk og utstyr

    Gleder meg til å høre hva du syns om arduinoen, har ikke hatt fingrene på ett slikt kort enda, men fra hva jeg har sett er dem jo knallbra. Om du virkelig vil eksperimentere med temperaturfølere, så kan du finne en gammel enhet, lodde ut en diode og bruke den som temperaturføler. Blir det samme...
  5. K

    Arduino, SSR, PID - teknikk og utstyr

    Du kan jo også lage PC-interface til arduinoen, er ikke så forferdelig vanskelig heller. Kan jo være greit om det blir mye funksjoner for å oppdatere parametere. Feilsøking blir jo også endel lettere om man kan kjøre data over til PC. Vil si den største fordelen med IO-kort må være muligheten...
  6. K

    Arduino, SSR, PID - teknikk og utstyr

    Jøss, mange elektronikkfolk her :S Jeg har også VK1 el.nikk, etterfulgt av vk2 Romteknologi og bachelor Elektronikk. Begynte også på master i sattellitteknologi men ble lei, går mye på elektronikk det også :) Gleder meg for å se hvordan tråden utvikler seg her...
  7. K

    Arduino, SSR, PID - teknikk og utstyr

    Det er selvfølgelig helt korrekt :) Bare lurer, har du prøvd ut reguleringen uten hotside/coldside-kompensasjon? Lurer litt på hvor mye det faktisk har og si.
  8. K

    Arduino, SSR, PID - teknikk og utstyr

    Vil anbefale å begynne litt lavere enn med SSD og høyspenning for de første forsøkene. Når jeg lekte med PID for noen mnd siden bygde jeg en liten testkrets, den besto enkelt og greit av en temperaturføler, en effektmotstand og en høyeffekts darlington transistor. Lagde en aluminiumskappe for å...
  9. K

    Gjær stopp, for lite oksygen start fermitering

    Prøv å rist forsiktig på dunken for å få gjæra i sirkulasjon, hjalp ihvertfall på min sjokoladestout som stoppa på 1035 (OG1086). Har nå kommet ned i 1020 :) Skal sies det var ikke jeg men lillebroren min som rista dunken, den stod på vaskemaskinen men falt på gulvet, lokket fallt heldigvis...
  10. K

    Lage maltmølle

    Det er det som er min plan, tror ikke man trenger å lage dem så veldig grove heller. Sitter å gruble om man egentlig trenger diamantformet serratering på begge valser, eller om det holder med et enkelt dreid spor i hver vals. Jeg bruker stålrørene mest for at jeg fant dem i skrapcontaineren...
  11. K

    Lage maltmølle

    Vær obs på at noen mener aluminiums valser slites veldig, driver selv med samme prosjekt oog har valgt 50mm(UD) tykkvegget stålrør. Venter bare på dreiestålet(noe herk når en tur til byen er en dagstur!!) Og enig med han over, bilder er bra :)
  12. K

    Nybegynner med mange spørsmål.

    Bunnfall er ikke noe jeg bekymrer meg så mye for, det blir stortsett liggende på bunn når man heller over i glass. Er vel litt gjæravhenging hvor godt det sitter i bunn men se på flokkuleringsevnen til den aktuelle gjæra, det burde gi en pekepinn.
  13. K

    Nybegynner med mange spørsmål.

    Ta det fra en annen som er helt fersk, det er ikke betydelig værre å brygge på ekstrakt enn kit, og resultatet blir vel oftest bedre fra det jeg har forstått :) Svarer kort på spørsmålene siden jeg ikke har all verden med erfaring selv ;) Spraymalt er malt i ekstraktform, ca det samme som...
  14. K

    skal kjøpe meg utstyr trenger litt hjelp

    Er ikke sikker på hvor stor åpning de gjæringsbøttene fra europris har, men bøttene med presslokk er jo særdeles enkle å rengjøre. Tror uansett ikke det har allt for mye å si om lokket er 100% tett, det vil uansett stå med litt trykk gjennom gjæringsprosessen. Som nevnt, flasker kan skaffes på...
  15. K

    Dele opp bryggedagen?

    Mitt andre brygg ble laget slik. Kjølte ikke ned vørteren fort og lagret den på kjøkkenbordet i gryte med lokk til dagen etter. Nå står brygget til karbonering på flaske men har ikke lagt merke til usmak enda ihvertfall. Det sagt, nå besto ikke mesket vørter for mer en 30% av det gjærbare...
Tilbake
Topp