Nylig innhold av Kivbyd

 1. K

  Tweaking av Grainfather

  Den nye jeg fikk var litt bedre, men kunne vært enda litt lengre. Hjalp ikke noe mer med varme, men den jeg har nå får jeg akkurat nok feste til at den holder seg på plass.
 2. K

  Kveik fra Voss, erfaringer

  Jeg planlegger å sette et brygg på vossakveiken der jeg vil gjære på Ca 30-35 grader. Når du sier det gjæres i 48 timer, er det vanlig å flaske direkte etter dette uten å tilsette sukker slik at den karboneres på eventuelt restsukker? Eller flaske det og tilsettes sukker for karbonering da?
 3. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Lykke til :-) og som sagt, får du tak i den andre typen kveik så tar jeg gjerne imot ;-)
 4. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Nå har jeg to rør med fersk vossakveik klar. Da sender jeg et rør til @/mtv og et rør til @Naxi , og så sender dere videre til andre som vil ha :-) Samtidig så tar jeg gjerne imot den andre gjærtypen fra Hornindalen om dere får tak i den ;-)
 5. K

  Kveik fra Voss, erfaringer

  Tappet mitt første brygg med kveik fra Voss i dag. Tappet det meste på flasker, men tok en skvett på en growler som jeg tvangskarbonerte så jeg kunne få en smak på det med en gang. Jeg tok utgangspunkt i 96% pilsnermalt og 4% munich malt. Humlet med Columbus og mjødurt. Laget en starter på 1,5...
 6. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Nå har jeg satt en starter med kveik fra Voss. Har fått melding fra to stykker som vil ha. Så da kan jo de også sende videre til eventuelle andre som vil ha :-)
 7. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Skal se hva jeg har :-)
 8. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Ok. Jeg skal sette en starter i kveld så ser vi hvor mye det blir ut av det og om jeg finner rør å ha gjæren i :-) vet ikke om det er særlig lurt å sende i glass. Men tar du sjansen så har jeg noen små glass jeg kan bruke.
 9. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Jeg mener det er den fra Voss jeg fikk ja. Jeg skal se om jeg finner noen egnede beholdere så kan jeg samle opp litt når brygget er tappet. Planen er å tappe i kveld. Men mye kan skje ;-) hvis de som vil ha kan sende en PM med adresse så skal jeg se hva jeg får til. Hvordan skal jeg forresten...
 10. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Er det to typer kveik fra Voss? I så fall vet jeg ikke :-)
 11. K

  Vandregjær - kveik på farten?

  Jeg har litt liggende, men må sette en starter eller to for å få nok til å gi bort. Hadde bare litt igjen etter at jeg har brukt noe i et brygg. Det skal snart tappes så jeg kan jo ta noe slurv fra dunken og sende heller hvis det er interessant. Så må jeg se om jeg finner egnede beholdere å...
 12. K

  Tweaking av Grainfather

  Min ble ikke bedre så jeg skulle få ny. Håper den nye passer da :-)
 13. K

  Tweaking av Grainfather

  Jeg har kjøpt graincoat til min nå, men er det andre som har fått en som ikke rekker helt rundt? Min går ikke an å feste med borrelåsen. Har den løst på nå for å se om den kan strekkes litt med varmen på. Hvis ikke skulle jeg få ny av brewshop.
 14. K

  The grainfather.

  Hos meg renner det nesten alltid litt i overløpet gjennom hele meskingen. Har aldri brydd meg noe om det så lenge det ikke renner like mye der som det kommer ut av pumpa. Har heller ikke hatt problemer med lavt utbytte. Den malten jeg brygger med er ganske finknust. Aner ikke hvilken innstilling...
 15. K

  Biltema manometre

  Bare vær obs på at disse kan lekke litegrann så jeg ville ha sjekket med såpevann. Jeg brukte også en slik for å ha forskjellige trykk på fatene men min lakk og tømte flaska.
Topp