Nylig innhold av Kjetil S

  1. K

    Duvel

    Min favorittjulesang: Jeg gikk meg over sjø og land, der møtte jeg en gammel mann han spurte så, han sagde så: Hvor hører Duvel hjemme? Den hører hjemme i Belgia, i Belgia, i Belgia, og alle disse belgeraaaaa, de hører hjemme i Belgia.
  2. K

    Columbus som single hop

    Columbus er fabelaktig som tørrhumle, særlig sammen med mer tradisjonell C-humle.
  3. K

    Hva sier nazistene ?

    Jeg vet ikke hva nazistene selv vil si, og man skal vel heller aldri stole på folks selvfremstilling, men dette med nazikontroll er antakelig noe overvurdert. SA var jo en av de tidlige paramilitære naziorganisasjonene, og ble beskrevet som «work-shy individuals, drinkers, losers, homosexuals...
  4. K

    "Zzzzz: Minibryggeriet har blitt til nattbord."

    De fleste abonnement på papiraviser kommer vel med digitalabonnement som gratis ekstrautstyr i dag.
  5. K

    Imperial

    Jeg er temmelig sikker på at det må være brygget for eksport til det keiserlige russiske imperiet. (Imperial foran alt annet enn stout/porter er såvidt jeg vet en nymotens oppfinnelse.)
  6. K

    Tsjekkisk pils med annen humle enn Saaz?

    Jeg brygget en gang en pils med Sladek som bitterhumle og Lubelski til aroma. Den var, etter det jeg husker, aldeles nydelig, og Lubelski skal være en nær slektning av Saaz. Jeg tror du vil kunne slippe unna om du serverer den som en tsjekkisk pils med Saaz. Folk tolker alltid smak etter...
  7. K

    Lager Braumeister dårlig vørter?

    Men det er jo massevis av ting som ligger utenfor Speidelens domene. Kverningen av malten påvirker meskingen i stor grad, forskjellig fra utstyr til utstyr, og er blant tingene man bare må lære seg. pH-justering av skyllevann? Nedkjøling? Sakte uten pumper, eller fort med pumper? La vørteren stå...
  8. K

    Lager Braumeister dårlig vørter?

    Noen forskjell i kvaliteten på kok og avdamping?
  9. K

    Hvilke grep kan jeg gjøre for å friske opp ølet

    Det er det der med å definere friskhet, da. For min del vil jeg gå i retning av det syrlige (grapefrukt/sitron) i aromaen, og unngå det søte, og både Citra og Amarillo kan være sykelig søte. (Men Amarillo har vel en tendens til å miste det tropiske preget og gå over i sitrus med litt lagring?)
  10. K

    Erfaringer med WLP002 gjær

    Jeg har pleid å få ganske god utgjæring med WLP002. Det er bare å følge de vanlige triksene, med rikelig, frisk gjær, begynne litt kaldt og deretter passe på at temperaturen ikke får falle etter at stormgjæringen er i ferd med å avta. En FG på 1011 er nok litt optimistisk, men 1014 burde være...
  11. K

    0,33 eller 0,5?

    Min erfaring er at det er lettere å oksidere ølet på små flasker. Jeg antar at det må være fordi andelen av øl som blir splæsjet mot en tom bunn er større.
  12. K

    Bananflue i vørter

    Et oppkok vil nok ta knekken på bakterier. Samtidig kan det fjerne en del humlearoma, men det er vel en mindre problem.
  13. K

    4 år gammel us 04, kaste den?

    Kast den, eller brygg et vanlig ~20-liters brygg på den, for science.
  14. K

    Hjemmebrygg og Skallebank

    Du skriver at du bare drikker en liten flaske, så kanskje du simpelthen er dehydrert og trenger å drikke mye mer.
  15. K

    Vestkast - en norsk podcast om øl og ølbrygging!

    Joda. Jeg bare sikter til at iTunes som podcast-aggregator ikke er så fryktelig proprietær som man skulle tro, selv om det selvsagt er et bidrag til Apple-brukernes tillærte hjelpeløshet.
Topp