@Brede vant forøvrig med samme oppskrift i 2022 også, muligens samme batch?
I 2010 fikk han tredje plass med en imperial stout. Men en annen oppskrift den gangen.
https://forum.norbrygg.no/threads/nm-10-ssp3-kokkens-stout-brede-venas-alesund.3592/
Etter tredjeplass i 2010 tok det mange år før...
Det går helt fint uten kjøleskap. Jeg bruker ikke kjøleskap, men fikk etterhvert ett varmebelte og inkbird.
Om jeg har skjønt @Finn Berger riktig bruker han verken kjøleskap eller varmebelte. Men bærer kjærlig gjæringskarene fra rom til rom utfra temperaturbehov.
Det er fullt mulig å brygge...
https://www.olbrygging.no/fwk/105105/fwk-belgisk-blond-fresh-wort-kit-ferdig-brygget-v%C3%B8rter-til-20l-%C3%B8l
Dersom det er denne BE-256.
Mange er fornøyd med den.
Mange bruker aktiv kjøling/ varme for å ha kontroll på temperaturen. Det er praktisk, men ikke nødvendig.
Dersom anbefalt...
Med kun sene tilsetninger blir det ikke en NZ pils, men det skal jo ikke hindre deg i å brygge ølet. Der ser godt ut.
Jeg hadde kanskje hatt 50/50 dip-hop og tørrhumle.
Jeg tror den er akkurat for liten til en 25kg sekk. Jeg bruker disse hvor det såvidt er plass til 25kg.
https://www.rusta.com/nb-no/gjor-det-selv/flytting-og-oppbevaring/oppebevaringskasser/oppbevaringsboks-med-lokk-smartstore-59x39x31-cm-47-liter-classic-45
Du kan levere øl i hvilken som helst klasse med tilsetninger og melde på i klasse 13E tilsetninger.
https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/#13E
Vinner i klasse 7/11 Hvete og Syrlig er hva som kan kalles en pastry surøl.
https://norbrygg.no/nm-oppskrifter-2025/
Det er ingenting i veien for...
Enig med Terje, dersom du likevel vil forsøke å få ned de siste poengene, kan du forsøke med aktiv gjær. Se her.
Innlegg i tråden 'Hva skal du brygge idag?' https://forum.norbrygg.no/threads/hva-skal-du-brygge-idag.5718/post-641097
Da rekker jeg såvidt å brygge hefeweizen i vår. Har satt en nattmesk.
Vurderer å teste åpen gjæring. Det var enkelt når jeg brukte bøtter, med overgang til Apollo og Flat bottom er jeg mer usikker på hvordan.
Kan dette være et alternativ?
(Det er en filterduk for ost)
Som nybegynner på startere. Litt annen metode denne gangen.
Pitchet gjær, lot stå i 30-40 min før jeg startet rører. Slik at jeg denne gangen ikke ventet til det var antydning til aktivitet.
Derfor vet jeg ikke sikkert om den har kommet i gang. Jeg antar at røreren pisker ut co2 her?
Kold Brygg - 'an' e' Pien
Første skikkelige smak av Kuit. Mye smak. Mest maltsødme og alkohol. Malt med kjeks, brød. Alkoholen er tydelig men ikke ubehagelig. Fruktig gjærpreg uten å bli typisk belgisk. Nok humle til at det ikke blir for søtt. Dette er ikke lettdrikkelig, og helt sikkert ikke...
Jeg er overrasket ja. Nå går riktignok all min Saison på flasker siden jeg ikke vil ha diastaticus på fat. Men en belgisk blonde med f.eks. Abbaye hadde jeg antakelig gjort som deg.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.