Nylig innhold av Kold Brygg

  1. Kold Brygg

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    @Brede vant forøvrig med samme oppskrift i 2022 også, muligens samme batch? I 2010 fikk han tredje plass med en imperial stout. Men en annen oppskrift den gangen. https://forum.norbrygg.no/threads/nm-10-ssp3-kokkens-stout-brede-venas-alesund.3592/ Etter tredjeplass i 2010 tok det mange år før...
  2. Kold Brygg

    Fresh wort kit belgisk blond.

    Det går helt fint uten kjøleskap. Jeg bruker ikke kjøleskap, men fikk etterhvert ett varmebelte og inkbird. Om jeg har skjønt @Finn Berger riktig bruker han verken kjøleskap eller varmebelte. Men bærer kjærlig gjæringskarene fra rom til rom utfra temperaturbehov. Det er fullt mulig å brygge...
  3. Kold Brygg

    Fresh wort kit belgisk blond.

    https://www.olbrygging.no/fwk/105105/fwk-belgisk-blond-fresh-wort-kit-ferdig-brygget-v%C3%B8rter-til-20l-%C3%B8l Dersom det er denne BE-256. Mange er fornøyd med den. Mange bruker aktiv kjøling/ varme for å ha kontroll på temperaturen. Det er praktisk, men ikke nødvendig. Dersom anbefalt...
  4. Kold Brygg

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    500,- for fat er forholdsvis rimelig. Ikke mine, så de som er interessert må kontakte selger på finn. https://www.finn.no/409053892
  5. Kold Brygg

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Med kun sene tilsetninger blir det ikke en NZ pils, men det skal jo ikke hindre deg i å brygge ølet. Der ser godt ut. Jeg hadde kanskje hatt 50/50 dip-hop og tørrhumle.
  6. Kold Brygg

    Oppbevaring av Malt

    Jeg tror den er akkurat for liten til en 25kg sekk. Jeg bruker disse hvor det såvidt er plass til 25kg. https://www.rusta.com/nb-no/gjor-det-selv/flytting-og-oppbevaring/oppebevaringskasser/oppbevaringsboks-med-lokk-smartstore-59x39x31-cm-47-liter-classic-45
  7. Kold Brygg

    Nye ølstiler i Norbryggs definisjoner?

    Du kan levere øl i hvilken som helst klasse med tilsetninger og melde på i klasse 13E tilsetninger. https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/#13E Vinner i klasse 7/11 Hvete og Syrlig er hva som kan kalles en pastry surøl. https://norbrygg.no/nm-oppskrifter-2025/ Det er ingenting i veien for...
  8. Kold Brygg

    Tråden for dumme spørsmål.

    Enig med Terje, dersom du likevel vil forsøke å få ned de siste poengene, kan du forsøke med aktiv gjær. Se her. Innlegg i tråden 'Hva skal du brygge idag?' https://forum.norbrygg.no/threads/hva-skal-du-brygge-idag.5718/post-641097
  9. Kold Brygg

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Tror det ligger på 20 kr kg på Extra. Det er vel ca 10% dyrere enn denne.
  10. Kold Brygg

    Weissbier (hefeweizen), øl for våren 2025

    Da rekker jeg såvidt å brygge hefeweizen i vår. Har satt en nattmesk. Vurderer å teste åpen gjæring. Det var enkelt når jeg brukte bøtter, med overgang til Apollo og Flat bottom er jeg mer usikker på hvordan. Kan dette være et alternativ? (Det er en filterduk for ost)
  11. Kold Brygg

    Lallemand LalBrew Munich Classic

    Kommer til å kjøre en batch med denne i morgen. Skjønner at det kan bli litt krausen, hvor mye plass trenger den?
  12. Kold Brygg

    Gjærstarter

    Har stått i ca 12 timer siden pitch. Slo av for 30 minutter siden. Får se hvor mye som bunnfeller om ein stund.
  13. Kold Brygg

    Gjærstarter

    Som nybegynner på startere. Litt annen metode denne gangen. Pitchet gjær, lot stå i 30-40 min før jeg startet rører. Slik at jeg denne gangen ikke ventet til det var antydning til aktivitet. Derfor vet jeg ikke sikkert om den har kommet i gang. Jeg antar at røreren pisker ut co2 her?
  14. Kold Brygg

    Brygging av Kuyt/ Koyt/ Kuit med havre som hovedmalt

    Kold Brygg - 'an' e' Pien Første skikkelige smak av Kuit. Mye smak. Mest maltsødme og alkohol. Malt med kjeks, brød. Alkoholen er tydelig men ikke ubehagelig. Fruktig gjærpreg uten å bli typisk belgisk. Nok humle til at det ikke blir for søtt. Dette er ikke lettdrikkelig, og helt sikkert ikke...
  15. Kold Brygg

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg er overrasket ja. Nå går riktignok all min Saison på flasker siden jeg ikke vil ha diastaticus på fat. Men en belgisk blonde med f.eks. Abbaye hadde jeg antakelig gjort som deg.
Tilbake
Topp