Nylig innhold av Langelo

  1. Langelo

    Overfylling av co2-flaske

    Jeg fyllte en 4 kg co2-flaske i dag. Da jeg kom hjem og skrudde på manometeret såg jeg at trykket var mye høyere enn normalt, 80 bar mot normalt ca 50 bar. Han som fyllte virket å være nyansatt, så nå er jeg litt nervøs for at det er fyllt for mye og at det kan være farlig. Har jeg grunn til det?
  2. Langelo

    Trykk på CO2 tanker?

    Hmm. Jeg fyllte i dag, og manomteret viser ca 80bar, temperatur ca 25 C. Han som fyllte virket å være nyansatt, så ble jeg litt nervøs. Har jeg grunn til det?
  3. Langelo

    Hei @Tapcooler

    Jeg har nettopp prøvd min nye mottrykksfyller, generelt med godt resultat, men noen problemer med Tapcooleren. Mottrykksventilen virker i noen tilfeller å låse seg slik at mottrykket blir for stort og tappingen stopper opp. Ved å dreie 1 mm på ventilen høres et lite poff, så blir det plutselig...
  4. Langelo

    Bordkorker som rett og slett ikke er god nok?

    Joda, jeg bare ikke så for meg relevansen i gjæringstemperaturen i dette spørsmålet, da det er så mange faktorer som avgjør hvor mye co2 det er i ølet på flaskingstidspunktet. For eksempel gjærer jeg på Unitank under trykk. Jeg har ikke utstyr for å tappe med mottrykk. Dvs at når jeg tapper ølet...
  5. Langelo

    Bordkorker som rett og slett ikke er god nok?

    Jo det blir det selvsagt. Mengden co2 er i balanse med konsentrasjonen av co2-gass utenfor. Hvis man for eksempel utfører en cc , vil ølet ta opp co2, da løseligheten av co2 i ølet øker med synkende temperatur, og det blir ubalanse mellom co2 partialtrykket i gjæringstanken og co2-partialtrykket...
  6. Langelo

    Bordkorker som rett og slett ikke er god nok?

    Ok, da var det flaskingstemperaturen han mente, og den kan jo være veldig avvikende fra gjæringstemperaturen. F.eks. etter cc. Da skjønte jeg meningen :)
  7. Langelo

    Bordkorker som rett og slett ikke er god nok?

    Skjønte ikke helt dette. Hvilken gæringstemperatur mener du, ettergjæringen på flaska? Uansett, 6 gram sukker produserer vel den samme mengden co2 uavhengig av temperatur. Om ølet er helt utgjæret på forhånd, vil mengden sukker tilsatt for karbonering kun ha innvirkning på volum co2 og dermed...
  8. Langelo

    SOLGT!! Selger min Braumeister 25 l, med utstyr

    SOLGT! http://www.finn.no/finn/torget/annonse?editAd=true&finnkode
  9. Langelo

    Naturlig gjæring av cider

    Ok, takker for svar. Yngve: Jeg har ikke hatt opp i grovavfall fra mostpressen, men regner med det er rikelig med finstoff i 30 l råsaft? da lar jeg den bare stå, så får vi se om em mnd eller to om noe har skjedd :)
  10. Langelo

    Naturlig gjæring av cider

    Joda, det var skum på toppen, så noe aktivitet må det være. Og temperaturen stor på 9grader, ikke 10 som jeg skrev først. økte den til 14 nå, så da regner jeg med aktiviteten øker. Takk for tipset. Kjøpt eplejuice som har stått lenge i kjøleskapet får noen mugglignende ubåter. Hvordan er det...
  11. Langelo

    Naturlig gjæring av cider

    Jeg har kjørt 60 kg epler i sentrifuge og fått ut ca 30 liter cider. Jeg satte gjæringsdunken på 10 grader, uten tilsetting av gjær. Satser altså på naturlig gjæring. Men nå har den stått i 12 dager, og gjæringen har ikke kommet i gang. Jeg er redd juicen blir ødelagt om den står for lenge. Er...
  12. Langelo

    Samles for å teste usmaker i øl?

    Om dere ikke allerede er for mange, blir jeg gjerne med om tidspunktet passer.
  13. Langelo

    Arghhh, for høy temperatur

    Satser på det. Dette er min første stout, så det blir spennende :)
  14. Langelo

    Stigerør i Corneliusfat

    Jeg har tre fat, der jeg ser at nedre del av stigerøret er plassert forskjellig. I det ene går stigerøret helt ned i den lille "sumpen" midt i bunnen av fatet. Finnes det noen plassering som er bedre enn andre? Jeg innbiller meg åt med denn plasseringen så vil jeg måtte drikke opp all gjæren før...
  15. Langelo

    Arghhh, for høy temperatur

    Da har det gått en uke, og det ser ut til at FG havner på 1,020. Etter omstendighetene så greit nok :)
Topp