Nylig innhold av LarsO

  1. LarsO

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    Ok, lagring er tingen. Etter ca 2,5 mnd på kjøla er faktisk etterbarberingsvann-smak og aroma redusert på min stjerneanis- julestout. Noen mnd til så blir dette knall tenker jeg. Tålmodighet er tingen.
  2. LarsO

    Hvordan brygge ordentlig med BB30?!

    Tja,mulig det. men som nybegynner er man nødt til å låse noen faktorer for å ha læringsutbytte når resultatene varierer. Framgangsmåten fungerer for meg så langt, så vil det vise seg om jeg etterhvert justerer noe.
  3. LarsO

    Hvordan brygge ordentlig med BB30?!

    ..."Måler ikke OG før tapping i gjæringsspann"... Dårlig formulering. Måler OG før jeg tapper i gjæringskaret, men ikke underveis under koking og heller ikke under skylling. Har ikke hatt problemer med dårlig utbytte.... Har brygget ett år uten pumpe, med med 2 cm hevet meskekar. Aldri hatt...
  4. LarsO

    Hvor lenge skyller dere?

    Setter termostat på 110 grader og starter oppvarming til kok med en gang jeg løfter ut meskekaret og starter skylling. Har som regel OG rund 72-75%. Skylling varer til det starter å koke.
  5. LarsO

    Hvordan brygge ordentlig med BB30?!

    Her kommer et nogenlunde svar på min brygging med BB30. Bruker ca 3 l vann pr kg malt til mesk og tilsvarende menge til skylling. Det viktigste er at vannlinja står over malten i meskekarret. Utbytte rundt 75%. Har ikke pumpe. Tror nok erfaringer vil komme etterhvert. Har brukt ca ett år nå på å...
  6. LarsO

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    Har lagd 1 stk batch etterbarberingsvann ved bruk av stjerneanis. Kokte i 7 min men krydderne lå i vørteren under hele avkjølingsprosessen også. Dere som er fornøyd med krydderbruk, brukere dere humlepose eller tilsvarende under koking og fjerner denne umiddelbart etter koking og før avkjøling?
  7. LarsO

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    En stjerneanis i mitt brygg. Kokt i 5 min i en stout på 20 liter. Lagret en uke nå og prøvde å prøvesmake etter karbonering. Alt for dominerende smak hittil besk/ bitter. Må nok lagres til laaangt over jul for å bli drikkendes.
  8. LarsO

    Noen som har oppskrift på English Bitter?

    Sitter å tukler litt med en ESB? i en slags amerikansk humlearoma. Hvordan funker munich malt med valgte humetyper? Bør jeg ned på mengden munich og caramalt og heller ha i noe annet? Jule ESB Style: Eisbock Brewer: Lars Oust Statistics Volume: 25 liters OG: 1059 FG: Alcohol: 5.9 % by...
  9. LarsO

    Usmak på brygg -årsak?

    Greit, så er årsaken kartlagt. Men hva med de 40 l som står der å smaker gjær. Finnes det botemiddel. Snakket da om nødløsning. Vil det hjelpe å gjære batchen på nytt? Må tilsette litt sukker og la det stå til? Vil det fjerne usmaken, hva enn den kjemiske sammensetningen kan betegnes som.
  10. LarsO

    Usmak på brygg -årsak?

    Oksiderer ved å riste på gjæringsdunken etter å ha splæsjet vørteren ned i spannet. Enten tilsetter jeg tørrgjær under tapping før risting eller etter at jeg har ristet dunken. Romtemp er nok høy. Opp mot 24 grader. Vet ikke hva temp i vørteren er da, men sikkert høyere. Det er rart at 2 stk IPA...
  11. LarsO

    Usmak på brygg -årsak?

    Har brygget 11 brygg med BB 30. 8 brygg med upåklagelig resultat, men for tre brygg opplever jeg samme forløp på en usmak på ølet som kommer etter en tids lagring på fat. Ølet kan vært uferdig i smaken i starten(1-2 uker), men etter en tids lagring utvikles usmak som jeg kjenner igjen som...
  12. LarsO

    Volumberegner Beer Brew 30

    Cm x 0,68 = liter
  13. LarsO

    Hvordan brygger du med beer brew 30?

    Har gjort meg en del tanker om dette. Å kommer over 25 liter er ikke noe poeng, bruker utelukkende corneliusfat så da er målet å komme nærmest 20 liter ferdig brygg, men ikke over. Da unngår man mye søl og overkoking. Har enda ikke hatt problem med hverken stuch mash eller fasbrenthet (11...
  14. LarsO

    Nøgne Ø Porter

    Skal prøve meg på en versjon av NØ Porter Volume: 20 liters OG: 1061 FG: 1015 Alcohol: 6 % by vol. Colour: 82 EBC (Black) Bitterness: 35 IBU BU/GU: 0.57 Fermentables: Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes Maris Otter Pale Malt 4500 grammes Munich Malt 20 EBC 300 grammes Chocolate M1200EBC...
  15. LarsO

    NØ Porter

    Jammen lå den ikke på forumet herhttp://norbrygg.no/forum/index.php?topic=6166.0 Skroter herved søkefunksjonen i Tapatalk sin IPad versjon.
Tilbake
Topp