Nylig innhold av Lasse Kvaal

  1. Lasse Kvaal

    Ølhistorie og smaking med Thibault, Garshol og Polden Arnesen

    9. Januar arrangerer Stjørdal Hjemmebryggerlaug ølkveld på Hjelseng Gård i Stjørdal. Vi får besøk av 3 internasjonalt kjente øl-personligheter som tar oss med på en reise gjennom ølets historie rundt i verden. Med interesse for Stjørdals unike ølkulturelle historie ønsker disse prominente...
  2. Lasse Kvaal

    Dårlig karbonering med høy ABV.

    Hei, har en Strong Golden Ale på ca 7.5% som har stått på flaske i litt over 1 uke på 17-19c. Åpnet den ene flaska i dag og det var veldig lite co2. Det var også veldig lite bunnfall på flasken. Har jeg karbonert på for lav temp? Har gjæren slitt seg ut i primærgjæring? WLP530 er jo en ganske...
  3. Lasse Kvaal

    Mesketemperaturer - Scotch Smoke Ale

    Hei Miguel, ingen antydninger til fisk, olje eller noe andre usmaker i maltet. Dette ble brygget i dag og vi endte med å meske på 68c i 60 min. Vørteren smakte fortreffelig med en liten anelse røyk - denne blir vel mere fremtredende etter gjæring og modning. Nå er det bare å glede seg til jul.
  4. Lasse Kvaal

    Mesketemperaturer - Scotch Smoke Ale

    Takk for innspillene! Roarsa: Hva tror du om mengden røykmalt? Usikker på hvor sterk brent/røyksmak maltet har. Er litt redd for at det skal dominere for mye da jeg ikke vil at dette skal havne i nærheten av vanlig maltøl.
  5. Lasse Kvaal

    Mesketemperaturer - Scotch Smoke Ale

    Hei, tenker å skvise inn et julebrygg med tradisjonell røyksmak fra lokalt Stjørdalsmalt før jul og lurer derfor på hvilke mesketemperaturer som skal til for å lage en god skotsk ale-profil? Tar sats på å få en fyldig og rund smak for at røyksmaken ikke skal bli for fremtredende. Er det evt...
Tilbake
Topp