9. Januar arrangerer Stjørdal Hjemmebryggerlaug ølkveld på Hjelseng Gård i Stjørdal. Vi får besøk av 3 internasjonalt kjente øl-personligheter som tar oss med på en reise gjennom ølets historie rundt i verden. Med interesse for Stjørdals unike ølkulturelle historie ønsker disse prominente...
Hei, har en Strong Golden Ale på ca 7.5% som har stått på flaske i litt over 1 uke på 17-19c. Åpnet den ene flaska i dag og det var veldig lite co2. Det var også veldig lite bunnfall på flasken.
Har jeg karbonert på for lav temp? Har gjæren slitt seg ut i primærgjæring? WLP530 er jo en ganske...
Hei Miguel, ingen antydninger til fisk, olje eller noe andre usmaker i maltet.
Dette ble brygget i dag og vi endte med å meske på 68c i 60 min. Vørteren smakte fortreffelig med en liten anelse røyk - denne blir vel mere fremtredende etter gjæring og modning. Nå er det bare å glede seg til jul.
Takk for innspillene!
Roarsa: Hva tror du om mengden røykmalt? Usikker på hvor sterk brent/røyksmak maltet har. Er litt redd for at det skal dominere for mye da jeg ikke vil at dette skal havne i nærheten av vanlig maltøl.
Hei, tenker å skvise inn et julebrygg med tradisjonell røyksmak fra lokalt Stjørdalsmalt før jul og lurer derfor på hvilke mesketemperaturer som skal til for å lage en god skotsk ale-profil? Tar sats på å få en fyldig og rund smak for at røyksmaken ikke skal bli for fremtredende.
Er det evt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.