Koking av sukkerlake gir dere en gyllen mulighet til å variere, og finne mengden kullsyre dere selv foretrekker. Kokingen syns jeg også er litt betryggende med tanke på bakterier, men nå er jo heldigvis sukkerbiter rene, så lenge ikke det er kommet inn noe i esken.
Kobber i produksjonen må være vurdert som ok av noen som vet hva de snakker om. Slike kjeller er jo fremdeles i bruk kommersielt. Dette er fra et destilleri, men de bruker jo kobber hos noen bryggeri og?
Jeg måtte bytte kobling, den har alltid virket på Cornelius fatene, men virket av en eller annen grunn ikke her. Tappen som skyver inn og åpner må være kortere på den første.
Jeg får ikke co2 inn på oxebar flasken. Jeg har dette settet https://www.olbrygging.no/kegland/105527/oxebar-hydra-tapping-head-kit-tappeutstyr-til-oxebar-polymer-fat
Må det spesial co2 kobling på her? Jeg ser at den lille tappen som skal presses inn for å åpne står litt lengre inne på denne i...
Så er det viktig å huske på at det er temperaturen på vørteren du ønsker å måle, ikke fryseboksen. Fest derfor temperatursensor utenpå gjæringskaret. Jeg bruker en liten svamp over sensor (for isolasjon) og en bagasjestropper fra biltema rundt karet. Dette reduserer også antall start/stopp på...
Jeg har en som ble anbefalt her. Roller crusher mener jeg på den heter.
Jeg har ikke endret skyllemetode, men ja jeg vet den aldri har vært optimal.
Da skal jeg teste 0.9mm og skylling frem til det som kommer ut er ca 1.010. Må kanskje finne frem det jod,et som jeg har tenkt på i 15 år.
Ja det var det vannet. Brewfather sa jeg skulle bruke 23 liter, men det var altfor lite. Endte på 27 liter. Fikk bare ut 14 liter med riktig sg. Noen tips til antall liter på 50l med kort maltrør? Sikter på 20 liter til gjæring og OG på 1.050 en plass.
Ja 1,5mm var muligens for stor åpning...
Jeg sliter av en eller annen grunn med veldig lav effektivitet på speidelen.
Jeg brygger ofte ferdige sett fra ølbrygging og den gang bryggselv. Tidligere var det såvidt jeg gadd å sjekke sg, den var alltid riktig.
Nå er den helt på tur og meskeeffektiviteten er nede på 45 -50%
Det er samme på...
Er det noen som vet? Hvordan kalibrere sensor på temperatur, Speidel 50L 2015 modell.
Jeg gikk til innkjøp av Termapen, Speidel 66 - Apen 64.
Sensoren er gullende ren.
Jeg ser jeg ikke oppdaterte denne. Jeg var for treg å bytte denne så elementet kortsluttet. Tenkte det var verdt å nevne, om det er andre her som har pakninger som ikke er helt i orden. Det lakk en plass mellom 5 og 10 brygg før det kortsluttet
Da har det gått ett år til ser jeg. Er det noen som vet om et lokk som passer til 50 literen til speidel? Dette feks ? https://www.crafthardware.de/en/products/ersatzdeckel-57l-60l-mit-tri-clamp-stutzen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.