Nylig innhold av mårt1

  1. mårt1

    Lang tid for å oppnå kok

    Tror jeg også bruker ca 20-30 min. med utetemperatur på 10-15 grader, passer på å skrape elementet innimellom. Men nå er det jo full vinter ute - noen som har testet om man får kok på grainfatheren i minusgrader? For meg er det uaktuelt å koke inne pga. mye damp. Har graincoat, men føler ikke...
  2. mårt1

    Karbonering av hefeweissen

    Jeg brygget en hefeweissen som ble flasket for ca. 1 mnd. siden. Brukte WLP300 og litt mer hvete enn pilsnermalt. Mener jeg har lest at mye hvetemalt gir god skumfasthet. Men dette ølet har kun store bobler i skummet, og det er ikke fasthet i det overhodet... Ølet ser dødt ut med ingen skum...
  3. mårt1

    Gårdsøl

    Bestilt, blir veldig interessant lesing!
  4. mårt1

    Rask og ufullstendig utgjæring?

    Fikk denne ned i 1.012-13 til slutt, med romtemperatur og litt forsiktig snurring på dunken. Nå er den flasket, og det er bare å glede seg til den kan drikkes om noen uker :) Takk for alle tips!
  5. mårt1

    Rask og ufullstendig utgjæring?

    Takk for tips, skal ta den opp på kjøkkenet i helga og se om det kan få igang litt gjæring igjen, Meskeskjemaet var spot on i forhold til oppskriften, ikke noe avvik der. Kom på at malten (både pils og hvete) er kjøpt for ca. ett år siden. Har vært lagret tørt, kjørlig og mørkt i plastbokser...
  6. mårt1

    Rask og ufullstendig utgjæring?

    Forrige helg brygget jeg en Kølsch etter Gahr sin oppskrift her: http://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/kolsch2.pdf Kjørte hele prosessen på Grainfather og stegmesket som angitt i oppskriften. Knuser maltet selv på ca. 1,1 mm. på monstermill. Fikk utbytte på 88%, og OG...
  7. mårt1

    For tidlig tapping?

    Takk, jeg slapper av og ser hvordan det går. Ølet smakte lovende, så det hadde vært litt kjedelig å måtte "dearmere" 35 halvlitere og tømme det rett i sluket...
  8. mårt1

    For tidlig tapping?

    Ja, som jeg skrev - ...og er nede i 1.015 (og har stått slik de 3 siste døgn).
  9. mårt1

    For tidlig tapping?

    Takk for svar begge to. Nei, er ikke bare starsan, den skummingen har jeg opplevd og kjenner igjen fra tidligere :) Dette var helt annerledes. De andre batchene mine har (tilsynelatende) vært fri for CO2 i vørteren, og flere av dem er også gjæret på samme temp. Men T-58 og belgisk med sukker...
  10. mårt1

    For tidlig tapping?

    For 14 dager siden brygget jeg en belgisk blonde med råvaresett fra petit agentur. Fikk OG 1.061 og etter voldsom gjæring det første døgnet var den nede i 1.020. Nå har den altså stått i 13 dager til, og er nede i 1.015 (og har stått slik de 3 siste døgn). Oppskriften fra petit sikter inn på OG...
  11. mårt1

    The grainfather.

    OK, skjønner. Hos meg er nok å kjøre sirkulering for å desinfisere kjøleren i 10 minutter, så er det nesten tett. Opplevde det samme med mitt første brygg, en belgisk blonde. Spørs om et humlefilter er veien å gå.
  12. mårt1

    The grainfather.

    Brygget Gahr's Santa's self-medication i dag, med 7,55 kg. malt. Opplevde det samme som deg, overflow til løftehullene under mesking... Fikk utbytte på 81% (hvis jeg har klart å regne riktig), det skal vel likevel være brukbart, omstendighetene tatt i betraktning? Hvordan fungerer forresten...
  13. mårt1

    Nytt utsalg av malt og bryggeutstyr i Furnes

    Jeg kan også anbefale maltmons - som Borgersen sier, veldig trivelige karer og topp service. Veldig fint å slippe å måtte dra helt til Oslo eller måtte betale dyr frakt for få tak bryggevarer.
  14. mårt1

    Brewster - Bryggemaskin (Forbedret utgave)

    +1. Hadde vært interessant å hørt noen erfaringer.
  15. mårt1

    Rehydrering av gjær - tabbe...

    Jammen - ser ut som du har rett i det, Leifern87  :) Mange anbefaler vel lavere pitcingtemperatur enn dette for lagergjær generelt, men ser ut som Fermentis selv mener noe annet. Tempen er nå 21 grader, så da går jeg ned og lufter vørter og tilsetter gjær med en gang. SindreW - ja, jeg brukte...
Tilbake
Topp