Nylig innhold av Martin J

  1. Martin J

    Lang cold crash

    Etter to uker cc, tilsetter du da frisk gjær for naturlig karbonering (eller bruker du fat og kunstig karbonering kanskje)?
  2. Martin J

    Lagering på gjæringskar av plast?

    Tenkte litt det samme, og at tykkelsen ikke har noe å si, da plasten sikkert er mettet med oksygen allerede når man har i ølet og derfor at prosessen setter i gang umiddelbart uansett tykkelse. Bare en tanke...
  3. Martin J

    Hvor mange Picnicpatroner til å tappe 19L fat?

    https://m.bryggselv.no/koblinger/102103/sodastream-adapter Eller: https://lundteknik.dk/overgangsstykke-regulator-til-425-grams-co2-type-p-14253.html
  4. Martin J

    Smaken av co2

    Hei! Lurer litt på dette med tvangskarbonering på fat. Når man lager "farris" med sodastream så får vannet en syrlig smak, også hvis det står og blir flatt. Laget nylig en kølsch som jeg ved en feiltagelse karbonerte litt for hardt på fatet. Å få ut gassen slik at det blir passe med bobler er...
  5. Martin J

    Test

    Test
  6. Martin J

    Første Kôlsch

    Ser bra ut, regner med at det smakte bra også! Personlig er jeg veldig glad i denne oppskriften:
  7. Martin J

    wlp005 og estere

    Hei! Har noen erfaring med estere ved bruk av wlp005? Har brukt denne gjæren noen ganger og aldri har den luktet utpreget banan under gjæringa, før nå. Har satt en EKG IPA (legger ved skjema) og nå på den 4. dagen i gjæringskaret har det utviklet en umisskjennelig lukt av banan. Helt på nivå...
  8. Martin J

    Varmtvannstank selges

    Da er denne solgt.
  9. Martin J

    Varmtvannstank selges

    Hei! Sitter plutselig med en ekstra varmtvannstank etter at vi instalerte nytt varmeopplegg i huset, så jeg selger en fult fungerende varmtvannstank. Hvis du har varmtvannstank fra før, så kan jo denne bli et feiende flott kokekar. Alt jeg har av detaljer kommer frem av bildene. Kr: 800,-...
  10. Martin J

    Mitt første brygg

    Ikke hell det ut! Mesketid på 90 minutter er ikke uvanlig det, og selvom temperturen ikke ble helt som du hadde tenkt eller som opskriften tilsier så er den ikke så langt ut at det vil gi dårlig smak på ølet. Skyllingen kunne kanskje med fordel skjedd under noe høyere temp, men du endte jo opp...
  11. Martin J

    Smack pack og holdbarhet

    Var litt bekymret for att gjæren fungerer på samme måte som meg: Hvis man blir vekket opp og er klar for å prestere og så blir det ikke noe action på en stund. Da gies det natuligvis opp etter litt, for man holder seg ikke klar for dyd i all evighet :) Takker igjen for svar! Da blir det...
  12. Martin J

    Smack pack og holdbarhet

    Hei forumet! Bestilte et par pakker gjær før helgen. Hentet den på mandag og da var en av dem fullt oppblåst. Har nok fått seg en "smack" i transporten. Spørsmålet er om jeg kan bruke den i en starter nå til helgen, eller har den blitt dårlig? Hvor lenge holder den i oppblåst tilstand? Takker...
  13. Martin J

    Kan brygget mitt reddes?

    Hydrometer er et et godt og viktig forslag. Som det blir sagt så kan gassen sive ut andre steder enn gjennom gjærlåsen uten at det byr på problemer. Har det vært noe aktivitet i gjærlåsen i det heletatt er det en indikason på at der gjærer og da er det ingen grun til bekymring :) Prøv å sett...
  14. Martin J

    Hvor liten kan en batch være?

    Yepp, vi brygger øl, men hvor mye vi brykker av gangen betyr ikke noe sålenge vi har utstyr til å måle og veie nøyaktig i små nok doser. Av erfaring er det lett å lage små opskrifter, men ikke like lett å gjennomføre dem da målene blir noe unøyaktige. m:)
  15. Martin J

    Potensiell flaskebombe?

    Og hvis du brygger allgrain, prøv med en grad eller to lavere mesketemp. m:)
Tilbake
Topp