Hei!
Har satt sammen en oppskrift til det som skal bli min første Kolsch. Noen som ser noen umiddelbare forbedringspotesialer?
Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 31,38 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 23,00 l
Fermentation: Koelsch (Kolsch), Two Stage
Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,8 %
OG: 1047
FG: 1.008
IBU: 20,7
EBC: 6,6
ABV: 5,0%
4,75 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,5 EBC) Grain 1 90,5 %
0,50 kg Vienna Malt (8,0 EBC) Grain 2 9,5 %
60,00 g Hallertauer Mittelfrueh [2,70 %] - Boil 60,0 min Hop 3 16,6 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [2,70 %] - Boil 15,0 min Hop 4 4,1 IBUs
Saccharification Add 34,59 l of water at 66,8 C 64,4 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min
2,0 pkg German Ale/Kolsch (White Labs #WLP029) [35,49 ml] Yeast 5 -
Gjæring: 14 dager på 16 grader
2 uker på flaske/fat i romtemperatur. så 2-4 uker kjølig lagring
Har satt sammen en oppskrift til det som skal bli min første Kolsch. Noen som ser noen umiddelbare forbedringspotesialer?
Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 31,38 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 23,00 l
Fermentation: Koelsch (Kolsch), Two Stage
Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,8 %
OG: 1047
FG: 1.008
IBU: 20,7
EBC: 6,6
ABV: 5,0%
4,75 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,5 EBC) Grain 1 90,5 %
0,50 kg Vienna Malt (8,0 EBC) Grain 2 9,5 %
60,00 g Hallertauer Mittelfrueh [2,70 %] - Boil 60,0 min Hop 3 16,6 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [2,70 %] - Boil 15,0 min Hop 4 4,1 IBUs
Saccharification Add 34,59 l of water at 66,8 C 64,4 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min
2,0 pkg German Ale/Kolsch (White Labs #WLP029) [35,49 ml] Yeast 5 -
Gjæring: 14 dager på 16 grader
2 uker på flaske/fat i romtemperatur. så 2-4 uker kjølig lagring