Lang cold crash

Tariq

Norbrygg-medlem
Hva kan skje om cold crash etter endt gjæring blir lang? Kan det ødelegge ølet, eller skjer det ingenting?
 
Trenger litt mer info her; feks har du stikket om? Hvor lang tid har ølet stått i kontakt med gjæret før kaldkræsjen? Hva mener du med "lang" - 2 dager, 5 dager, 2 uker etc?
 
Så lenge ting står kaldt skjer det veldig lite. Antageligvis har du bare et meget klart øl. Jeg tar gjerne to uker coldcrash hvis tolmodigheten tillater det.
 
Så lenge ting står kaldt skjer det veldig lite. Antageligvis har du bare et meget klart øl. Jeg tar gjerne to uker coldcrash hvis tolmodigheten tillater det.
Etter to uker cc, tilsetter du da frisk gjær for naturlig karbonering (eller bruker du fat og kunstig karbonering kanskje)?
 
Etter to uker cc, tilsetter du da frisk gjær for naturlig karbonering (eller bruker du fat og kunstig karbonering kanskje)?
Trenger ikke tilsette mer gjær etter 2 uker. Med mindre ABV er høy som 9%+. Det bør man vel strengt tatt alltid gjøre ved ettergjæring av sterkøl.
 
Tilbake
Topp