Nylig innhold av Miklabol

  1. M

    Høy utgjæringsgrad

    Det er mer generelt, så jeg har ikke direkte sammenlignet like brygg. Det skyldes både at jeg ofte endrer litt og at jeg tidligere ikke var like flink til å skrive ned alt. OG og FG har jeg alltid notert så en med omfattende sammenligning kan gjøres. Jeg bruker nå Brewzilla gen 4. og den er...
  2. M

    Høy utgjæringsgrad

    Jeg skjønner at det ikke bare er meg som har opplevd dette, og at det kanskje ikke er så rart. Men jeg syns jeg merker en påfallende utvikling. Jeg traff bedre tidligere. Ølene ble jo alle drikkbare, men de hadde blitt bedre hvis utgæringen var litt lavere. Tror jeg. De stoppet å gjære så...
  3. M

    Høy utgjæringsgrad

    Etter mange års brygging opplever jeg nå problemer med å få rett FG. Er det noen som har opplevd noen endring med gjæren? Har den blitt mer effektiv. Jeg får nå veldig høy utgjæringsgrad ved bruk av flere ulike gjærtyper. Av de siste 6 bryggene har 5 gjæret ut langt mer enn planlagt: 1. OG...
  4. M

    Bytte av termostat

    Jeg har spurt Ølbrygging.no om de kan ha sendt meg feil termostat, men ikke fått svar ennå.
  5. M

    Bytte av termostat

    Noe som har byttet termostat på Brewzilla 35 ? Jeg fikk kjøpt nye termostat fra Ølbrygging.no, men etter bytte får jeg bar feilmelding E 1; temperaturfølerfeil, som iht brukermanualen betyr at føleren ikke er koble til, har dårlig forbindelse eller er ødelagt. Jeg har prøvd å koble den til flere...
  6. M

    Nødhjelp til lager med for høy FG

    Takk for tipsene. Jeg tenker at jeg følger dem, så får vi se hva det blir ut av det.
  7. M

    Nødhjelp til lager med for høy FG

    OK. Røre på karet har jeg nå gjort daglig siden siste gjærtilsetting. Øke temperaturen kan jo være en mulighet, men vil ikke det også øke faren før usmaker?
  8. M

    Nødhjelp til lager med for høy FG

    Det tok nesten to døgn før gjæring kom i gang på en pakke M84, så gjæret den ganske bra i ca. 4 dager før det begynte å dabbe av. 8 dager etter første tilsetting satt jeg så til 2 pakker M76. Da var det lite lite gjæring. Det er nå 6 dager siden. Beregnet attenuasjon var i går 66%.
  9. M

    Nødhjelp til lager med for høy FG

    OK, sier du det. Jeg var på jakt etter en gjær med litt lavere attenuasjon enn safelager 34/70 eller fermolager. De ble ofte over 80 % som kan være helt supert på pils, men ikke for denne øltypen. Brukte M76 på en Marzen som ble riktig så bra, men har ellers ikke mye erfaring med Mangrove Jacks.
  10. M

    Nødhjelp til lager med for høy FG

    Jeg brygget en liten batch Oktoberfest Helles for to uker siden (19 l) og oppdaget da jeg sto klar til å pitche at jeg bare hadde 1 pk gjær. Dumt og ingen å skylle på. Men jeg tilsatte nå den ene pakken og etter to dager starten ølet å gjære friskt. gjærer på 12 grader. Samtidig som jeg...
  11. M

    Caramunich i steden for Carahell ?

    Strømmen la seg flat og ga meg en ny batch. Jeg har opplevd dette tidligere en gang (ikke Strømmen), da jeg fikk en god del mer av en malttype enn det jeg bestilte. Det var 3 ganger så mye hvete og jeg tenkte at det går kanskje greit allikevel. Litt sterkere øl og litt annen karakter. Men det...
  12. M

    Caramunich i steden for Carahell ?

    Jeg skal brygge i morra, så da blir det nok en tur opp til Strømmen først. Takk for raskt svar.
  13. M

    Caramunich i steden for Carahell ?

    Jeg har kjøpt inn råvarer til brygging av lys belgisk øl, men ved sjekking av kvittering kan det se ut som jeg har fått 0,6 kg Caramunich isteden for 0,3 kg Carahell som jeg bestilte. Det øker mengde spesialmalt fra ca.3,5 % til ca. 7 %, og en mørkere malttype. Begge er jo karamellmalt, men...
  14. M

    For bittert øl - bruke laktose

    Ok. IBU etter planen litt over 50. Jeg tappet av litt og lot det stå i kjøleskap en stund, slik at mer av grumset sedimenterte. Da virket det ikke så galt. Takk for rådene. Jeg satser på at dette går fint.
  15. M

    For bittert øl - bruke laktose

    Jeg brygget en IPA som etter oppskriften skulle ende på FG 1016, men endte på 1010. Blir bitter, men det skal jo IPA være. Derimot syns jeg det mangler sødme som kunne balansere bitterheten. Er det noe å gjøre med dette? Jeg skal flaskekarbonere så jeg har tenkt på muligheten av å koke opp...
Tilbake
Topp