Nylig innhold av NanoBakk

  1. NanoBakk

    Lav FG på Hveteøl

    Hva tenkte du på med lav temp ? Den gjæret fint på 16 grader og gjæret videre noen dagen på 19 grader også. Tenker du at T58 kan stoppe opp på 19 grader ?
  2. NanoBakk

    Lav FG på Hveteøl

    Hei. Har brygget et hveteøl som har for høy FG og trenger litt hjelp for å prøve å analysere hva som gikk "galt" i prosessen. Malt: 45% Pilsnermalt, 32% hvetemalt, 10% munich dark og 13 % torrified whete. Meskeregime: 54 grader i 10 min, 67 grader i 45 min. OG: 48, FG: 22(stabil over siste uken...
  3. NanoBakk

    Senke temperaturen på vørter under stormgjæring ?

    Hva er grunnen til at du foreslår å starte på lavere temperatur ? Tenker du på omgivelsestemperatur eller temperatur på vørteren ?
  4. NanoBakk

    Senke temperaturen på vørter under stormgjæring ?

    Nei jeg er ikke sikker og det er derfor jeg spør :-) Å senke omgivelsestemperaturen hvis man ikke har manuell temperaturstyring på vørteren gir mening, det er jeg enig i.
  5. NanoBakk

    Senke temperaturen på vørter under stormgjæring ?

    Hei. Jeg har sett mange innlegg på forum der man foreslår å senke temperaturen på vørteren 3-4 grader under stormgjæringen. Etter å ha fått boken Yeast i postkassen og lest litt i det så klarer jeg ikke å se at dette er noe godt forstlag, tvert imot. Det påpekes tvert imot at det med «riktig»...
  6. NanoBakk

    Kølsch - og gjæringstemp

    Jeg tipper problemet (ref faq seksjonen) er at lokket ikke tettet. Har hatt null aktivitet i gjærlås flere ganger der konklusjon/årsak var utett lokk. SG måling som nevnt over er jo proof of the pudding.
  7. NanoBakk

    10 graders vørter med Safale US-05

    Jeg brygget en Amber Ale på min Speidel 20 og kjølte ned vørteren til 20 grader - trodde jeg. Når jeg vippet ut spiralkjøleren viste seg at en sokkene med humle hadde lagt seg over temperaturmåleren i bunnen av speidelen. Vips hadde jeg vørter på 10 grader og gjær som var forskriftsmessig...
  8. NanoBakk

    Synker Meske-effektiviteten med økende mengde malt ?

    Er Gahrs tabell noe som er trigget av diskusjon i en annen tråd ? Kunne du i så fall poste linken til den ? Du trenger ikke svare, beklager :-) Så dårlig er jeg egentlig ikke på å google :-)
  9. NanoBakk

    Synker Meske-effektiviteten med økende mengde malt ?

    QUOTE. "Det man da må passe på er å ikke overskylle slik at ph-en i mesken blir for høy." Hvis man brygger med lys malt må man iallefall passe på pH. Da lys malt har lite buffer i seg. NanoBakk: Er det riktig forstått at måten man passer på å ikke overskylle er at man måler SG jevnlig under...
  10. NanoBakk

    Synker Meske-effektiviteten med økende mengde malt ?

    Jeg er forholdsvis fersk i brygge-gamet og prøver å forstå dette, er det virkelig sånn at meske effektiviteten synker med økende mengde malt i røret? Er ikke det gikk av kvernegrad og skylling ? Eller er det sånn at pumpen er under dimensjonert og jobber tyngre og tyngre ettersom maltmengden...
  11. NanoBakk

    Synker Meske-effektiviteten med økende mengde malt ?

    Jeg er forholdsvis fersk i brygge-gamet og prøver å forstå dette, er det virkelig sånn at meske effektiviteten synker med økende mengde malt i røret? Er ikke det gikk av kvernegrad og skylling ? Eller er det sånn at pumpen er under dimensjonert og jobber tyngre og tyngre ettersom maltmengden...
  12. NanoBakk

    "Koker" over under stormgjæring

    Hvis jeg skjønner Lallemand sin hjemmeside riktig så anbefaler de at man skal tilsette "litt", dvs stor nok mengde nedkjølt vørter i gjæren slik at slurryen får lik temperatur som vørteren før man pitcher, er det riktig forstått ?
  13. NanoBakk

    "Koker" over under stormgjæring

    Når du sier "tilsatt på 17 grader", da mener du at jeg burde ha kjølt vørteren ned til 17 grader og tilsatt gjæren ? Gjæren skal såvidt jeg husker re-hydreres med 34? grader. Fulgte oppdkriften på pakken.
  14. NanoBakk

    "Koker" over under stormgjæring

    Oppskriften sier gjæring på 18-21 grader så 20 blir i øvre skiktet. Batchen var på 21 liter, brukte 2 pk Lallemand Nottingham.
  15. NanoBakk

    "Koker" over under stormgjæring

    Jeg har satt en Nøgne Ø Porter sett og opplevde at stormgjæringen blåste vannet ut av gjærlåsen, så til og med brunt skum som så ut som det var sprayet på veggen i gjæringsskapet. Mener jeg har gjort dette etter "boka" men brukte 2 pk tørrgjær istedet for fersk gjær. Gjæringstemperatur er ca 20...
Tilbake
Topp