Nylig innhold av Niklas Trippler

  1. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Godt mulig, men det er ofte sukker som tar litt tid før det blir tilgjengelig, om det ikke er juice eller purre. Spørs om du vil være føre-var, eller tenker det går. Hadde en bringebær gose jeg måtte fiske ut bærene med mel-sil (som tilsatte mye oksygen), da de tettet for overføring (hadde ikke...
  2. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    12-48t. Om du ikke har ph måler, smak i ny og ned til fornøyd Har gjort det, og latt være; uten å merke enorm forskjell. Hadde gjort det om jeg brygget i kommersiell skala Kan stikke om, men vær obs på at du får med en god del oksygen da. Ville lagt til litt sukker ved omstikk. Nok gjær vil du...
  3. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Jeg gjærer samtidig. Tror det bare er fordel for gjæren å begynne i "normalt" miljø, som blir syrligere etterhvert.
  4. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Jeg fryser de ned, og så dumper hele oppi. Bruk gjerne meskepose rundt bærene for å gjøre tapping lettere. Det stemmer! Ikke brukt selv, men de proffe øllene med dette jeg har smakt har veldig kunstig "harribo" smak. Unngått jordbær, fordi jeg har personlig følt det er en ting som høres bedre...
  5. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Nei. Bruker ikke noe humle. Skjønt det sånn at en del proff bryggerier bruker humle for sanitetskrav, men har funnet ut selv at jeg ikke trenger humle i gosen.
  6. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    5 min før kokeslutt / ved flameout / steeper i 15 min om jeg kjører no-boil. 50/50 pilsner / hvete til 1.050-1.060 Ja, det hender, og har benyttet samme da med godt resultat. Får et sitron-smak aktig preg på den Pasjonsfrukt og vaniljestang er min nåværende favoritt. Bringebær er også nummer...
  7. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Bruker 15g salt, og 20g korriander per fat. Bruker en kjøkkenhammer (sånn til å lage wienerschnitzler) til å knuse korrianderen før den går oppi. Så bruker jeg en av følgende som tilsetting: 3 kg bringebær, frossne 3 kg smoothieblanding (papaya, mango, ananas)...
  8. N

    Hvilke plomme type er best egnet til brygging

    Hei, Det finnes jo ørten forskjellige plomme typer. Både Victoria, Opal, Herman, Jubileum, og mange flere er forskjellige type trær man kan få tak i på hagesenterne. Liker godt å lage surøl med plommer, men lurte på hvilke formeninger og erfaringer folk har med de forskjellige plomme typene...
  9. N

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Lager mye gose. Pleier å fungere fint med 1kg frukt per fat. Mitt tips er å dumpe purren rett i fatet om du skal fate det, og la det sekundær gjære der. Første ~0.5L tappet blir da purre, mens resten får en mer intens frukt-smak. Ellers støtter jeg å vente et par dager etter stormgjæring før du...
  10. N

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tanken her er at jeg syns det er gøy å lage øl, og liker å gi det vekk. Lager vel rundt 1000-2000L per år, så blir en del utgifter med det; og tenkte det kunne vært OK med ikke betal-for-øl, men "har du lyst å støtte hobbyen min". Skjønner det som at det ikke går.
  11. N

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei. Lurer på om det er mulig å ta imot donasjoner for øl. Tenker på å om man gav vekk gratis øl på en fest, men hang opp nummeret sitt så folk kan Vippse om de ønsker. Om jeg tolker reglene riktig er det da ikke forbudt, da man ikke tar seg betalt for ølet. Stemmer dette, eller er det noe som...
  12. N

    Valg av tappekraner

    Har 6 stk Perlick 690, og 2 stk Cobra. Cobraene blir ganske skitten, og krever mye mer rengjøring enn Perlick. Perlick 650 og 690 kan ha problem relatert til sulfur (google it). Det problemet går an å fikse, og metoden utførte jeg (og fant da ut det viste seg å være tappelinje som var problem...
Topp