Takk
Målte da på nytt for å finne Brix verdien på FG
og fikk en ABV på 6,68 :) - det ble som forventet :)
Bruker BeerSmith 2 for å beregne og ser der at dersom jeg bruker (Tools, Refraktometer) istedenfor (Tools, Alkohol ...)
- så kan jeg putte inn Brix verdien direkte på FG, og SG verdi i OG...
Takk for mange flotte svar - nå begynner jeg å forstå.
Forstår da at jeg kan bruke en kalkulator for å beregne ABV fra FG (SG) lest fra refraktometer om til "riktig SG" og ABV
men forsto ikke hva jeg skulle fylle ut her http://www.glennrlie.net/kalk_refraktometer
og fikk ikke denne linken til å...
Hei,
Jeg mesket ved 66C i 20 min deretter varmet opp til og holdt den på 71 C i 20 min , og avsluttet med å varme den op til 77 C og holdt den der i 5 min.
Hei jeg sliter litt med at alkoholprosenten blir litt for lav - Noen forslag?
Jeg har nå bygget en Svartediket - se vedlegg.
Den burde blitt 7% ABV - men den endte på 4 %
Hva kan jeg ha gjort feil ?
Har bra temperaturstyring, skyller med vann før kok til SG blir ca Estimert OG.
Ender med en bra...
Takk for flotte svar.
Tenkte å sitte igjen med 40 liter + med ferdig øl - 2 stk cornelius (evnt 60 liter men det er vel litt mye.)
(tenkte å kjøpe 78 liters kjelen for å kunne utvide senere, siden den har samme pris som 50 liters kjelen)
Forstår da at dersom jeg mesker i 36 liters kjelen så kan...
Jeg har i dag enkjele på 30 liter og kjører med BIB
har en varmeveksler med PID styring og pumper for å holde temperarut under mesking.
Jeg lurer nå på å utvide til 78 liters kjele for å få brygget mer om gangen.
Lurer da på om jeg kan fortsette å bruke den 30 liters kjelen til Mesketank.
la...
Hei
Jeg har ombyggd et kjøleskap til gjæringsskap med en STC-1000.
Har bruykt den til 2 runder - men nå vil ikke kjøleren igang igjen.
Kan jeg ha gjort noe feil ?
Ønsker tips til mitt neste skap.
Henrik
takk for raske svar.
Kokte inn i 2 timer. SG kom opp i 56 - så hadde jeg humla i og startet på de 60 siste minuttene...
Blir et spennende resultat...
Henrik
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.