Fungerer kun når det er tilsatt i starten av gjæringen.
klipp fra produktark :
FUNCTION
Chill haze in beer results from the precipitation of complexed polyphenols and proteins during cold
storage.
This precipitation has been shown to result from
hydrogen bonding between polyphenols and the...
Kan veldig godt være mine smaksløker som er på jordet og blander sammen ja. Det er i hvert fall fruktig , nesten "hvitvinsaktig". Jeg satser på at lagring vil dempe det.
Kan veldig godt være tid er det som trengs, kaldtlagring såkalt lagering som skal til. Men jeg er skeptisk i forhold til det som smakes. Men er takknemlig for bidrag fra dere. Virker som det er noe som jeg bommer på, men får bare vente å se om smaken endres. Kommer tilbake etter noen uker med...
Tenkte også at det ville bli cleanere med tid og det er mulig den gjør, men hva mener du om gjæringsprofilen min ? Tenker du at den kunne vært lavere i temp ? Trodde 15 gr var i det lave sjiktet for 029, men kunne kanskje dratt den enda noen grader ned eller mener du den kunne stått på 15 gr...
Interessant med endring i temp og bananpreg, er vel stort sett i wlp300 "serien" jeg har lest mest om bananpreg. Men for wlp029 så er ikke det noe jeg har lest noe sted, det meste heller mot en krisp smak ala lager. Jeg har smakt noen usmaker bla annet acetaldehyd (grønn eple smak) som jeg er...
Gjæringstemperaturen ble holdt på 15 gr de første dagene til stormgjæringa hadde gitt seg, før den steg gradvis til 17-18 grader. Bruker også medisinsk oksygen med 2 micron sten i 1-2 min ved pitch. Ph har jeg ikke helt kontroll på ennå, utenom litt vannjustering. Bananpreg tenkte jeg hadde med...
Brygget et forsøk på en slags Kølsch for første gang og forventet en noe krisp Ale, men opplever at det ble noe "vinøst" preg med endel banansmak. Mener jeg hadde nok og frisk gjær fra gjærstarter i 2 steg og full kontroll på gjæringstemp med stc1000 styrt kjøleskap, startet gjæring på 15 gr og...
Ja er en grei metode det og enig i at effektivitet er ett poeng, forøvrig ett godt tips å spa tilbake malt ved skylling, det har ikke jeg tenkt på. Opplever også at røring er viktig for en høy og stabil effektivitet. Men hvis maltkapasiteten kan økes samtidig med at effektivitet blir den samme...
Er sikkert mange måter å trikse litt for å få mesket mere malt i Speidel. Har dobbeltmesket ett par ganger og syns det var helt greit, men er jo alltid interessert i løsninger som kan gjøre ting enklere :-) Hvilken løsning var det du tenkte på Ole Mørkved ?
Ble litt forvirret jeg også, var derfor jeg lurte på om noen hadde erfaring med løsningen. Ser jo ut som det skisseres både med bruk av orginal og den modifiserte samtidig (hvorfor kan jeg ikke skjønne) og kun med den modifiserte (dvs med modifisert i toppen og orginal i bunnen).
Ser ut som den modifiserte plata ligger helt på toppen. Å snu den orginale uten noe som helst "mellomlegg" ser ut for meg litt risikabelt da det er litt åpning slik at maltkorn kan slippe igjennom.
Noen som har testet ut følgende for å få fylt maltrøret helt til topps med 16 kg malt? :
http://www.bacbrewing.com/epages/990497525.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/990497525/Products/BB.BM50.003
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.