Nylig innhold av Olav Njaastad

  1. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Jeg har - så vidt jeg vet - aldri begått noe kriminelt mens jeg har drukket øl.... heller ikke mens jeg har brygget øl, men så har jeg aldri brygget med Moss Maltekstrakt heller da...
  2. Olav Njaastad

    Prosjekt barrique

    Godt nok Erik! Ølbrygging og kanskje særlig øldømming er en av de siste mannsbastioner. Hvorfor det?
  3. Olav Njaastad

    Prosjekt barrique

    Dersom smak faktisk er kjønnet ... så er det enda et godt argument for å få flere kvinner inn i øldommer-kallet!
  4. Olav Njaastad

    Prosjekt barrique

    Auda.... kan det være at du skulle forsøkt i neste konkurranse... men en annen klasse? Det smaker jo ikke akkurat "pepperkakemenn" av det gode brygget ditt...
  5. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Ikke meningen å oppfordre til lovbrudd og krenke tempelfreden... nok av den slags om dagen. Faksimiler pleier å være OK, særlig de som har med vesentlige kulturelle nyheter å gjøre - sånn som denne - vernet av sitatretten. (4. Opphavsretten skal ikke hindre nyhetsformidling, fri diskusjon og...
  6. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Det er lov ja... og om folk liker det de skriver i avisen, så åpner de kanskje et eget abonnement. Som å dele en sjokolade dette...
  7. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Kan du legge ut en faksimile Jørgen? Ligger bak muren til RingBlad...
  8. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Artig! .... men; virker som de har startet med noen årntli`mørke .... de lyse ser ut til å være uten smak for dette panelet...
  9. Olav Njaastad

    Om øl i mediene

    Fantastisk sak! Takk!!
  10. Olav Njaastad

    Kalsiumsulfat og kalsiumklorid. Hvor mye skal du bruke?

    Må sjekke. Jeg har også lest Mitch Steel, men det er et par år siden. Mener at de ved etableringen av bryggingen brukte vann fra Trent, men at de etterhvert som bryggerivirksomheten vokste - og industrialiseringen i området ødla vannet - boret brønner. Uklart om de helt sluttet å bruke elvevann....
  11. Olav Njaastad

    Kalsiumsulfat og kalsiumklorid. Hvor mye skal du bruke?

    Det er klarlagt at i Burton brygget de med vann fra river Trent... heldige var de som hadde så gunstige forhold!
  12. Olav Njaastad

    Kalsiumfosfat til vannjustering?

    Bra gjennomgang her: https://beerandbrewing.com/brewing-water/
  13. Olav Njaastad

    HopAlpha Niso

    Fikk du svar Håkon? :-)
  14. Olav Njaastad

    Engelsk golden ale-erfaringer

    Både informativ og dekorativ!
  15. Olav Njaastad

    Engelsk golden ale-erfaringer

    Godt eksempel du bruker med hveteølet; blir det helt klart så blir det i beste fall kjedelig. Dersom fatet (eller flaskene) har stått lenge, så lager jeg alltid bevegelse i dem for å få noe av gjæren/bunnfallet opp i ølet. (Men bare når det gjelder hveteøl) ...... Og så bruker jeg alltid Irish...
Tilbake
Topp