Nylig innhold av Olav_K

  1. Olav_K

    Frisk og fruktig IPA

    Spesialmalt og mer basemalt må kjøpes, har kun 10 kg pilsmalt jeg tenkte å bruke. Krystall 150 kanskje?
  2. Olav_K

    Frisk og fruktig IPA

    Da kjører jeg på med Amarillo og Citra, eventuelt Nelson, avhengig av hva de har i butikken. Så kan jeg vurdere Simcoe ved 20/15 min bare for å få brukt den. Noen tanker om valg av malt? 95% pils og 5% krystall?
  3. Olav_K

    Frisk og fruktig IPA

    Alright! 60 min bitterhummle, 2 g/L 15 min og 3g/l 2 min aroma, samt 3g/l tørrhumle, kan det være en ide?
  4. Olav_K

    Frisk og fruktig IPA

    Imorgen skal det brygges, og det ønskes en krisp og ikke alt for tung IPA/pale ale, med tydelige frukttoner. Ser for meg å bruke restene jeg har av pilsmalt og legge til litt pale-malt, samt gjerne 5-10% krystall for litt fylde og smak. Gjær US-05. Spørsmålet er humlen. Tenker å kjøre magnum...
  5. Olav_K

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Satte en kølsch for et par dager siden. 14kg Pilsnermalt 1 kg Vienna 1 kg hvete Magnum 50g 60 min Mitttelfruh 80g 15 min 65*C i 90 min IBU ca 28 OG 1.048 75l til gjæring. En dunk med WLP029, to dunker med US-05. Dessverre kun en pakke WLP029 uten starter. Godt oksygenert, håper på...
  6. Olav_K

    plante humle i vår / sommer

    Plantene mine er godt i gang fra fjorårets rotsystem! Saaz, Cascade og Northern Brewer ble plantet som stiklinger i fjor sommer. Ble ikke humle da, men i år har jeg god tro! Om det er interesse for stiklinger fra disse kan nok dette ordnes.
  7. Olav_K

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Har nettopp satt en cream ale, vørter på 90℅ pilsmalt og 10% ris, OG 1,044. Magnum humle 60 min og Hallertauer Mittelfruh 5 min, 17 IBU. En bøtte med WLP029 og to bøtter US-05, 15*C. Blir spennende å sammenligne.
  8. Olav_K

    Falsk bunn / silbunn

    Har laget meg en silbunn av toppen på en tank, 1mm spor kuttet med vinkelsliper. Silikonslange som pakning, ikke pvc som på bildet. Var spent på om dette gikk fint uten meskepose, men det viste seg å ikke være problem. Bra gjennomstrømming så ingen behov for å strupe pumpa.
  9. Olav_K

    Utbytte på BB60

    Grunnen til at jeg brukte 77 grader var at jeg trodde man kunne dra ut bitterstoff om man går over 80*C. Hadde jo allerede mesket ut på 77*C før jeg tappet av vørter. Joda, effektiviteten kan jeg leve med, så lenge den er forutsigbar er dette det viktigste. Oppsettet er bygget på...
  10. Olav_K

    Utbytte på BB60

    Stemmer at jeg ikke bruker en BB60, bruker en litt større kjele men brygger på samme måte :) Litt stort dødvolum ja, så tenker jeg kanskje bør bruke mindre meskevann og større andel skyllevann. Mesket ut på 77*C, og skyllevannet holdt samme temperstur. Sirkulerte med litt røring, så vørtereren...
  11. Olav_K

    Utbytte på BB60

    Har et lite spørsmål angående skylling. Har ikke helt kontroll på de ulike begrepene(batch, sparge, fly osv). Mesket idag 13,5 kg malt i 60 liter vann(20l dødvolum under falskbunn). Tappet så ut all vørter, og fylte på 45 liter skyllevann i en omgang som jeg lot sirkulere litt før jeg tappet ut...
  12. Olav_K

    Pils/lager som kona liker

    Kan komme med et forslag til en liknende variant jeg tenker å kjøre, skalert ned til ditt volum(25l) 4,5 kg pilsmalt 0,5 kg flaket ris 20g hallertauer mittelfruh 5 min Magnum 60 min til 17-18 IBU Mesk på 65*C 90 min W34/70 får nok til en lettdrikkelig og lett øl av dette her. Er du spesifikt...
  13. Olav_K

    Literskala på gjæringsbøtter

    Lite hett tips til prøveglass er denne blomstervasen fra IKEA, har flere av disse liggende. Billig og god. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10067655/
  14. Olav_K

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Du har ikke vurdert å ta første delen av gjæringen på lav temperatur, for så å øke litt mot slutten for bedre utgjæring?
  15. Olav_K

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Stilig! Brukte du ren oksygen?
Tilbake
Topp