Nylig innhold av ole chr

  1. ole chr

    Dobbel bokk ,lite aktivitet i gjærkaret.

    Hei Jeg har 25 l dobbel bokk i gjærkaret. Har stått på ca 12 grader i 14 dg . OG har gått fra 1055 til 1040 .Synes det er lite futt i gjærlåsen. Ser det ligger mye gjærskum på toppen, så det skjer jo noe der. Det har ikke vært noe stormgjæring, men det er kanskje vanlig på lav temp?:rolleyes: Er...
  2. ole chr

    Grainfather connect ,noen nybegynnertanker

    Takk for svar og gode tips. Da fjerner jeg kule og fjær og tømmer ut alt etter neste brygg.
  3. ole chr

    Grainfather connect ,noen nybegynnertanker

    Har brygga første brygg på min Grainfather connect 30 l .Var litt spent etter og ha brygga på Brattbergs kompaktbrygger(100% manuell) i noen år .Det meste gikk greit, mest overrasket over hvor fort det kjøla med motstrømskjøleren. Etter brygginga kjørte jeg kokende vann gjennom hele systemet...
  4. ole chr

    Gjæring av pils

    Takker og bukker for alle tips .Mye og sette seg inni når det gjelder gjæring ser jeg. Nå er det fart i karet igjen.Lar det stå et par uker så blir ihvertfall SG'n lavere :)
  5. ole chr

    Gjæring av pils

    Takk for tips :)
  6. ole chr

    Gjæring av pils

    Jepp,det blei litt kaldt.... nå er den flytta til varmere strøk ;)
  7. ole chr

    Gjæring av pils

    Da er den satt på et varmere sted , prøver det litt og ser om det blir noe action i karet,så setter jeg den evt.tilbake igjen.Takk for kjapp respons :)
  8. ole chr

    Gjæring av pils

    Hei 23 liter 22gram gjær :)
  9. ole chr

    Gjæring av pils

    Nå har dunken med tysk pils stått og gjæra på ca 8 grader i kjellern i 3 uker. Jeg starta med OG=1050 , nå er den på 1020. Det er jo litt snaut. Det ser ut som om gjæringa har stoppet.Er det no jeg kan gjøre for og få den i gang igjen?Den stormgjæra i et døgn,og gjæra rolig i ca en uke etter...
  10. ole chr

    Tsjekkisk pils

    Den er motatt.  :hadet:
  11. ole chr

    Tsjekkisk pils

    Takker og bukker.Flaskene er på vei opp på badet .Der er det ihvertfall varmt nok nå. :yes:  :skitbra:
  12. ole chr

    Tsjekkisk pils

    Jeg bruker en sukkerbit pr  0,33 flaske.Det har fungert greit til nå.Har det noe for seg å sette flaskene på 20 grader nå,eller er det for seint,siden de alt har vært i kjøleskapet?
  13. ole chr

    Tsjekkisk pils

    Som fersk ølbrygger har jeg funnet svar på mye her på forumet,veldig bra.Har akkurat smakt på en Tsjekkisk  pils som jeg brygget for 2 mnd siden.Var litt spent på kullsyreinnholdet ,da jeg satt den litt for kaldt til karbonering.Jeg flytta den inn i stua i 14 dager etter at den hadde stått i...
Tilbake
Topp