Nylig innhold av Õllekaru

  1. Õ

    Mesking i kjøleboks

    Ja, det var med viss ironi jeg nevnte vann på 105 grader. Kunne fungert i en redningstank for dykkere. Men nå tror jeg at jeg har fått orden på begrepsbruken og er klar for nytt forsøk om ikke lenge. Sidespor: Er det noen av dere som har erfaring med jæring i trykktett tank? Er det verdt...
  2. Õ

    Mesking i kjøleboks

    Tenkte prøve meg på noe i stil med oppskriften Timewarp som jeg fant hos en av de store distributørene av bryggegods. Kunne jeg fått en tilbakemelding på hvordan det ser ut? Jeg ble litt usikker da det sto batch sparge with two steps. Det er mulig at jeg gjør dette altfor innviklet og at jeg...
  3. Õ

    Mesking i kjøleboks

    Jeg tror jeg tilhører kategorien store barnsfedre ;)
  4. Õ

    Mesking i kjøleboks

    Her tror jeg at jeg kan begynne å rette opp mine kunskapshull. Loebrygg foreslo å tilsette kokende vann for å komme opp i temp. Beersmith foreslår en vanntemp på 105 grader, noe som høres vanskelig ut. Hva kalles denne metoden, når temperaturen økes uten foregående avtapping? Partiskylling er...
  5. Õ

    Mesking i kjøleboks

    Jeg trenger litt hjelp her. Jeg har brygget av og på i flere år, men opplever litt ujevne meskeresultater. Noen ganger forventet utbytte, noen ganger langt lavere. Det er kjedelig å enten trenge å koke vekk en masse vann eller tilsette spraymalt. Jeg lurer på om jeg gjør noe feil og vil derfor...
  6. Õ

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ja, men når jeg "skyller", tømmer jeg først vørteren, eller tilsetter jeg varmere vann for å øke temp?
  7. Õ

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ja, si det... Jeg bruker kjølebag. Og enstegs infusjonsmesk er det begrep som brukes i for eksempel oppskriftene til bryggselv, eller single infusion som det heter i beersmith.
  8. Õ

    Tråden for dumme spørsmål.

    Et spørsmål jeg skulle stilt for lengst... Ved enstegs infusjonsmesk, hvor jeg skal ha 67 grader i 60 min og 78 i 5 min, skal jeg da tappe av vørteren først? Eller bare tilsette nytt vann? Bruker beersmith til å beregne temperaturer.
  9. Õ

    Forventet lagtime lager med WLP833?

    Den har stått i 12 timer nå, jeg får vente litt til da ;) Er brusestein anbefalt? Går den kontinuerlig i gjæringskaret? Håper å kunne unngå mer utstyr som skal vaskes, lagres og stelles med :)
  10. Õ

    Forventet lagtime lager med WLP833?

    Satte en lager i går, med OG ca 1,043, 40 liter Tilførte ca 700 milliarder gjærceller (etter beregning på brewersfriend.com), gjærstarteren ble dekantert dagen før bryggedag og tilført vørter på spraymalt med OG 1,04, 0,5 liter. Oksygen tilført ved å røre/piske :) Nå står den på ca 9-10 grader...
  11. Õ

    Gjær med lavere utgjæring

    Ser at skriveleif har vært her. Gjæren jeg ønsker bruke er wlp833 german bock. Bryggingen er i gang :)
  12. Õ

    Gjær med lavere utgjæring

    Artig med engasjement! Det er vel å ta litt hardt i? :) For å sitere fra butikken "Dette er en meget anvendelig lager- gjær – som Whitelabs skriver; den er så velbalansert at den har oppnådd enorm popularitet i klassiske amerikanske lyse lager- øl." Jeg har som sagt dessuten lest at andre har...
  13. Õ

    Gjær med lavere utgjæring

    Målet/ønsket er å kunne bruke en eller to gjærstammer over tid. I morgen brygges en meksikansk lager basert på oppskriften Love in a Canoe, men målet mitt er å kunne gjenbruke gjæren til et bokkøl, en pils, en estisk porter etc. Målet for i morgen er et leskende øl, lettdrikkelig om du vil. Ser...
  14. Õ

    Gjær med lavere utgjæring

    Hei! Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift, men byttet ut gjæren. La oss si at jeg bytter ut s-189 med utgjæring 80-85% til wlp830 m utgjæring 70-76%, bør jeg kompensere i oppskriften på andre måter? Forandre OG?
Tilbake
Topp