Jeg trenger litt hjelp her. Jeg har brygget av og på i flere år, men opplever litt ujevne meskeresultater. Noen ganger forventet utbytte, noen ganger langt lavere. Det er kjedelig å enten trenge å koke vekk en masse vann eller tilsette spraymalt.
Jeg lurer på om jeg gjør noe feil og vil derfor be dere om en step by step gjennomgang av meskeprosessen. Spesielt lurer jeg på hvordan jeg i praksis skal håndtere steg to, dvs det høyere temperaturtrinnet. Skal jeg tømme ut mesken fra første runde og så fylle på med vann? Eller skal jeg fylle på med nytt hetere vann for å komme i høyere temperatur? Jeg og beersmith kommer ikke altid til enighet her heller, hva skal jeg bruke i programmet for å beregne temperaturer. Skal jeg røre underveis? Trenger jeg å resirkulere, og holder det i så fall å gjøre manuelt med en kanne, i så fall når? Vennligst ikke skriv skyllevann, utmesk, etc uten å beskrive hva det er, når det brukes eller hvordan det foregår.
Jeg knuser med en monstermill mm2 pro (tror jeg), mesker i en kjøleboks på 50 liter med en hjemmelaget manifold av kobberrør (akkurat denne tror jeg skal fungere brukbart Jeg har valgt denne løsningen fordi den er enkel (hvertfall etter sigende), og baseres på lite elektronikk og mekanikk og rengjøring.
Planlegger bryggedagen innen kort og håper å kunne sette igang bedre forberedt
Jeg lurer på om jeg gjør noe feil og vil derfor be dere om en step by step gjennomgang av meskeprosessen. Spesielt lurer jeg på hvordan jeg i praksis skal håndtere steg to, dvs det høyere temperaturtrinnet. Skal jeg tømme ut mesken fra første runde og så fylle på med vann? Eller skal jeg fylle på med nytt hetere vann for å komme i høyere temperatur? Jeg og beersmith kommer ikke altid til enighet her heller, hva skal jeg bruke i programmet for å beregne temperaturer. Skal jeg røre underveis? Trenger jeg å resirkulere, og holder det i så fall å gjøre manuelt med en kanne, i så fall når? Vennligst ikke skriv skyllevann, utmesk, etc uten å beskrive hva det er, når det brukes eller hvordan det foregår.
Jeg knuser med en monstermill mm2 pro (tror jeg), mesker i en kjøleboks på 50 liter med en hjemmelaget manifold av kobberrør (akkurat denne tror jeg skal fungere brukbart Jeg har valgt denne løsningen fordi den er enkel (hvertfall etter sigende), og baseres på lite elektronikk og mekanikk og rengjøring.
Planlegger bryggedagen innen kort og håper å kunne sette igang bedre forberedt