Har nå stått til gjæring nå siden 2. mars. Gjorde noen justeringer i oppskriften. Grovhakket 40g tørket chipotle (i humlepose) som fikk være med siste 10 minutter av koketiden. Smakte på vørteren og syntes at det ble alt for lite "sting". Samme inntrykket ved smaksprøve i går. Tok derfor 6...
http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/innendorsklima/oppvarming/frostvakter/frostsikringskabel-417049/
Denne var par hundrelapper billigere, men det står at den er "selvregulerende", hmm. Kanskje best å gå for clas ohlson-'kvalitet'...
2m er passelig for et vanlig 25L gjæringskar? Festes...
Trenger varmestyring i kald kjellerbod. Har tidligere brukt en panelovn som jeg har styrt manuelt. Noen som kan lenke et varmebelte fra clas ohlson, biltema eller jula som jeg kan bruke rundt gjæringskaret i kjelleren? Lurt å gå for UT-200/300 eller stc1000?
Hvis jeg klarer å få et sting på linje med Texas Ranger kommer jeg til å bli så fornøyd at jeg hiver meg på gulvet og fyrer på med 15 armhevninger. Jeg tolker deg dit hen at du har brukt 30g (3x10g) opphakket Chipotle på 15L, som vil si 50g på mine 25L.
Hei,
Det er mulig at dette blir litt for mye av det gode, men jeg har lyst til å lage en stout med både chilli og røyksmak. Har tatt utgangspunkt i oppskriften (laget av Bakke Brygg) på en Foreign Extra Stout som jeg laget i høst. Har lagt til 2,3 kg bøkerøkt malt og 4 chipotle chilli. Øvrige...
Takk for nyttig innspill. Har landet høyere enn forventet ved de to siste bryggene (>1.020). Felles for begge disse er at begge er mørke øltyper (foreign extra stout og porter) og at jeg har kjørt på med litt varme på platen. For tre brygg siden laget jeg en IPA som havnet nærmere forventet FG...
Takk for innspill. Rimelig sikker på at målingene er riktige. Har kontrollert hydrometeret i rent vann. Tatt høyde for avvik fra kalibreringstemp etc. Er enig i at utgjæringen ikke er god, men spørsmålet er altså om dette skyldes gjæringsprosessen eller andre forhold som f.eks ikke-gjærbare...
Hei. 13.11.15 Brygget jeg denne røykporteren:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/113388/ (med chinook istedenfor northern brewer).
BIAB med liggeunderlag rundt. Hadde litt guff på induksjonsplaten på komfyren for å holde ca 68 grader under hele mesketiden. Traff greit på temp...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.