Nylig innhold av Ørjan B

  1. Ørjan B

    Leie av corneliusfat

    Hjelper gjerne en brygger i nød om du ikke allerede har fått hjelp.  Du kan låne de gratis mot at du steller godt med dem.  En smaksprøve hadde jo vært hyggelig å få.  Ta kontakt på PM så fikser vi det praktiske.
  2. Ørjan B

    Hydrometer

    Eller man kan bruke disse kalkulatorene:  http://brew.stderr.net/refractometer.html
  3. Ørjan B

    Kjekt å ha

    Jeg har også litt blandete minner fra Frankrike men fikk forklart sansynligvis hvorfor av en frankofil venn.   99% av fransmennene tror at vi fra Norge er tyskere som de historisk sett har hatt et anstrengt naboforhold til.  Derfor bruker han en norsk flaggpin på jakkeslaget og skynder seg å...
  4. Ørjan B

    Oppskrift og fremgansmåte på laging av Cider

    Hva ble resultatet av disse 6 variantene?
  5. Ørjan B

    steril, dessinfisert, ren...osv

    Ja du har rett i det, går lett i surr i de forskjellige begrepene.  Derfor er det jo fint med en slik tråd som dette.
  6. Ørjan B

    Honning

    Epler og pærer var om din sammenligning mellom honning og sprit ikke om honning er i stand til å infisere øl. Jeg har ikke påstått at honning vil gi øl infeksjon selv om det kan det teoretisk.  Jeg er også av den oppfatning at honning trygt kan tilsettes øl blant annet fordi eventuelle...
  7. Ørjan B

    steril, dessinfisert, ren...osv

    Nei, ikke så mye å diskutere her.  Det stemmer bra dette.  Vørteren er steril etter at den er kokt, dvs pasteurisert.  Deretter tilsetter man jo den organismen man ønsker skal være i vørteren.  Om det kommer andre bakterier eller gjær til så er de i sterkt mindretall og har liten sjangs til å...
  8. Ørjan B

    Honning

    Ja, galt av meg å si at det ikke brukes i det hele tatt lenger, men det brukes i mye mindre grad nå enn tidligere.
  9. Ørjan B

    Honning

    I ren honning kan ikke noen bakterier eller gjær vokse.  Men allikevel kan det være sporer der på samme måte som i gjær som er tørket.  I tørket gjær er alle cellene i dvale til de får vann, mat (sukker) og næringsstoffer, gjærcellene har da dannet sporer som klarer tørke.  Det samme kan det...
  10. Ørjan B

    Honning

    Honning er antiseptisk ved rette konsentrasjoner.  Ved lavere konsentrasjoner kan den brukes som mat til bakterier og gjær.  Ellers hadde det ikke vært mulig å lage f.eks alkohol av det.
  11. Ørjan B

    Honning

    Det har ingen betydning om honningen er fast eller flytende, det er fravær av vann som er avgjørende.  Sukker/honning er faktisk konserverende i seg selv i høye nok konsentrasjoner slik salt er det  fordi det binder fritt vann og trekker vann fra mat/bakterier/gjær til seg ved osmotisk trykk og...
  12. Ørjan B

    Til dere som gråt en skvett da Steve Jobs trakk seg fra jobben...

    "Skal jeg ha dagen til å gå bruker jeg PC´n, skal jeg ha jobben gjort bruker jeg Mac´en"  - Sitat av Øystein Sunde
  13. Ørjan B

    Kjøpe magnetrører!

    Jeg har nylig bestillt men enda ikke fått denne:  http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-hotplate-magnetic-stirrer-hot-plate-40w-motor-/290545060871?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a5d5cc07 Den er med varmeplate også men den tror jeg er bare av/på, tenkte å montere på termostyring slik at den...
  14. Ørjan B

    Kjøpe 0,5 L tomflasker, hvorfra i Norge

    Har dere kasser som passer til dem?  Eller bruker dere pappesker?  Og hvor bestiller dere dem fra i så tilfelle og hva er dimensjonene på dem?
  15. Ørjan B

    Videokonferanse om gjær og protease spektrum

    Institute of brewing and distilling  har noen spennende foredrag live ikveld som allerede har begynnt og første foredragsholder er ferdig.  Kvaliteten er litt varierende. Foredragene kan vistnok lastes ned senere etter eventen. Sjekk ut:  http://www.abanik.webspace.virginmedia.com/
Tilbake
Topp