Det går vel å bare legge glasslokket på. Det har et lite hull i seg, så skal ikke være noen fare for implodering.
Tar kanskje litt lenger tid å nå pitchetemperatur, men kan overføre til Allrounderen og flytte til fermenteringsskapet når bare tempen er kommet seg under 50 grader
Været går stort sett greit så lenge det ikke blåser for ille så er det tørt og fint
Stå åpen og udekket til tempen er kommet ned til 70 grader høres så skummelt ut :oops:
Reint klede og en hyssing? o_O
Når du kjører No Chill direkte fra kokekjelen- gjør du da noen tiltak for å hindre at det trekkes inn uhumskheter underveis? Kjelen kan vel ikke være helt tett?
Siden jeg gjør kokingen ute i en Digiboil ville det vært veldig praktisk å bare koblet av og lagt på lokket :)
Jeg ser jeg alt har en oppskriftsvariant liggende som nummer 5 i bryggeplanen, så den skal prøves.
Fant også en flaske på kjøl her, men den får jeg vel spare for sammenligningens skyld. En gang like over nyttår, antar jeg. Så tålmodig pleier jeg ikke være ...
Jøss. Her ble spørsmålene i tråden for dumme spørsmål, tydeligvis for dumme.
Les en bok eller fem i stedet for å trolle ...
Jeg mistenker jo da at jeg har brukt for lite gjær i mange av disse første batchene. Jeg har for så vidt brukt informasjonen på pakkene som sier 0,5 - 1 g/l, og da klort...
Lallemands kalkulator sier jeg i det eksempelet jeg nå tester trenger 2 pakker (18,4 gram) mens Brewfather sier 3 pakker / 38 gram (eventuelt 30 gram rehydrert). Så da er vel utgangspunktet endel høyere enn de 13 mrd per gram som BF har satt veldig lavt
Takker
Hører sjelden eller aldri podcast, det har enda blitt en greie jeg har falt helt for, men føler jeg snart har rundet youtube.
Prøver å sette meg inn i gjærstartere mtp å etter hvert kunne få gjærutgiftene så "lav som mulig"
På pakningene har jeg bare funnet "pitching rate" og ikke hvor...
Er det en form for standard på hvor mange gjærceller er pose/pakke inneholder? Spørsmålet gjelder både fersk- og tørrgjær.
Prøver å få litt gjærkunnskap for å se om det er et område jeg kan utvikle videre :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.