Nylig innhold av oymo

  1. oymo

    Brewcrafter - av/på knapp virker ikke

    Hei Skulle brygge i morges, men fikk ikke slått på bryggekjelen - min trofaste Brewcrafter25 som jeg kjøpte i '16 Når jeg kobler til strømmen kommer det vanlige 'pip'et og displayet lyser opp slik det pleier. Det er imidlertid ingen respons når jeg trykker på på/av knappen. Åpnet bunnen og...
  2. oymo

    WLP 013 London Ale - hvor mye alkohol tåler den?

    Flott! Gode greier :-)
  3. oymo

    WLP 013 London Ale - hvor mye alkohol tåler den?

    Hei Skal om ikke lenge brygge en slags imperial variant av en havrestout som jeg ble veldig godt fornøyd med. I havrestouten brukte jeg WLP 013 London Ale. Den ga et fint preg til ølet og har lyst å bruke den i det nye brygget også. Ser at WhiteLabs oppgir alkoholtolreansen til 5-10% og mitt...
  4. oymo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei Tenkte jeg skulle tilsette laktose i en stout for en 'tjukkere' munnfølelse. Jeg har et dumt spørsmål angående laktose og hvordan den påvirker SG målinger. Jeg bruker Beercalc til å legge inn oppskrifter for å beregne forventet OG, FG etc, men denne nettsiden ser ikke ut til å ta hensyn...
  5. oymo

    Koble kjølespiral til kjøkkenvasken.

    Denne funker fint hjemme hos meg: Hozelock Krankopling Kan ha kranen helt åpen uten at det lekker.
  6. oymo

    Epleøl "Graf"

    3 uker på flaske nå. Tror det tar en stund før den klarner, men smaker godt [emoji106][emoji5] Fornøyd! Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
  7. oymo

    Epleøl "Graf"

    Jeg tilsetter oksygen med Jula gassbeholder og brusestein. Oksyginer som vanlig for den gjæren du bruker, tenker jeg...
  8. oymo

    Epleøl "Graf"

    Aha! Da skjønner jeg hva du mener :-) Det er jo absolutt noe som er verdt å teste - håper jeg husker det til neste eplehøst :-D
  9. oymo

    Epleøl "Graf"

    Mulig jeg var litt uklar omkring det med gjæringen, og har redigert litt i fremgangsmetoden i innlegget over. De 3-4 literne med vørter og eplejuicen blandes i gjæringskaret før gjæren tilsettes.
  10. oymo

    Epleøl "Graf"

    Har et gammelt epletre i hagen, med sure og flekkete epler. Har aldri fått brukt dem til noe matnyttig, men har jo begynt å brygge det siste året, og da måtte jeg jo prøve å lage en slags sider. Har lest litt på forumet her om cidergjæring og om hvordan den ofte gjærer helt ut og blir tørr -...
  11. oymo

    Fjerne etiketter på vanskelige flasker

    Hvis jeg skal fjerne fra noen få flasker pleier jeg å fylle flasken med kokende vann, vente noen minutter for så å trekke etiketten av. Limrestene tørker jeg av med tørkepapir og matolje, mens flasken fremdeles er varm. Hvis jeg har mange flasker legger jeg dem i en balje med kaustisk soda -...
  12. oymo

    Bokkøl og gjæring

    Denne er nå brygget og har gjæret i tre uker på 9 grader (som jeg gjorde med en pils som ble veldig bra) Munich Malt 20 EBC 3250 g Pilsner Malt 3 EBC 3250 g Crystal Malt 135 EBC 175 g Cara Munich III 150 EBC 400 g Chocolate Malt 800 EBC 30 g Totalt 7105 g Mash schedule Mash step 55 °C...
  13. oymo

    Bokkøl og gjæring

    På søndag skal jeg brygge bokkøl til jul. Oppskriften baserer seg på Tore Bjørgo sin Julebokk, som gjengitt i boken "Ølbrygging fra hånd til munn". Jeg stusser litt på det som er oppgitt under gjæring i oppskriften, der står det nemlig at man skal gjære 4 uker på 5 grader, 4 uker på 8 grader og...
  14. oymo

    Litt lite kullsyre

    Dette har jeg gjort også, og har hatt jevn karbonering i flaskene på alle min brygg utenom det siste. Dette siste brygget var en pils som holdt 1-2 grader da jeg overførte til flaskekaret. Kan den lave temperaturen ha påvirket blandingen av sukkerlaken?
  15. oymo

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Forvirrer meg selv med lav utgjæring/høy FG :-) Jeg bør altså forvente et "søtere" øl (høyere FG) med WLP400 enn T-58? Kan jo forsåvidt passe greit til en sånn "fruktbrus" jeg prøver å få til. Får gjøre et forsøk!
Tilbake
Topp