Nylig innhold av Per Berge

  1. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Skal brygge en Lille Lørdag clone og har ett spørsmål ang humle profilen, Det står 20 min hopstand 90,2 gr. Er det da etter kok eller før ? Regner med det er etter men vil gjerne høre med dere
  2. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det hjalp lite men tolker det til att jeg ikke trenger bekymre meg nå .)
  3. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ingen som har noen tanker om dette med såkalt ølstein i bryggeutstyret ?
  4. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Spørsmål ang, ølstein. Har fått med meg att dette kan være ett problem. Har nå lagt til en boks Chemstone i ordrelista. Hvordan bruker jeg dette ? Skal blande 50ml til 5 liter vann men skal jeg bruke fille, børste, skal jeg kjøre gjennom pumpe og rør ?
  5. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg måler for å være sikker på att det er ferdig gjæra før jeg coldcrasher.
  6. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Opskrifta her. Jeg er åpen for endringer om noen har forslag
  7. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    først 4 døgn på 10 gr så ett på 13, ett på 17 og ett på 19 gr, før temp senkes til 5 i 7 døgn
  8. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Oppskrifta sier det. Er ei jeg har brygga utallige av og blitt min klare favorit
  9. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ja jeg justerte temp til 19 gr i går. Den er på tur dit den skal nå så jeg lar dem heller stå ett døgn til på 19 gr Ska jammen ta opp det tipset med PC vifter. Trur jeg har minst 3 stk liggende ett lurt sted. Må bare finne det rette lure stedet :D
  10. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ja jeg tar den ut i morgen ettermiddag når den andre skal over på CC. Så får den stå på kjøkkenet til den er ferdig med å surve :D Da er jo den første batchen ferdig og klar for fat og flasker
  11. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ja det har jeg ikke tenkt på. Sensoren henger jo i toppen og hva temp er oppe kontra nede aner jeg ikke
  12. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    De står i samme fermskap og i det andre er det en som er satt på coldcrash for ett par dager siden. Alternativt satt den som ikke er på langt nær ferdigjæra i romtemp ?
  13. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er samme volum. Nei det kan da vel ikke skade øllet om det står noen dager lengre før CC
  14. Per Berge

    Tråden for dumme spørsmål.

    Totalt forskjellig gjæring på to batcher. Den 30 okt, brygga jeg to like Bohemian Pilsner batcher. Satte dem i samme fermskap som de tre siste dasger har økt temp fra 10 til 13, 17 og i dag 19 gr. Målte OG på dem i dag og den ene bobler så det står etter og vste ferdig ferm ca 1008 mens den...
  15. Per Berge

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    alpha acidsl ?
Tilbake
Topp