Det er en stund siden jeg prøvde dette men jeg husker at jeg fikk et overraskende høyt utbytte. Jeg endte opp med en OG på godt over 1100. Det ble mye søl men en del kan unngås ved å ikke fylle maltrøret helt opp (gjerne 6-8kg i hver batch). Vørteren ble ganske grumsete i forhold til ved ordinær...
Termometeret er kalibrert mot en godkjent kalibreiringsovn for ca 1 år siden. Det er et Fluke adapter med K element. Jeg målte ikke OG etter utvanning, det burde jeg selvsagt gjort. Men jeg mener å ha lest om noe tilsvarende under medlemsartiklene der en kar eksprementerte med utgjæring under...
Brygget en sasion i forrige uke. Oppskriften var som følger:
5 kg pilsmalt
0.5 kg cara vienna malt
humle
Wyeast 3711
Noen ganger er det slik at alt går galt, her med at mesketemperaturen endte på mellom 73 og 75 grader. Når vørteren var ferdig kokt viste i tillegg OG'en 1100 fordi jeg hadde...
Ved brygging av overgjæret øl har jeg funnet 2-3 gjærstammer som aldri har sviktet meg, bla 1056/001 og French sasion 3711. Disse starter alltid kvikt og tåler et vidt temperaturområde.
Lagergjæren derimot opplever jeg som mer lunefull. Ølet blir valigvis godt men gjæringsprossessen er ofte lang...
Ved brygging av sterkøl med OG over 1055-1060 i terassebryggeriet til Stana har jeg vært nødt til enten å koke inn mesken til ønsket OG eller tilsette spraymalt for å øke OG'en. Er det noen her på forumet som har formening om hvordan resultatet vil bli ved å først kjøre en vanlig mesking, tømme...
Vi har brukt både WLP530 og Wyeast 3787 til belgisk trippel. Dette er samme den gjæren etter hva vi har forstått. Erfaringene våre så langt er et ganske "tamt" øl med nøytral smak og aroma. Faktisk synes vi dette brygget har smakt best nybrygget (3 uker primærgjæring på 20 grader og 2 uker...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.