Nylig innhold av Ravneklo

 1. R

  Acidulated eller melkesyre

  Vettasøren om det er noen forskjell, men med 5% syremalt i en lager havner jeg alltid innafor... Bomma stygt en gang med melkesyre så det er sikkert derfor jeg bruker syremalt... samt at jeg prøver å holde meg innafor das Reinheitsgebot på tyske stiler..
 2. R

  Vekt

  Sannsynligvis ikke, men jeg antar at ettellerannet har vært et problem og fjæra er der for å eliminere det...
 3. R

  Vekt

  Fjæra er vel der for å hindre kula i å tette i bunnen av Flowstopperen..
 4. R

  Vekt

  Jeg har brukt denne en god stund og synes den fungerer utmerket. Jeg fyller riktignok ikke fra gjærkar men bruker denne når jeg overfører fra 30L bryggerifat som jeg karbonerer og modner på til korneliusfat. Jeg kan dog ikke se at det der skulle være noe problem å overføre fra gjæringstank. Det...
 5. R

  Går det nedover for de fysiske butikkene?

  Tja... Jeg kjøpte en 2,6kg flaske på ølbrygging og bytter til en full der for 300,- når den er tom...
 6. R

  Usmaker når fat flyttes - hvordan unngå?

  Tja... en badevekt kan være nyttig der. Vei det tomme mottakerfatet, vei det fulle og stopp når mottagerfatet veier noe mindre, f.eks. 1kg, enn fatet du tapper fra. Selvsagt forutsatt at begge fat er like.
 7. R

  Usmaker når fat flyttes - hvordan unngå?

  Har du flere fat kan du også overføre det klare ølet til et annet fat i lukket overføring.... da unngår du grumset om fatet flyttes på.
 8. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Ro egga... Har prestert å gjære ei veps og flere fluer av ymse arter i lagerbrygg... uten ekstra sting eller funk av den grunn... ;)
 9. R

  Brewly W-34/70

  Pitcha gjæren fra brygget over på gårsdagens brygg ca. 16.00 i går.... 1/2 gjærkake på 25L vørter. 9-10grader. Nå ploppet gjærlåsene pent da jeg sjekket ved 08tia i morges så det gir en lag-tid på rundt 15-16 timer. Absolutt godkjent :)
 10. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Ja...det er det. Jeg husker ikke eksakt hva som er hva men svarte ball-lock pleier å være til øl ut og hvite/lysegrå er til gass inn. Dette gjelder selve koblingene.
 11. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Ja... Litt klein direkte oversettelse til norsk blir vel "trappebryggeri". Det er en tradisjonell tysk form der varmtvannskjelen står øvers, meskekaret midt i trappa og kokekjelen nederst. På det viset skjer all overføring vha. tyngdekraft.
 12. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Gardsbryggeriet er på flyttefot ila. våren....x antall år som forpakter er nå over men jeg landa i dag en langtidskontrakt på ett sted med fantastiske muligheter...Eget Bryggerhus og en jordkjeller 5x større enn det vi disponerer i dag. Omsider får jeg anledning til å sette opp mitt eget...
 13. R

  Brewly W-34/70

  Jahh...26timer fra pitch til aktivitet i gjærlåsen.. Godkjent det :)
 14. R

  Brewly W-34/70

  Slik jeg husker Brewly fra i fjor så var den det, men jeg kjenner ikke igjen de lagtidene folk beskriver i denne tråden. Er derfor jeg tenkte å teste innenfor de rammene jeg for tiden har til rådighet. Jeg har før gjæret med denne på 16 grader med godt resultat, så jeg regner med at dette...
 15. R

  Brewly W-34/70

  Da får vi se åssen det barker i vei... 24L av dagens Tjekk'ish med OG 1.050, 2 poser Brewly strødd tørt på toppen, trøbbel med kjelleren så jeg gjærer på et loftskammer på 14-15'ish... Pith i dag 15.00...
Topp