Nylig innhold av RayOlav

 1. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Lurer litt på regler ifht. konkurranser. Hvis man går utifra norbryggs definisjoner, og skal levere inn f.eks. en kölsch i klasse 4G. Da skal abv ligge mellom 4,8% og 5,1%, og OG mellom 1.042 og 1.046. Hvis man havner noen poeng utenfor disse, si f.eks. 4,5%, eller en OG på 1.048. Kan man...
 2. RayOlav

  Til Salgs iSpindel kit - Flere farger - inkl. frakt

  Hei, jeg tar gjerne et sett, med gul PCB. Sender info på PM. Mvh Raymond
 3. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Betryggende :) Har bare ikke lagt merke til det på tidligere startere. Takk for raske svar, blir brygging i kveld da :beercheers:
 4. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Satte en starter på wlp002, første gang med den gjæren. Nå ha den stått nesten en uke i kjøleskap, grunnet utsatt brygging, og ser det er et mørkebrunt lag som ligger oppå gjæren. Er dette døde gjærceller? Vørteren ble ikke brent.
 5. RayOlav

  Jula-bøtter

  Denne typen har jeg hatt noen av og brukt en del, helt suverene! Det jeg ikke skjønner, er hvorfor flere bryggebutikker selger disse med hull i lokket. Lokket er en gjærlås i seg selv, det vil altså slippe ut co2 ved trykk. Bare prøv og riste et slikt kar med starsan.....
 6. RayOlav

  Jula-bøtter

  De bøttene jeg kjøpte i dag, er den nye typen, og merket som næringmiddelgodkjent. Vet ikke hvorfor det ikke står på hjemmesidene dems. Art. nr: 014328
 7. RayOlav

  Jula-bøtter

  Tenker på pilen mellom symbolene på undersiden. Det er ikke resirkulerings pilen.
 8. RayOlav

  Jula-bøtter

  Inne i sirkelen er det en pil. I dette tilfellet peker den mot næringsmiddel godkjent. Kanskje bruker de pilen til å skifte mellom godkjent, ikke godkjent, alt etter hvordan kvaliteten ender opp. Ikke vet jeg, men satser ihvertfall på at disse går fint ann å bruke :)
 9. RayOlav

  Jula-bøtter

  To ny jula bøtter kjøpt. Artig merking i bunn av bøtten.
 10. RayOlav

  Jula-bøtter

  Var innom jula i går. De nye bøttene er merket med glass og gaffel, ikke i plasten, men trykt på bøtta, på samme måte som logo og annet skrift. Nokså tydelig. Vet ikke hva det har å si at det ikke er preget i selve plasten.
 11. RayOlav

  Grusomme bilder !!!

  Brewfather sier 87 dager.
 12. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Har 4 liter cider som har fått stått en god stund på gjæringskar. Tenkte derfor å karbonere kunstig på et 12 liters fat. Noen skrupler med det, bortsett ifra litt sløsing av co2?
 13. RayOlav

  Grusomme bilder !!!

  Vasker vanligvis gjæringkarene med en gang, men noen ganger så lurer det seg noen unna. Dette blir kassert....
 14. RayOlav

  Hjemmebryggeroppskrifter fra Nøgne Ø

  Mener det ble nevt under ølsmakingen at de brukte TF.
 15. RayOlav

  Solgt/Kjøpt Cannular boksemasking inkl. to adaptere og noen B64-lokk

  Jeg legger inn et bud på 3500,- kr.
Topp