Nylig innhold av RayOlav

 1. RayOlav

  Solgt/Kjøpt Topsflo børsteløs pumpe

  Den er god :) Da tar vi resten på pm.
 2. RayOlav

  Solgt/Kjøpt Topsflo børsteløs pumpe

  Topsflo TD5 pumpe med ledning/adapter. Selges for 800,- kr., pluss evt. frakt. Kjøpt for noen år siden, men ikke vært ute av esken før i dag. Som ny.
 3. RayOlav

  Gitt Bort 36 l. kjele med kuleventil

  Den er grei, bare gi beskjed om det ordner seg :)
 4. RayOlav

  Gitt Bort 36 l. kjele med kuleventil

  Gis bort ved henting, sender ikke. Har stått ubrukt i flere år, da 3 kjele bygging aldri ble noe av. Befinner seg i Vaksdal, Vestlandet.
 5. RayOlav

  Julematøl

  Jeg har begynt ned IPA til pinnekjøttet. Denne julen var det Nøgne Ø sin Two Captains. Juleølet koser jeg meg med senere på kvelden :)
 6. RayOlav

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Ut ifra kankulatoren som Finn Berger linker til, vil 112g NB med alpha 7,8%, gi ca. 45 IBU. Får tilsvarende hvis jeg legger inn i Brewfather. Edit: Finn svarte før meg.
 7. RayOlav

  Spedel Braumeister Plus 20 liter

  Hvordan gjør folket det når man skal ha vørter ifra speidelen og over i gjæringskar? Brygget en APA i går, og da nivået var kommet ned til kranen, tiltet jeg speidelen litt for å få med resten av vørteren, men da kom grumset også, så ga meg med det. Ble jo værende igjen 2,6 liter i speidelen...
 8. RayOlav

  Spedel Braumeister Plus 20 liter

  Hei, Er akkurat blitt eier av en brukt Speidel 20 plus, og gleder meg virkelig til å få testet den over helgen. Det eneste jeg stusset på, var innsiden. Skal den være ujevn der kjølekappen sitter?
 9. RayOlav

  Whirlpool IBU

  Skal forsøke meg på en Nøgne Ø IPA "klone", bare at jeg kjører kun Centennial, men samme humleskjema. Spørsmålet er om jeg skal ta med IBUene fra whirlpool, når jeg skal prøve og havne på 60 IBU? I brewfather bidrar whirlpool tilsetningen 0 IBU, men hvis jeg setter det som 10 min. hopstand på...
 10. RayOlav

  Wongraven Saison master class

  Bare tipse om at @wongravenwines, skal ha "master class" live i dag kl 2000, på sin instagram, om sitt saison øl. Kjetil Jikiun skal være med. Skulle linket, men det klarte jeg ikke....
 11. RayOlav

  Brygging av NM-vinner-øl hos Haandbryggeriet

  Gratulerer med et fantastisk øl!
 12. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Lurer litt på regler ifht. konkurranser. Hvis man går utifra norbryggs definisjoner, og skal levere inn f.eks. en kölsch i klasse 4G. Da skal abv ligge mellom 4,8% og 5,1%, og OG mellom 1.042 og 1.046. Hvis man havner noen poeng utenfor disse, si f.eks. 4,5%, eller en OG på 1.048. Kan man...
 13. RayOlav

  Til Salgs iSpindel kit - Flere farger - inkl. frakt

  Hei, jeg tar gjerne et sett, med gul PCB. Sender info på PM. Mvh Raymond
 14. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Betryggende :) Har bare ikke lagt merke til det på tidligere startere. Takk for raske svar, blir brygging i kveld da :beercheers:
 15. RayOlav

  Tråden for dumme spørsmål.

  Satte en starter på wlp002, første gang med den gjæren. Nå ha den stått nesten en uke i kjøleskap, grunnet utsatt brygging, og ser det er et mørkebrunt lag som ligger oppå gjæren. Er dette døde gjærceller? Vørteren ble ikke brent.
Topp