Nylig innhold av Roar Øimo

  1. Roar Øimo

    Montere stikk på Chugger motor?

    Hvis du har et ohm meter, så kan du måle imellom hver av ledningene og Chassis på motoren. Jord er den ledningen der du får 0 Ohm. Pass på at finner en plass som ikke er lakket, sånn at du får kontakt med metall. ER det et problem får du lage en liten ripe
  2. Roar Øimo

    Continental Pilsner Muntons Gold

    Kjøleskap er tingen. Du får dem gratis på finn.no. Bytt ut termostaten så har du et fint gjærings/lagringsskap.
  3. Roar Øimo

    Svar hastar! Veldig feil innmesk

    62 meskegrader for pils fungerer helt fint med ett steg. La den stå en times tid ,og fortsett til skylling på 68 grader. Det viktigste med pils, er å gjære det kaldt (rundt 8-10 grader), for så å lagres kaldt i 4 - 6 måneder. P.s : jeg har god erfaring med 24 timer tiacetylrest når jeg brygger pils.
  4. Roar Øimo

    Bordkorker selges - NÅ 100 kr

    Finnes det bling flaskekorkere? Send oss et bilde da vel! :)
  5. Roar Øimo

    Gassbrenner innendørs

    Hmmm...... En sånn en skal jeg prøve men på......
  6. Roar Øimo

    Gassbrenner innendørs

    Selv bruker jeg en 24kw gassbrenner. Det blir intens varmt i rommet under oppkok når den står på fullt, men med åpent vindu og dør ut så går det greit. Jeg har hatt dette systemet i to år nå og har ikke dødd enda. Rommet er vel på ca 10 - 15 m2. Bena på gassbrenneren er 50 cm høyt og jeg har...
  7. Roar Øimo

    Noen som har oppskrift på English Bitter?

    Sjekk ut denne tråden. http://forum.norbrygg.no/threads/artikkel-co.1449/ Her er det masse bra info om Co2. Synd at alle tabellene har forsvunnet. @Gahr Er det mulig å fikse denne tråden på noe vis?
  8. Roar Øimo

    Noen som har oppskrift på English Bitter?

    denne bitteren kan fort bli en best bitter hvis du ikke "nedbrygger den". Høres ut som en trist idé som kan få ølen til å bli ganske vann aktig. Har ølen gjæret langt ut, så har du lite maltsødme igjen og du vil ende opp med et øl med ganske lite smak om du tilsetter vann. Et annet alternativ...
  9. Roar Øimo

    Ferdig sett vs. Oppskrifter

    Fordelen med å ha noe til overs, er at du ikke kan kaste det, så du løper å kjøper flere ingredienser, for å bruke opp det du allerede har, for så å sitte igjen med flere rester, også er man igang, og før man vet ordet av det har man kjelleren full av alskens artig øl
  10. Roar Øimo

    Fersk ølbrygger...lage grøn HANSA?!

    Jeg begynte også bryggerkarrieren min med en pils. Fordi jeg var (og er) glad i pils. Pilsen ble ikke helt pils, men det ble godt øl. Jeg gjorde også standard tabbene. For høy gjæringstemparatur og lagringstemparatur + veldig dårlig tålmodighet. Jeg tror jeg hadde smakt meg gjennom hele batchen...
  11. Roar Øimo

    HASTER!

    Alltid deilig å være ferdig med ett nytt brygg. Det kommer nok til å bli knall. 2 dl fersk vare bør være bra. Tipper det er masse action i bøtta når du våkner i mårra. Skål!
  12. Roar Øimo

    HASTER!

    Da blir det nok bra denna gangen også. Lykke til!
  13. Roar Øimo

    HASTER!

    Jeg har høstet ifra bunn mange ganger tett opp til brygging. Dette går fint. Hvis gjæren er fersk, det vil si at det forrige brygget er nylig tappet ifra gjæringskaret, så er denne gjæra så potent at du ikke trenger all verden av den og dermed får du ikke med så mye trub og ulumskheter. I den...
  14. Roar Øimo

    HASTER!

    Høste ifra bunn går fint. Det verste som skjer er at du får et godt øl som ikke er helt det du planla før du begynte
Tilbake
Topp