Nylig innhold av Rondal

  1. R

    Solvegg-øl oppskrift ønskes

    Tenker jeg prøver en pakke.
  2. R

    Solvegg-øl oppskrift ønskes

    Takker. Med det samme tenkte jeg 1 og 1/2 pakke, men i og med det er underpitching som er greia her så er det kanskje nok med en påkke.
  3. R

    Solvegg-øl oppskrift ønskes

    Tenkte å prøve denne oppskriften. Hvor mye gjær ville du brukt til 42 - 45 liter klar til gjæring ?
  4. R

    Bananflue i vørter

    Hei fikk en gang en veps oppi under kjølingen bare fiska den opp og fortsatte som vanlig. Merk ingenting når ølet var ferdig.
  5. R

    Bytte korker

    Nå har jeg 4 flasker til overs som jeg skal prøve det ut på. 2 av de blir koret på nytt de 2 andre beholder korken. hvor lenge må jeg lagre dem for at jeg eventuelt skal kjenne usmak ?
  6. R

    Bytte korker

    Har vel egentlig kommet frem til samme konklusjon selv :)
  7. R

    Bytte korker

    Ja, ser jo faremomentet med å gjøre det.
  8. R

    Bytte korker

    det jeg tenker er at når jeg jekker av korken og det kommer et poff med litt damp ut er om det går greit?
  9. R

    Bytte korker

    Det som er greia er at jeg brygga en 70- års presang der jeg skal bruke egne design korker og etiketter. p.g.a. tiden måtte jeg komme i gang med karbonringen. så jeg korket flaskene med vanlige korker. Nå en uke ut i karboneringen kom korkene som jeg ventet på. Så derfor spørsmålet
  10. R

    Bytte korker

    dette er jo svarene jeg hadde håpet på. Takk :)
  11. R

    Bytte korker

    Selv om jeg kjøler ned ølet på forhånd?
  12. R

    Bytte korker

    Kan jeg bytte til andre korker etter at karboneringen er ferdig, eller blir det oksygentilførsel som vil gjøre ølet dårlig på kort tid. Noen som har erfaring med dette?
  13. R

    kverning av hvetemalt

    Har brygget en del øl , men hver gang jeg bruker hvetemalt så blir utbyttet lavere. kverner malten på 1mm mellom valsene. mitt spørsmål er da. har jeg for stor avstand mellom valsene, og hvilken avstand bruker dere andre bryggere ?
  14. R

    Hvetelager

    Brygga en test på Søndag. 50/50 hvete ,pils cascade som bitterhumle. Motueka og huell melon på 10 og 1 min Gjær 34/70 står nå i kjøleskap på 10 grader Tenkte og tørrhumle den også. Så får vi se om det er noe å skrive hjem om. Spørsmål om hva jeg holder på med: Har ikke peiling :D
  15. R

    Hvetelager

    Takker for det. Har funnet noen få oppskrifter på Beercalc Dk. tror ikke det er mye utprøvd.
Tilbake
Topp