Nylig innhold av RunarK

  1. R

    Netthandel-brygger 60l

    Sikkert fordi jeg trykka meg inn der, og kom borti noe når jeg skulle ta snipping'en. Står "0" der nå i alle fall. ;)
  2. R

    Netthandel-brygger 60l

    Ganske greit og enkelt å opprette selv. Min er satt opp slik, så det er et sted å begynne. Men uansett lurt å bruke et par runder på å finne dine settings... (Noen av disse settingene går jo på HLT-tanken din, så de må du naturligvis sette dine egne verdier på). Selv har jeg opprettet ganske...
  3. R

    Noen i nærheten som har gjær?

    Fant en pakke med US-05. Vi laget en Vienna pale ale isteden. :)
  4. R

    Noen i nærheten som har gjær?

    Hei folkens! Er i gang med bryggedag, og manglet gjær. Ikke noe problem! Det er lørdag, så vi drar på bryggselv.... Kom 10 min etter stenging. >.< Noen som bor en kjøretur fra Stabekk, som har gjær å selge meg? Skulle aller helst hatt til en Kölsch, men rekker ikke noe starter, så det er vel en...
  5. R

    Starter eller gjenbruk; hva er best?

    Et lite innspill på dette med "bedre gjær"... Jeg vil tro at noen generasjoner i fermenteringstanken vil mutere gjæren i en retning som er bedre tilpasset disse omgivelsene - men; gjæren trives jo egentlig langt bedre på noe høyere temperatur enn hva vi vanligvis gir den, og det skapes jo da en...
  6. R

    Vannkvalitet i Bærum?

    Jeg brukte denne siden: Vannkvalitet - Asker og Bærum Vannverk IKS Bor på grensen Jar/Stabekk. Ringte de og sjekket, og fant ut at jeg trolig har vann fra Aurevann. Leker meg litt med vannjustering, men det er mest for moro.
  7. R

    Skeptisk til Ølakademiets råd om gjær

    Lå og tenkte på dette i går kveld, og nå har jeg blitt veldig usikker på om han sa 1 pakke til ALE med "normal" OG, og 2 pakker til "høy" OG, samt til lager... Det er tross alt en stund siden jeg tok kurset, og nå er det vanskelig å skille det jeg senere har lest fra det Bjarte sa... :/ Vil...
  8. R

    Skeptisk til Ølakademiets råd om gjær

    Snublet over denne tråden nå nettopp, og selv om den er fryktelig gammel, har jeg lyst til å legge på en kommentar. Grunnen er at jeg var på bryggekurs hos Ølakademiet og hadde Bjarte som instruktør. Han gjorde et ganske stort nummer ut av dette. Jeg skal forsøke å gjengi hva jeg husker av...
  9. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Er den tørrhumlet? Det vil i så fall roe seg betraktelig etter en cold crash dersom du har litt humlepartikler som suser rundt i brygget. Har opplevd en verden av forskjell - både på godt og vondt.
  10. R

    Hvordan leser DERE av hydrometeret?

    Jeg testet forøvrig med Zalo. (Satte spissen på en tannpirker bort i tuten på Zalo-flaska, og berørte overflaten i test-røret med denne). Så at det umiddelbart skjedde noe med overflaten, men på grunn av litt dårlige lysforhold, og noe hastverk, fikk jeg ikke et 100% godt inntrykk av hvor stor...
  11. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tørrgjær eller ferskgjær? 30° burde jo ikke skade gjæren, men heller få den i overkant ivrig. Nå kan jo turen videre ned til 20° få den til å furte, dersom dette gikk ganske raskt. Jeg har pitchet tørrgjær på 30°, og slengt hele batchen i fryseren som var stilt til 18° uten at det ble noe...
  12. R

    Hvordan leser DERE av hydrometeret?

    Hmm. Det kan jo funke. Har litt lyst på et som er mer fin-inndelt (mindre skala). Kan se om jeg finner et slikt som måler på toppen. Da har jeg ekstra unnskyldning til å bytte).. :P
  13. R

    Hvordan leser DERE av hydrometeret?

    Manualen sier at jeg skal lese i bunnen, men problemet ligger mer i de fysiske utfordringene med å klare å SE bunnen. Det er dette jeg ikke har funnet noen god metodikk for, så det blir bare å gjette hvor langt ned bunnen er, eller heller - hvor langt opp "kanten" strekker seg.
  14. R

    Hvordan leser DERE av hydrometeret?

    Jeg har i det siste blitt veldig opptatt av å lese av hydrometeret heeelt riktig. Hvor viktig dette er, kan man jo diskutere, men som alt annet i denne hobbyen, så vil man jo perfeksjonere. Jeg har vel hele tiden vært klar over at man må måle i bunnen på væskeoverflaten, men dette er jo lettere...
  15. R

    Fat temp og serveringstemp for Vossabrygg

    Får jeg gjette på at du benyttet tallet som sto i feltet som bar? Det som egentlig er co2 volumet?
Tilbake
Topp