Nylig innhold av Salmo Trutta

  1. S

    Stuck fermentation - Tilsette Brett/Lacto ?

    Hvis en ikke vil bruke brett kan en kanskje bruke f.eks belle saison. Spiser mye rart den også. Det blir ikke en tradisjonell bokkøl, men kan i det minste bruke vanlig flaskeutstyr uten å infisere det med brett. Har ikke prøvd noe lignende selv, men tror det vil funke.
  2. S

    Usmak på flere brygg

    For en liten stund siden leste jeg på et amerikansk forum at en brygger opplevde at Star San løsningen hans var kilden til Lacto. En annen brygger sa seg enig. Dette er ikke den mest pålitlige kilden, kun erfaringer fra hobbybryggere. Ville tro at Star San er effektiv mot brett og lignende, så...
  3. S

    Usmak på flere brygg

    Hvis, og jeg sier hvis det er lacto, kan den sette seg i sprekker og riper i plast utstyr. Star San tror jeg ikke er like effektiv mot lacto. Lacto trives jo i sure miljøer. Har du brukt samme flaskebøtte, hevert og flaskefyller hver gang? Kjøpe nytt er det enkleste, men (surt) hvis disse...
  4. S

    Usmak på flere brygg

    Kan det være lactobasilicus som gir syrligheten? Hvis du ikke merker det først etter flasking må det være noe av flaskeutstyret som er kilden til evt lactoen. Grunnen til at jeg tenkte at lacto kan være synderen er pga av at ipaen din berget, der humlen motarbeider lactobasilicus , men flere...
  5. S

    Metallisk smak på pils fra fat

    Jeg har noen billig fat fra kina. Første gangen jeg fylte det ene fatet ble det metallsmak. Det kom av et stigrør som ikke var av rustfritt stål. Det flaket av små biter med metall. Måtte bytte stigrør og etter det ingen problemer. Det var ikke store delen med metall som skulle til for å gi...
  6. S

    Corneliusfat / tappeustyr. Fraråder å handle dette fra Brygging.no

    Jeg kjøpte fat fra samme nettbutikk for ca 1.5 år siden. Kjøpte fatpakke med to 12 l og jeg kjøpte et ekstra fat. På den tiden var fatene og utstyrene billigere i forhold til andre nettbutikker. Hadde jeg betalt like mye for utstyret som på andre steder hadde jeg ergret meg nå. Stigrøret i det...
  7. S

    Burton Union M79

    M07 funket veldig bra i en clone av nøgne ø Iba. Halvparten ble gjærer med wlp007 og den andre med M07. Wlp ble mer avrundet og kanskje mer ballansert i smaken, men M07 fikk frem enkelt smaker veldig bra, slik som lakristoner. Men M07 startet tregt. Samme erfaring med burten union og M44 (west...
  8. S

    OG 1072, 30 liter - 5 pk US-05?

    Tror grunnen til at det blir to ulike mengder gjær er pga av at mr.malty beregner at det er ca. 2.5 gang så mye gjær i en pose med gjær enn brewersfrien. Husker jeg det riktig står det en artikkel inne på brewersfriend som forklarer hvorfor de tar utgangspunkt i et lavere celletall. Jeg tror...
  9. S

    Gjærstarter og gjærtype

    Jeg er ikke sikker på om det er å anbefale. I en podcast fra basic brewing der de skulle teste ut ulike basismalter fikk de noen uventede resultater. Tror det var videoepisoder fra 2007. De lagde vørter av ulike basismalter i tolitermengder og unnlot å tilsette humle. De brukte us-05 som gjær...
  10. S

    Hvor viktig er det med nærinsmiddelgodkjente pumper?

    Hvis jeg har forstått det riktig er det en del produkter som er "matvaregodkjent/trygt" men ikke merket pga av formaliteter som kreves, som koster penger, tid og ansvar som følger slik merking. Hvorfor få godkjent en pumpe for mat når den er tiltenkt f.eks akvariet etc. Men jeg ville tatt...
  11. S

    Hvor viktig er det med nærinsmiddelgodkjente pumper?

    Bank i bordet. Jeg har brukt en slik pumpe i et år til å pumpe vørter gjennom hermsen. Jeg kjører skyllevannet gjennom samme pumpe for å få bort alt av sukker. Stoppet en gang pga korn i pumpehuset. Billig og funker greit, men har lyst på noe mer solid. Lurt å ha en i reserve.
  12. S

    Vasking, starsan kan droppes?

    Jeg har ikke tro på sterkere er bedre. Mener å huske at produsenten av starsan har sakt at sterkere løsning kan virke negativt. Ta påstanden min litt med en klype salt. Men jeg har troen på å benytte ulike rense/desinfiseringsmidler. En kan jo bruke klor, skylle godt og deretter avslutte med...
  13. S

    Jevn temperatur under mesking/lage simpelt kokekar?

    Jeg brygger i en 18 liters kjele ofte. For å holde temperaturen plasserer jeg hele gryta inn i stekeovnen. Slår på stekeovnen samtidig som jeg mesker inn. Etter å rørt inn korn og justert temperaturen til det jeg vil ha, er stekeovnen på ca 65 grader. Jevn temp i en time.
  14. S

    Vasking, starsan kan droppes?

    På basic brewing hadde de besøk av han som laget og produserer starsan. Han skulle snakke om desinfisering og starsan, men brukte like mye tid på å prate om desinfisering med klor. Han mente også at blandingen av klor og eddik i de forholdene som nevnt i første innlegget var en full god løsning...
  15. S

    Erfaringer med bruk av coil eller induksjon

    Jeg har montert 3.5 kw element fra camco i en 50 liters kjele. Jeg bruker den til koking kun og det funker bra for meg. Jeg vurderte induksjon, men hadde elementet liggende og derfor føltes det feil å bruke penger på induksjon. Skulle jeg gjort valget på nytt hadde jeg gått for induksjon, men...
Tilbake
Topp