Jeg har nylig brygget denne med WLP007 - står til gjæring nå. Så melder spørsmålet seg: Kan jeg flaskekarbonere denne som normalt med 6g/l, eller må det tilsettes ekstra gjær?
Jeg har gjort et tentativt forsøk på å lage sirup. Målet er å bruke den i Kinn- Tomasmesse. Jeg baserte meg på oppskriften til @cjohansen . Brukte 150 g sukker, 1,5 dl vann og ca 1/2-1/3 ts med wyeast gjærnæring.
En observasjon: Det tok en del tid før sukkeret begynte å brunes (30 min?). Da det...
Hvordan har folk lyktes med denne? Jeg ønsker å forsøke selv, men tviler på jeg klarer å få til 28 grader på stormgjæringen. 24-25 er nok mer realistisk...
Noen som har erfaring med dette settet? Positive? Negative?
Hvor nær er den en skikkelig belgisk dubbel?
Ser den brygges med S-33. Tips til gjæringstemperatur på denne gjæren?
Takk for svar! Siden dette dreier seg om at co2 kommer ut av løsningen, handler det vel ganske enkelt om trykkforskjellen mellom innsiden og utsiden av flasken? Da antar jeg også at faren for flaskebomber ikke er høyere på "humleflaskene" enn de andre..er dette en riktig antagelse? Vil nødig at...
Hei,
har laget en blonde ale som ble tørrhumlet med pellets. En del av humlen kom over i karet jeg tappet fra, og deretter videre på noen av flaskene. Jeg har åpnet to av disse flaskene med humlerester i (som var de siste som ble tappet), og begge har bruset over. Da tenkte jeg umiddelbart...
Takk for svar! Jeg har dessverre kun mulighet for ettstegs-mesking i mitt oppsett, siden jeg mesker direkte i kokegryta. BIAB-stil. Er 67 grader ok, og meske i 60 minutt?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.