Vestbrygg belgisk dubbel / belgisk jul

Noen som har erfaring med dette settet? Positive? Negative?
Hvor nær er den en skikkelig belgisk dubbel?

Ser den brygges med S-33. Tips til gjæringstemperatur på denne gjæren?
 
Maltsammensetningen ser helt fin ut, selv om mengdene ikke er oppgitt. Hvertfall ikke noe rart der...

Fermentis omtaler denne gjæren som "General purpose ale yeast with neutral flavor profiles." Jeg vil hevde at noe av det viktigste med belgiske øl er bidraget fra gjæren. S-33 høres derfor ut som et ganske upassende valg av gjær. Hvis du vil bruke tørr, ville jeg heller vurdert T-58, BE-256, eller noen av de belgiske fra Mangrove Jacks. Anbefaler forøvrig å høre denne episoden av Vestkast, for lettfattet info om det du skal begi deg ut på: http://spacekraft.no/vestkast/vestkast-episode-15-vi-brygger-belgisk-med-gahr/
 
Jeg har forsøkt T-58 i en Saison. For meg er både oppgitt og faktisk utgjæring litt skuffende på den.

Jeg skal forsøke meg på en belgisk dubbel nå, og satser på BE-256 denne gangen.
 
Det skal brygges til helgen, så får vi se. Det er en gjær som har fått både positive og negative tilbakemeldinger, så jeg er spent selv.

Hør/se spesielt fra 22:10 (ish). BE-256 het Abbaye før, og er den som blir nevnt her...
 
Underpitche, altså? Interessant. Men de klager jo mest over at den er "sulphury", og om jeg har skjønt det rett, så er det en smakskarakter som forsvinner etterhvert.
 
Tilbake
Topp