En kamerat begynte å prate med meg om irsk rød nå på lørdag da vi satt rundt middagsbordet. Han likte Kilkenny godt. Må vel gå an å få til noe bedre enn det på hjemmebryggeriet skulle jeg tro.
Har Lallemand hatt et alternativ til US05, WLP001, AY4 sånn egentlig da? De har hatt BRY-97, men oppfatter den som mere dempet og litt mer sårbar for lagtid og diacetyl. Dette er nok mer i gata til å ta markedsandeler fra de tre førstnevnte.
Hvis man samtidig stresser gjæra litt med å få den til å arbeide i sitt nedre temperaturområde så kan man få problemer. Eller om temperaturen svinger litt for brått for så å falle igjen før gjæringa er ferdig. Viktigst er jo at gjæra er frisk, og at den trives i miljøet. Brygga en liten batch...
med små batcher hadde jeg helt utvilsomt kjøpt 9-12 litere fra mesterbrygg og brukt sodastream. Man får en mye bedre kvalitet og holdbarhet på ølet. Slipper å lagre og vaske på flaskene, ha ujevn kvalitet på innholdet, og så tar jo et sånt lite søtt fat langt mindre plass enn 18-24...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.