Nylig innhold av Steinar Huneide

  1. Steinar Huneide

    Test av tørrgjær for varmgjæring av lagere

    https://www.lallemandbrewing.com/en/global/resources/whats-new/fast-lagers-from-down-under/?utm_source=facebook_Linked_IN&utm_medium=lallemand+brewing_LHS&utm_term=014486b4-b650-4e6d-9e1a-a60d7e39abdc&utm_content=_&utm_campaign=Linked_IN_
  2. Steinar Huneide

    Infisert øl?

    Ser nydelig ut det der. Engelsk gjær kanskje? Ser ut akkurat som Skare gjør når jeg høster den. Helt perfekt. CO2 stikker i nesen. En 25 liter produserer 400-500 liter CO2 under gjæring.
  3. Steinar Huneide

    Div utstyr til hjemmebrygging av øl

    Fat fra 2016 med brett på? Nja..
  4. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Så, hvor høyt har dere gjæret W34/70 før? Tror ikke jeg trenger diacetyl rest på denne hvertfall.. steget fra 12 grader onsdag til 18 grader i dag..
  5. Steinar Huneide

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Den tetter seg ikke om du bruker meskepose. :) Den kan du lett lirke under whirlpoolarmen tror jeg..?
  6. Steinar Huneide

    Div utstyr til hjemmebrygging av øl

    Lykke til.
  7. Steinar Huneide

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Ha det for enkelhets skyld i en times whirlpool ved typ 75-80 grader, i en meskepose f.eks. heller bruk litt meir enn å dumpe det i gjæring for å riske både ubudne gjester og det med å få tappet det ferdige produktet..
  8. Steinar Huneide

    Om øl i mediene

    Noen som fikk med seg den cider reklamen fra Hardanger på TV2??
  9. Steinar Huneide

    Hvilken usmak har jeg

    Jeg skjøt fra hofta her, skal innrømme det. Jeg måler ikke mitt annet enn i munnen. :)
  10. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvis den slangen har så dårlig passform som det ser ut som då var det min første pri å bytte ut. Eventuelt en større nippel med en millimeter større diameter enn slangen du skal bruke.
  11. Steinar Huneide

    Hvilken usmak har jeg

    Har du mulighet for å måle pH så ser du jo fort om den er 4.5-4.7 som ferdig øl skal ligge på. Er det lavere så er det en viss sannsynlighet for at du har glemt å tømme fatet helt ja. Mistenker å ha gjort samme tabben sjøl et par ganger. ;)
  12. Steinar Huneide

    Er diacetyl rest unødvendig om ølet aldri går over X grader?

    Det trengs ikke så mange dager, men jeg pleier å la mine lagere stå på corneliusfat i romtemperatur ei uke eller to før det går i kjøleskapet for lagering. Tidlig cold crash tror jeg er en av kildene til plage med diacetyl.
  13. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Hadde ikke spraymalt så tok like gjerne å kvernet 200 gram maris otter og mesket i en halvliter vann på komfyren. Skylte over silen med varmt vann fra springen og gav det et kvarters kok før jeg satt lokket på kjelen i kaldt vann i utslagsvasken. Refraktometeret sa SG 1.085. Etter at jeg var...
  14. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Får se hva som skjer med HA-18. Det er nok rundt 20 poeng igjen å gjære ut.
  15. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Det er tilsatt en kilo muscovado og halvannen demerara etter hovedgjæringen. Samme prosess gikk brillefint sist gang.
Tilbake
Topp