Nylig innhold av Steinar Huneide

  1. Steinar Huneide

    Brewzilla gen4 100L Avdamping med kondensator

    Det ligger to utstyrsprofiler i Brewfather. Så må man vanligvis skrue ned effekten når man koker med dampkondensator.
  2. Steinar Huneide

    Øl som ikke egner seg til karbonering med sukker på flaske?

    Helt klart. Man ønsker mindre enn 100 ppb for å oppnå optimal stabilitet. Utopisk for oss hjemmebryggere, under 300 ppb er mere realistisk. 0,0008% er 8000 ppb.
  3. Steinar Huneide

    Om øl i mediene

    Det er kategorier farmhouse yeast. Kveik som vi kjenner og bruker den kommer herfra. https://www.garshol.priv.no/download/farmhouse/kveik.html
  4. Steinar Huneide

    Rimeligste veien til fat?

    Det var Brannvernservice i Ålesund da det eksisterte, før de skrudde opp prisen. Var 120 kr kiloen - som jeg klaga på hver gang, før de nå er blitt en del av Survitec.
  5. Steinar Huneide

    Rimeligste veien til fat?

    Det var ikke så ille. Dagene med kr 60 pr kilo for teknisk co2 er over.
  6. Steinar Huneide

    80 min Kok, er det nødvendig ?

    Jeg koker alltid et kvarter, tjue før jeg har i bitterhumla. Da får jeg en temmelig presis preboil sg og kan korrigere om nødvendig.
  7. Steinar Huneide

    Mengde aprikospuré

    Jeg har venta litt på å se 2023/2024 av denne i norske butikker uten hell så langt. Mt. Hood kan nok brukes som erstatning, kan da naturligvis kutte ned på magnum for å nå IBUene. Bryggmann.no har Mt. Hood 2024.
  8. Steinar Huneide

    Mengde aprikospuré

    Først som sist. Det der er IKKE en kopi. Det er blir et knallsterkt øl om du følger (den elendige) oppskrifta. Fyren koker vekk 30 liter på halvannen time?? Så, er dette klassifisert av de fleste som et sommerøl. 1664 Blanc er på 5% ABV. Noe annet er ikke en kopi, og bare litt mer enn noe annet...
  9. Steinar Huneide

    Trenger råd

    Jada, men pakken gikk rett i vørteren og var to år over best før dato. Det ble den beste Saisonen jeg har laget og har vel laget rundt ti batcher.
  10. Steinar Huneide

    Trenger råd

    Så lenge gjæra har vært tatt vare på og levd i kjøleskap så holder den lenge over best før. Dette var 13. april i år, så mer enn to år etter best før var det faktisk. Denne har da vært vakuumert fra en 500g pakke og oppbevart i kjøleskap hele tiden. 100 gram var til en 70 liter batch.
  11. Steinar Huneide

    Trenger råd

    Har du sjans å måle en SG kanskje?
  12. Steinar Huneide

    Trenger råd

    Hvordan ser det ut under lokket? Tegn til at det har vært noe gjæring? På 18 grader kan Fermolager W / 34/70 gå ganske kjapt ut, og om lokket ikke er helt tett så kan du ha blitt lurt på lite aktivitet i vannlåset.
  13. Steinar Huneide

    Kjøleskap for gjæringskar.

    Hvis ølet er klarnet så er det utgjæra. Som nevnt kan det godt være at ølet holder riktig ABV. Når jeg setter Winexpert kit så har jeg sjeldent klart å få tre like OG målinger. Så det har jeg bare gidd opp og tar for god fisk at ABV er det som står på emballasjen når man er presis med...
Tilbake
Topp