Nylig innhold av Steinar Huneide

  1. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Jeg er såpass utålmoding på no-sparge at jeg rører om det ikke renner av. Spiller det noen rolle da, liksom.. når man ikke trenger å bry seg om kanaler og effektivitet av skylling. Her gjelder det jo utelukkende å få av mest mulig væske fra kornet.
  2. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Har gjort det ene og det andre flere ganger, men for min del koker det ned til, ja.. nettopp. Å koke lenger. Det koster mye tid og ingredienser å dobbel/trippel meske, og neste år kommer jeg til å gå for smekk fuckings full maskin, no-sparge og koketid til det er passelig.
  3. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Min OG bekreftet med kontrollmåling av vann på refraktometer som da viste 1.000. Fyller ut skjemaet når jeg er ferdig å vaske..
  4. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Det tror jeg og. Selv om det renner av seint, så er det mer avslappende. Kan jo ta en øl eller tre mens man venter. Jeg hadde horribelt dårlig utbytte i dag. Måtte hive i mer malt enn jeg hadde planlagt for å nå målet, men så kan det se ut som at hydrometeret var litt off, om refraktometeret er...
  5. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Hydrometeret (europris) viste 1.100 v/35C ~ 1.104. Et lånt refraktometer viste 1.113 . Det er jo en viss forskjell. Antar at refraktometeret er mer til å stole på..
  6. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    I dag kokte jeg imperial stout, knappe 60 liter i en 90 liter kjele. Hadde humlegrøt godt oppover i dampkondensatoren. Tenkte egentlig at det som var verdt å havne i ølet, var i ølet.
  7. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    La oss ikke dra tråden over på dette, da går jeg bananas og blir utestengt.
  8. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Da klukker det i ene bøtta.
  9. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Donnerwetter! Undershoot, men I'll take it. Klar for å vaske i morgen med 2x 22L til gjæring med kveik i 30L bøtter.
  10. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Ja. Prøvde med refraktometer etter mesk, viste 1.083 og så 1.093 og så 1086. Oppkok viste så 1.1. Mon tro hva det blir kokt og kjølt
  11. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Denne er ikke så utbredt. Har Lida fra før, som har heilt annen karakter ved seg. #25 har en voldsom utgjæring og er skummelt lett å konsumere etter kort tid.
  12. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    1.1 før kok på refraktometer. Og har nå endelig bestemt meg at honndølen får hele batchen til rådighet. Aldri laga øl med gjæra over 1.080 sa Arvid. Da tester vi det. :D
  13. Steinar Huneide

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    Forskjell på modning og klarning. Jeg hadde et uklart umodnet øl, som fikk gelatin. To uker seinere - helt annet øl men ikke modnet.
  14. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Så, hvilket anbefales..? Kjøper tre av samme produsent nå, en for høy OG, en for range, og en for FG.
  15. Steinar Huneide

    Birger Eriksen-dagen

    Så, er det alla france som er sakene enda? Må tydeligvis legge inn bestilling på et hydrometer. :(
Topp