Nylig innhold av Steinar Huneide

  1. Steinar Huneide

    Irish Red

    Han er vel mer fornøyd med at ølet snuser på 6% abv enn at den er typeriktig mistenker jeg.
  2. Steinar Huneide

    Brewzilla Gen 4.0 lansert

    Har vokst opp med brønnvann. Godt drikkevann, men mye kalk i det vi hadde hjemme.
  3. Steinar Huneide

    Irish Red

    Så, tror du at jeg kan lure kameraten med å si at den her er en irsk rød? https://share.brewfather.app/dkz1FSNpVfQYXb
  4. Steinar Huneide

    Irish Red

    En kamerat begynte å prate med meg om irsk rød nå på lørdag da vi satt rundt middagsbordet. Han likte Kilkenny godt. Må vel gå an å få til noe bedre enn det på hjemmebryggeriet skulle jeg tro.
  5. Steinar Huneide

    Brewzilla Gen 4.0 lansert

    Her er vannet rundt 14 grader enda. Går ganske tregt å kjøle ned.
  6. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Les litt om de mørkeste cara/crystal malt sortene. Jeg ville prøvd å kaldtrekke special b. Om essenser har jeg ikke funnet noe som smaker rett.
  7. Steinar Huneide

    Tørrhumling, kan det stemme?

    Jo, humleoljene løses opp og når du tapper så vil fata bli lik smak på. Humla skal vel ligge noen dager.
  8. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er hundre kr under panten det.
  9. Steinar Huneide

    Lallemand LalBrew House Ale

    https://escarpmentlabs.com/en-us/blogs/resources/brewing-efficiency-how-equals-brewing-optimized-fermentation-with-house-ale
  10. Steinar Huneide

    Lallemand LalBrew House Ale

    Har Lallemand hatt et alternativ til US05, WLP001, AY4 sånn egentlig da? De har hatt BRY-97, men oppfatter den som mere dempet og litt mer sårbar for lagtid og diacetyl. Dette er nok mer i gata til å ta markedsandeler fra de tre førstnevnte.
  11. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er jo for meg helt normal gjær.. det andre er som ultraprosessert mat det. :P
  12. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Oppskrifta sier fem, men det betyr bare ei spiseskje. I denne ble det cirka tre gram i mariauet https://share.brewfather.app/rKmy3JNPrxfMkv
  13. Steinar Huneide

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvis man samtidig stresser gjæra litt med å få den til å arbeide i sitt nedre temperaturområde så kan man få problemer. Eller om temperaturen svinger litt for brått for så å falle igjen før gjæringa er ferdig. Viktigst er jo at gjæra er frisk, og at den trives i miljøet. Brygga en liten batch...
  14. Steinar Huneide

    Starte på nytt med små batcher

    med små batcher hadde jeg helt utvilsomt kjøpt 9-12 litere fra mesterbrygg og brukt sodastream. Man får en mye bedre kvalitet og holdbarhet på ølet. Slipper å lagre og vaske på flaskene, ha ujevn kvalitet på innholdet, og så tar jo et sånt lite søtt fat langt mindre plass enn 18-24...
Tilbake
Topp