Helt klart. Man ønsker mindre enn 100 ppb for å oppnå optimal stabilitet. Utopisk for oss hjemmebryggere, under 300 ppb er mere realistisk.
0,0008% er 8000 ppb.
Det var Brannvernservice i Ålesund da det eksisterte, før de skrudde opp prisen. Var 120 kr kiloen - som jeg klaga på hver gang, før de nå er blitt en del av Survitec.
Jeg har venta litt på å se 2023/2024 av denne i norske butikker uten hell så langt. Mt. Hood kan nok brukes som erstatning, kan da naturligvis kutte ned på magnum for å nå IBUene. Bryggmann.no har Mt. Hood 2024.
Først som sist. Det der er IKKE en kopi. Det er blir et knallsterkt øl om du følger (den elendige) oppskrifta. Fyren koker vekk 30 liter på halvannen time??
Så, er dette klassifisert av de fleste som et sommerøl. 1664 Blanc er på 5% ABV. Noe annet er ikke en kopi, og bare litt mer enn noe annet...
Så lenge gjæra har vært tatt vare på og levd i kjøleskap så holder den lenge over best før. Dette var 13. april i år, så mer enn to år etter best før var det faktisk. Denne har da vært vakuumert fra en 500g pakke og oppbevart i kjøleskap hele tiden. 100 gram var til en 70 liter batch.
Hvordan ser det ut under lokket? Tegn til at det har vært noe gjæring? På 18 grader kan Fermolager W / 34/70 gå ganske kjapt ut, og om lokket ikke er helt tett så kan du ha blitt lurt på lite aktivitet i vannlåset.
Hvis ølet er klarnet så er det utgjæra. Som nevnt kan det godt være at ølet holder riktig ABV. Når jeg setter Winexpert kit så har jeg sjeldent klart å få tre like OG målinger. Så det har jeg bare gidd opp og tar for god fisk at ABV er det som står på emballasjen når man er presis med...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.