Nylig innhold av superdigg

  1. S

    NEIPA uten bitterhumle

    Jeg tilsetter alltid 5g CTZ (til 20L) på starten av kok. Tilsetter all snurrebadhumle på under 70C og lar den stå i 30min. Denne er den beste jeg har laget til nå: Brewfather
  2. S

    Klarningsmiddel i Weissbier, yay or nay?

    Jeg er kjempefan av vitalitetsstarter på WLP300. 1 pakke i 1 liter vørter snurrer i 4 timer - pitch.
  3. S

    Fermentasaurus 2 kommer mot slutten av året

    Hadde et problem med at fjæra i utventilen på trykksettet var for kraftig for "vanlig" CMB-koblinger som det selges mest av i her i landet. Kappet ned fjæra og da ble problemet borte. Utover det er det nå helt strålende! Spunding på gass inn på fatet, øl ut til øl ut og CO2 på gass inn på...
  4. S

    Karbonering og mottrykksfyller

    Det var å ta i litt synes jeg. Jeg legger meg opp litt men ikke så mye. 20-30% er et greit sted å starte :)
  5. S

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Nesten. Min fikk 5g på 90 min, 100g i steep på 75C i 30 min, 100g tørr etter 24t og 200g tørr etter 3 dager. Ble helt nydelig :)
  6. S

    Fermentasaurus 2 kommer mot slutten av året

    Hørtes ut som en god oppgradering! Må imidlertid legge til at jeg har vært strålende fornøyd med mine 2 Fermentasauri så langt. Ikke noe problem med lekkasjer hos meg. Nå skal jeg legge til at jeg høster gjær fra starter - ikke brygg - så problemene knyttet til dumpvalve har jeg ikke kommet borti.
  7. S

    Gjærmengde - trykkgjæring

    http://beersmith.com/blog/2018/01/17/pressure-fermentation-with-chris-white-john-blichmann-beersmith-podcast-163/ Tester dette nå på 2 20L-batcher - 1 bar, 20C og 3 pakker 34/70 og 1 bar, 25C og 2 pakker US-05 :) Høyere temp og høyere pitchrate enn normalt mao.
  8. S

    Pils vs engelsk bitter - og kansje andre - på en varm sommerdag

    Nei ikke egentlig - betydelig mindre karamell enn Fullers og helt annet humleskjema. Men gjæringsforløpet til Fullers gir max uttelling på esterne fra WLP002. Det liker jeg :) Og som sagt, dropper man carafa så er man nede på ca 16EBC ;)
  9. S

    Pils vs engelsk bitter - og kansje andre - på en varm sommerdag

    Ellers er denne (Ekstra Spesielle) Bitter'n veldig fin - tweaket over flere år :) ...carafa'n kan droppes for øvrig det er kun for farge. Kjører Fullers-aktig forløp på gjæring: pitcher på 18C og hever til 21C over 3 dager, holder den der i 2 dager og så lar jeg den droppe rolig ned til...
  10. S

    Pils vs engelsk bitter - og kansje andre - på en varm sommerdag

    Samme erfaring. God på 46 for all del men synes 35-40 er mer i min gate. pH til kok kan med fordel være 5.1 - jeg mesker på 5.3ish og senker til 5.1 før kok - gir det lille ekstra krispe smaken. Synes jeg...
  11. S

    Erfaringer med Brewie

    @Miguel jeg er fornøyd med min. Ble 32 brygg i loggen i 2017 + en del testing osv. Bugs er det og har det vært - kommer sikkert nye også :)
  12. S

    Saisongjær

    530 er jo veldig fruktig. Har aldri fått usmaker på høy temp men da har jeg alltid økt temp - typisk fra 18-20 til 26-28 over 3 dager. Fruktigheten er kjempegod match for nye verden-humler også men kanskje ikke de mest sitruspregede.
  13. S

    Saisongjær

    Jeg underpitcher alltid 20% på belgisk - funker knall :) Ellers kan 530 og 550 gi gode saison'er om enn med ett litt annet preg enn det 565/6 gir.
  14. S

    Glad i Ringnes julebokk?

    Ingen grunn - de hadde på Bankkvartalet denne uken også :)
  15. S

    Hvordan lage en god hefe??

    @Miguel - sammenliknet speise og spunding på hefe? Min beste hefe er basert på spunding men da har jeg ikke prøvd speise...
Topp