Nylig innhold av SveinB

  1. S

    For mye gjær?

    Jeg har fra tid til annen litt trøbbel med fontene - forb… irriterende. To poser gjær er den typiske gjærmengden i mine oppskrifter, men om jeg bruker mer - f eks 3 poser - kan det bli usmak av det? Er det en grense for hvor mye gjær man kan bruke før det blir usmak?
  2. S

    Bayerøl, oppskrift

    Takk for gode tips - det blir bayerbrygg på mandag!
  3. S

    Gjær til bayer

    Jeg skal prøve en bayer, for første gang. Jeg har noen poser Safal S-04 liggende - vil det bli aldeles feil?
  4. S

    Bayerøl, oppskrift

    Er det noen som vil dele oppskrift på en god bayer?
  5. S

    Første brygg med hjemmelaget malt

    Dette er spennende - hold oss gjerne oppdatert!
  6. S

    Røykøl?

    Har noen av norbryggerne brygget røykøl med hell? Hva er nøkkelen til suksess her, og haR noen en velprøvd oppskrift?
  7. S

    Oksygeneringstid?

    Beklager min vankunne, men hva er en «oxystav?
  8. S

    Oksygeneringstid?

    Hei godtfolk, Til jul fikk jeg et oksygeneringssett. En (akvarie)pumpe, slange, filter og brusestein. Det fulgte med en grei beskrivelse, men ingenting om hvor lang tid prosessen bør få. Er det noen som har tips å komme med, erfaringer og/eller synspunkter?
  9. S

    Øl blir syrlig og surt på flaske

    Jeg hadde litt av dette problemet, inkl et irritasjonsmoment ved at ulike øltyper fikk samme «basis-smak» (i mangel av et bedre ord». Av flere tiltak var det tøff omgang med flaskekost som gjorde susen - det var nok den (lenger oppe i tråden) biofilmen som var årsak til fenomenet.
  10. S

    Oppskrift på Pine Shoot

    Jeg prøvde Pine Shoot fra Austmann på juleølfestivalen i Bergen i helgen. Den falt absolutt i smak - er det noen som har oppskrift på denne?
  11. S

    Hvor mye tåler brygget?

    Ja, vi gjør nok det.
  12. S

    Hvor mye tåler brygget?

    Fra tid til annen blir ølet stående i gjæringskaret noe lengre enn planlagt - vi snakker kanskje flere uker. Jeg lurer på om dette er uheldig, og evt hvor lenge brygget kan stå før det tar skade? Jeg gjærer i et vanlig plastkar, det står i et temperaturregulert kjøleskap med konstant temperatur...
  13. S

    Kan vi snakke om brygging av engelsk bitter?

    En engelsk bitter blir, som regel, servert rundt 10 grader, på en engelsk pub. Smaker vammelt, ogdet eneste du opplever, er en sikkerhet i sjelen om at dette bestiller du ALDRI MER!
  14. S

    Dårlig utgjæring

    Mitt spørsmål var vel om det er om å gjøre å tilføre mest mulig oksygen, og hva slags utstyr folk bruker. Jeg vet ikke hva 8 ppm betyr,og ikke vet jeg hva «det får du lettest med utstyr for det» betyr?
  15. S

    Dårlig utgjæring

    Jeg har tidvis hatt litt dårlig utgjæring av vørteren, og mistenker at det spiller inn på karboneringen etter tapping. Har prøvd litt forskjellig uten særlig suksess, og lurer litt på om oksygenering av vørteren før gjæring har vært for sparsom. Er det slik at «jo mer oksygen, jo bedre»? Hva...
Tilbake
Topp