Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Har også fått tilbakemeldinger på enkelte øl om at det smaker litt syrlig. Kan være infeksjon med melkesyrebakterier eller gjæringsfeil blir det foreslått.
Har du målt pH i ølet, så du vet at det faktisk er surere? Det ene utelater vanligvis ikke det andre, så sjekk også om SG i ølet er lavere enn målt FG. Lar du det renne gjennom et kaffefilter f.eks så får du en nøyaktig måling.
Godt lys er viktig når flaska vaskes, så du får se om der er helt reint i bunn og om der er sedimenter langs flaskehalsen. Det skal mye til før vi bruker flaskebørste. Hvis flasker har smuss som ikke kommer av når flasker senkes i PBW bad og så skylles med flaskeskyller og lunkent vann, så kaster vi dem.
Vi gjør som du, men vi vasker alle flasker i et mildt PBW bad. Bruker bare litt mer enn at det er glatt på fingrene. Har en stamp fra biltema der det er plass til å senke to hele plastkasser nedi. Dytter kassa med tomflasker under vannflaten med ei anna tom kasse oppå, så står de der og koser seg noen timer eller kanskje dager avhengig av om arbeidslysten er vanskelig å finne. Når de skal ut av stampen, setter jeg tomkassa oppå igjen, så snur jeg begge kasser opp ned slik at flaskene hviler mot bunn av tomkassa og renner tomme. Så er det bare å skylle de utvendig under lunkent springvann og innvendig med flaskeskyller.Bør jeg bruke vaskemiddel hver gang?