Nylig innhold av Terje H.

  1. T

    Bryggertabber

    Nja..usikker på det, det var en pyton smak ser du, ulikt noe annet jeg har vært bort i. Ikke lett å beskrive, ikke infisert, snarere en smule småbedervet. Lukta greit nok, men som sagt smakte fy. Men blåskjell og øl er ikke dumt:)
  2. T

    Bryggertabber

    Utrolig hvor vanskelig det er å helle ut 48 x 0,5 flasker med mislykket Blonde. Smaker pyton, men har flott skum og bra med alkohol i....dog ikke noe å bjuda på, så i vasken skal det....men tøft lell ;) Temp på gjæringa som gikk over styr...
  3. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Obs, glemte...det er knapt plass til en fing mellom rør og kjelevegg, men ser jo den...blir fort noen ltr der og ja...
  4. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Takker, tror jeg er innafor da. Røret er kun 3 cm over bunnen og i flukt med tappekrana, men godt å vite den dagen jeg får ny koker:)
  5. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nja...:) Har målt rent fysisk og det blir 3 ltr. Dvs 3 liter med trub som ligger igjen i kokeren etter avtapping ( fordi jeg velger å ikke ta det med over i gjæringsbøtta) , men mulig jeg har misforstått begrepet dead space?
  6. T

    FG og plopping

    Takker:) Da flaskes det imorgen, deretter et tappert forsøk på et all grain sett med Trippel Belgisk...kan bli spennende nok det.
  7. T

    FG og plopping

    Hei igjen:) Har brygget India Pale Ale. OG on spot og FG etter 3 målinger likeså. Gjæret i 14 dgr. Tenkte å flaske imorgen, dog det plopper enda en gang i ny og ne. Bør jeg vente til ploppinga opphører helt, til tross for lik FG tre dager på rad? Mvh Terje
  8. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Heisan:) Det er slik du sier jeg ser for meg neste brygg. Bergne alt vann, deadspace 3 ltr, dampavkok 5 ltr/t samt det som blir igjen i malten slik at det ( dette tatt i betraktning) ender opp med ca 25 ltr til gjæring. Blir fort opp mot 40 liter i vann da...så langt har jeg da stort sett brukt...
  9. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Javisst, et all grain sett fra Ølbrygging.no, brukt de på 13 batcher tidligere, litt opp og ned på OG og FG, men godt øl lell med ABV ikke så langt fra oppskriften. Men ønsker jo å lære for å brygge oppskrifter etterhvert. Nyttårsforsettet var å brygge Indian, Porter, Red Ale og Brown Ale som...
  10. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Takk for svar:) Jeg regnet med deadspace som er 3 ltr hos meg videre dampavkok som utgjør 5 ltr/t pluss det som blir igjen i malten ( er ca 7 ltr). For å stå igjen med 25 ltr, altså total mengde 35 ltr. Oppskriften tar høyde for dette også, men anbefaler 30 ltr før kok for å ha 25 ltr til...
  11. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Joda det skulle gå bra det å bytte ut røret vil jeg tro:) Men det hjalp på å høre at maltsenga alltid skal være under vann...det har den til dags dato aldri vært hos meg, men i morgon i morgon:) Gjør et forsøk med Triple Belgisk imorgen. Ser også poenget med batcher dimensjonert for kokeren:)...
  12. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ok :) men er det behov for å heve maltrøret i det hele tatt? Jeg ser jo at det er plenty plass til alt vannet i en 1gang, men får jeg skylt ut alt sukkeret da? Rådet var å meske som normalt, ikke heve røret, tappe av litt, eller alt tilsette skyllevann iht beregning , røre godt om , vorlaufe...
  13. T

    Tråden for dumme spørsmål.

    Obs...mesket med 21 ltr og hadde 12 ltr til skylling, totalmengde malt var 7 kg..sånn til info:):)
Topp