Helt enig. Endte med å kjøpe Rolled plates sammen med en likesinnet. Vi bruker en hver som bunnplate. Har også tatt vekk midtstanga og tetta hullet med et par pakninger. Bruker ikke topplata. Lettere å røre. Må bare passe på å ikke kjøre pumpa for mye.
Brewster
+ ikke midtstolpe. ( nye GF har heller ikke det)
+ utvendig volummåler
- har ikke motstrømskjøler
Gf 30
+ motstrømskjøler. Det liker jeg veldig godt.
- innvendig volummåler. Litt hassel.
- silikonpakninger rundt maltristene. De er noe herk. Vurder å kjøpe oppgradering til rister uten...
Trub or not trub...
Nå er jeg en av dem som tapper vørter til gjæring fra omtrent bunnen av kokekaret. Da får jeg alltid med trub. Kan selvfølgelig kaste de første 4-5 litrene, evt bruke de til startere, men som vestlending smerter jo det. Den inneholder minimalt med maltrester og større...
Tilt og tilsvarende apparater måler tettheten i væske. Tettheten endres ved temperatur. Kaldere væske er tyngre enn varm. Derfor går SG opp ved koldkrasj.
På grafen du viser er det lite synlig. Droppet i SG i starten av nedkjølinga tror jeg har andre årsaker. Kanskje har det vært gjærrester...
1.020 er høyt. John Palmer sier det ikke bør være under 1.008, så du har mye å gå på. Du har altså mye sukkerholdig vørter igjen i mesken når du er ferdig å skylle. Mindre kverning og lengre skylling gir mye mer sukkerholdig vørter ut.
1,5mm er stor åpning. Jeg maler på 0,9mm og skyller saaakte - omlag 0,5 liter per minutt. Meskeeffekt på over 90%.
På all grainsett med butikkverning og rask skylling var jeg nede i en meskeeffekt på under 70%.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.