I vår var vi tre bryggere som brygga det samme - en av oss lagde tre like sett og vi brygget hvert vårt. Resultatet ble morsomt. Definitivt ulikt, definitivt likt. Ble noen interessante duskusjoner om prosess. Ingen lagde det perfekte ølet, men jeg tror vi alle tre lærte noe som gjorde oss til...
Jeg tror rimelig sikkert:
Hydrometer måler egenvekt.
Vann ved 20 grader har egenvekt (SG) på 1.000 og 1 liter veier 1 kilo ved 1 bars trykk.
1 liter øl med SG på 1.010 veier 1.010 kg ved 20 grader og 1 bars trykk.
Stemmer ikke det, dere fysikere?
Lettøl er ikke øl.
Jeg bruker blowoff teknikk ved fylling av fat. Kobler ølslange fra Fremzilla/gjæringskar til øl ut på fatet.
De gangene jeg bruker hevertprinsippet kobler jeg slange mellom co2 ballockene på gjæringsfat og ølfat etter å ha gitt litt og likt trykk i begge. Trekker litt i sikkerhetsventilen på...
Jeg har utstyr for trykkgjæring - men bruker det ikke.
Setter på litt trykk når jeg kaldkrasjer for å unngå luft inn.
0,1 bar trykk tror jeg ikke du merker. Mange som trykkgjærer bruker rundt 0,5 bar.
Ønsker du å redusere gjærsmak ville jeg gått for gjærtyper som gir lite karakter. Nottingham...
Jeg ville økt temperaturen til (minst)14 grader og rista dunken godt.
2 pakker tørrgjær rett i dunken på 10-11 grader høres lite ut. Øker du temperaturen hjelper det gjæren.
Lading av slike tar lang tid. Rapt/keglands kopiering av andres ideer er jeg ingen stor fan av, men iSpindel lader like langsomt.
Tror du brygger i dag. Du kan måle OG med hydrometer og putte dingsen i. Noter hvilken vinkel du får og bruk det som kalibreringsdata nr 1. Deretter ser du...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.