Nylig innhold av Terjedd

  1. Terjedd

    Dårlig utvalg av engelsk krystallmalt

    Det går nok bra. :) . Han nevnte forresten at de venter inn mer ferskgjær mandag - Imperial og supplement av WLP etter hva jeg forsto.
  2. Terjedd

    Dårlig utvalg av engelsk krystallmalt

    Du tar fremdeles sjanser. Jeg var på Strømmen ens ærend i dag. Er du sikker på at det er noe igjen til deg i morgen nå da?
  3. Terjedd

    Dårlig utvalg av engelsk krystallmalt

    I vår var vi tre bryggere som brygga det samme - en av oss lagde tre like sett og vi brygget hvert vårt. Resultatet ble morsomt. Definitivt ulikt, definitivt likt. Ble noen interessante duskusjoner om prosess. Ingen lagde det perfekte ølet, men jeg tror vi alle tre lærte noe som gjorde oss til...
  4. Terjedd

    Dårlig utvalg av engelsk krystallmalt

    Eg e me :)
  5. Terjedd

    Kurs i øl og mat torsdag 23. oktober kl. 18.00 i Oslo

    Fantastisk opplevelse!
  6. Terjedd

    Første brygg – Muntons Flagship Kölsch

    Farge er ikke noe å bry seg om. Lukter ikke, smaker ikke.
  7. Terjedd

    Første brygg – Muntons Flagship Kölsch

    Ditt første brygg. Bra. Kos deg. Gjør det enkelt. Det blir godt. Har du utstyr til å fate og kaldkrasje kan du det. Flasker du lar du være.
  8. Terjedd

    To KEG or not to KEG?

    Jeg tror rimelig sikkert: Hydrometer måler egenvekt. Vann ved 20 grader har egenvekt (SG) på 1.000 og 1 liter veier 1 kilo ved 1 bars trykk. 1 liter øl med SG på 1.010 veier 1.010 kg ved 20 grader og 1 bars trykk. Stemmer ikke det, dere fysikere? Lettøl er ikke øl.
  9. Terjedd

    To KEG or not to KEG?

    Varm slangen i varmt vann så går den på.
  10. Terjedd

    To KEG or not to KEG?

    Jeg bruker blowoff teknikk ved fylling av fat. Kobler ølslange fra Fremzilla/gjæringskar til øl ut på fatet. De gangene jeg bruker hevertprinsippet kobler jeg slange mellom co2 ballockene på gjæringsfat og ølfat etter å ha gitt litt og likt trykk i begge. Trekker litt i sikkerhetsventilen på...
  11. Terjedd

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    https://www.brewolution.no/byo-rogabeer/ Eneste Salikatt her er Junaiten
  12. Terjedd

    Trykkgjæring

    Jeg har utstyr for trykkgjæring - men bruker det ikke. Setter på litt trykk når jeg kaldkrasjer for å unngå luft inn. 0,1 bar trykk tror jeg ikke du merker. Mange som trykkgjærer bruker rundt 0,5 bar. Ønsker du å redusere gjærsmak ville jeg gått for gjærtyper som gir lite karakter. Nottingham...
  13. Terjedd

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg har den grønne, montert på treplate. Riktig at du må bruke kraft, men plata jeg har montert under er stor nok til at den er stødig.
  14. Terjedd

    Mulig mislykket brygg

    Jeg ville økt temperaturen til (minst)14 grader og rista dunken godt. 2 pakker tørrgjær rett i dunken på 10-11 grader høres lite ut. Øker du temperaturen hjelper det gjæren.
  15. Terjedd

    Installere Rapt Pill

    Lading av slike tar lang tid. Rapt/keglands kopiering av andres ideer er jeg ingen stor fan av, men iSpindel lader like langsomt. Tror du brygger i dag. Du kan måle OG med hydrometer og putte dingsen i. Noter hvilken vinkel du får og bruk det som kalibreringsdata nr 1. Deretter ser du...
Tilbake
Topp