Billigere løsninger er ikke like gode. Tilt, iSpindel, Rapt bygger alle på samme prinsipp. Et lodd i en beholder skaper en vinkel i væske. Jo tettere væsken er jo flatere ligger beholderen i den. Apparatet måler vinkelen og regner ut tettheten (SG).
Den kan være ganske nær korrekt om den er...
Du kan ikke flytte en full grainfather ved 100grader. Skolder du deg ikke som en nyslaktet gris ryker pumpehus og kontrollboks - de to eneste punktene som det er mulig å få tak i når bryggeren er varm nok.
Må du kjøle på vaskerommet er det to muligheter; enten dampkondensator eller...
Den, sammen med et øvre filter sørger for at det renner vørter tilbake til bunnen av maskinen for å sikre at varmeelementet alltid er dekket av væske. Uten det må du selv passe på å strupe pumpa nok. Den nyeste versjonen har perforert maltrør som sikring.
Med pipen er det litt vanskeligere å...
Du kan ta ut pipen i midten og tette hullet med skive+mutter. Vær obs på at du da ikke har vern mot at pumpa kjører det tomt under silen.
Jeg gjør det og det funker fint. Bytte ut rør og sil koster 2400.
Jeg brygger ofte denne. Gir sjokoladenoter. Noen av dere smakte denne på sosial ølkveld i Oslo i fjor høst.
https://share.brewfather.app/D4C9NLmRgYXwcq
Du er tøff. Det blir ølet også.
Vørter over 1.100 kan være vanskelig å få til å gjære. Setter inneholder sukker. Uten sukker er du på OG på 1.100 ish. Du kan vurdere å tilsette sukkeret etter at stormgjæringen har startet. Da kan du bare helle det i dunken. Det vil gå bedre forhold for gjæren...
Det er prega en dato på flaska. Etter den datoen fyller ikke butikken den igjen uten at den testes på ny. Det svarer seg ikke, så regn det som utløpsdato.
Gjærer en ale nå med Nottingham som gikk ut på dato i februar strødd rett i vørteren uten oksygen eller mye plasking. Det tok 3 dager far 1.050 til 1.008...
Vil du være sikker og har starterutstyr kan du jo gjøre det for å være sikker. Da går det ofte enda fortere.
"Er det noen tilfeller der det da er hensiktsmessig å rehydrere i det hele tatt?"
Det var anbefalt av flere gjærprodusenter før. De har endret anbefalingene. Noen sier riktignok at man får flere levende gjærceller ved rehydrering, men ...
Strør du gjæren rett i vørteren reduserer du antall...
Hmmm. Jeg tror du har målefeil her, ellers har du ikke fulgt oppskrifta. OG blir 1.050 om du følger oppskrifta. Det gir 5.3%. Fremdeles litt lavt, men belgiske gjærstammer er ikke glade i temperatursvigninger.
La den stå i stua en ukes tid til uten å ta flere prøver, så kan du flaske og...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.