Nylig innhold av Terjedd

  1. Terjedd

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Palmer sier 3 grader per 12 timer i en videosamtale med Martin Keen i brusof.
  2. Terjedd

    Gjærnæring

    Trub or not trub... Nå er jeg en av dem som tapper vørter til gjæring fra omtrent bunnen av kokekaret. Da får jeg alltid med trub. Kan selvfølgelig kaste de første 4-5 litrene, evt bruke de til startere, men som vestlending smerter jo det. Den inneholder minimalt med maltrester og større...
  3. Terjedd

    Gjærstarter

    Jeg leste og lærte av den nerdete starten, men det var befriende med en oppsummerende punktliste. Hukommelse er oppskrytt.
  4. Terjedd

    Meksikansk lagergjær, Imperial L09 og wlp 940

    Jeg er ingen stor fan av alle mulige tilsetninger som skal gjøre livet lett å leve. Her er likevel en som har med h2s å gjøre...
  5. Terjedd

    Deilige bilder!!!

    Tilt og tilsvarende apparater måler tettheten i væske. Tettheten endres ved temperatur. Kaldere væske er tyngre enn varm. Derfor går SG opp ved koldkrasj. På grafen du viser er det lite synlig. Droppet i SG i starten av nedkjølinga tror jeg har andre årsaker. Kanskje har det vært gjærrester...
  6. Terjedd

    Lav meskeeffektivitet

    1.020 er høyt. John Palmer sier det ikke bør være under 1.008, så du har mye å gå på. Du har altså mye sukkerholdig vørter igjen i mesken når du er ferdig å skylle. Mindre kverning og lengre skylling gir mye mer sukkerholdig vørter ut.
  7. Terjedd

    Lav meskeeffektivitet

    1,5mm er stor åpning. Jeg maler på 0,9mm og skyller saaakte - omlag 0,5 liter per minutt. Meskeeffekt på over 90%. På all grainsett med butikkverning og rask skylling var jeg nede i en meskeeffekt på under 70%.
  8. Terjedd

    Deilige bilder!!!

    Endelig lite nok vørter til at jeg slipper søl. 19 liter vørter, 12 liter skum. Imperial B48 er sjelden beskjeden.
  9. Terjedd

    Bryggertabber

    https://www.dagbladet.no/nyheter/frankrike-innforer-utendors-roykeforbud/83156902
  10. Terjedd

    Tråden for dumme spørsmål.

    Høy alkohol=lavt skum er min erfaring.
  11. Terjedd

    Hvorfor insisterer vi på at det er lett å brygge godt øl?

    Jeg er nok enig med deg. Dodraugen er ivrigste drikker her i huset. Likevel brygger jeg øl. Fordi jeg av og til brygger noe som jeg liker. Liker bedre enn det jeg kjøper ferdig. Også fordi jeg synes det er stas å få noe til bedre enn før. Det er en tilfredsstillelse å få til noe bedre, å bli...
  12. Terjedd

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er for sent med oksygen. Amigase vil nok ta stouten ned. Langt ned. Tror ikke du ønsker det heller. Hvorfor noen få poeng ned? Tror ikke du vil smake noen få poeng. Dessuten, stout er ofte for tørre - så det høres fint ut i mine ører om du har endt litt høyt
  13. Terjedd

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Co2 til 100/kg: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/295699754
  14. Terjedd

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg mener karboneringen vil være den samme. Omtrent 2,5 CO2 volumprosent. (Rett nok sier Brewfather at trykket vil være 1,9 bar ved 20 grader.) Skal du servere ved den temperaturen må du ha et serveringstrykk tilsvarende om ølet skal holde karboneringen.
  15. Terjedd

    Tråden for dumme spørsmål.

    Har du et fat med starsan kan du tynne ut restene med en liter eller to av det. Ikke helt oksygenfritt, men jeg tror det gjør nytten. Kokende vann er heller ikke oksygentomt.
Tilbake
Topp