Nylig innhold av tiheia

  1. T

    No-chill brygging

    Endte med at jeg overførte til karene på 95 grader. 24l i ene og 15 i det andre og 8l i en 10l dunk. Vørteren ble stående i 48 timer før pitching og i det største og minste karet luktet og smakte det vanlig mens karet med 50% headspace hadde fått en merkelig vond lukt. Jeg helte gjæren i okkesom...
  2. T

    No-chill brygging

    Hei. Er det noen her som har erfaring med dette? Har lest litt om det og siden jeg for tiden er i besittelse av en altfor kort kjølespiral så lurte jeg på å bare tappe i kar og sette de i kjøleskapet med stc på pitchetemp og så pitche dagen etter. Er det problemer knyttet til dette? Tåler...
  3. T

    Automatisk flaskefyller

    Tror ikke den stopper av seg selv. Så ut som at når man tok flasken på fylleren så må man presse litt ned for at ølet skal renne. Da åpner "krana" som er i karet seg. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
  4. T

    Øl til erter, kjøtt og flesk

    Hmm, rug ipa har jeg i grunn aldri brygget så kanskje jeg skal lage to typer. Er bare redd det skal bli for "spesiellt" for en del av gruppa. Vi får se, takker for input hvertfall Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
  5. T

    Øl til erter, kjøtt og flesk

    Da blir det nok en pale. Alle pleier å like det. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
  6. T

    Øl til erter, kjøtt og flesk

    Hei, hva slags øl kan dere anbefale til et lystig lag med erter, kjøtt og flesk. Ønsker å brygge noe som står godt til maten men er usikker på hva. Lurte litt på en ikke altfor bitter pale. Edit skal brygge selv of course.
  7. T

    Astringent - Når kan man smake det?

    Åpnet en ny flaske nå. Jeg er elendig på å beskrive men det kan kanskje ligne på tørrheten jeg har smakt noen ganger i hvitvin. Ble mer i tvil nå. En annen ting er at jeg tilsatte 1g\l koriander på dag 10. Når jeg flasket på dag 14 kjente jeg dette veldig godt mens nå, etter 7 dager i flaske har...
  8. T

    Astringent - Når kan man smake det?

    Hei, jeg har på 3-4 brygg (ikke etter hverandre) opplevd en smak som jeg lurer på er å astringent.  Bryggene tror jeg har vært hvete/wit. Jeg har kjøleboks oppsett og bruker kontinuerlig skylling med 90 graders vann. Det varme vannet er aldri i direkte kontakt med makten da det alltid er 2-3 cm...
  9. T

    Lage aprikospure

    Fant ikke dette i butikken i dag(om det finnes i det hele tatt) så tenkte å lage selv med tørket aprikos. Det skal brukes i sekundær på en wit. Forslag til fremgangsmåte noen? Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
  10. T

    Bryggertabber

    Sikkert ikke første gang dette har skjedd men. Startet skylling av mesk ut av kjøleboksen. Åpnet krana så det rant forsiktig ned i kokekaret. Så stakk jeg inn for å spise å varme meg. Kom ut en halvtime senere å fant snaue 30 liter på gulvet i garasjen. Glemt å lukke krana på gryta:( Sent from...
  11. T

    Camurri Brauer cb50

    http://maltmagnus.se/utrustning/camurribrauer Nytt alt-i-ett oppsett. Hva mener ekspertene om denne da? Fant ikke noe om denne fra før her på forumet. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
  12. T

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Jeg synes også denne var annerledes og veldig god. Er også på jakt etter en god klone oppskrift.
  13. T

    Applikasjon\webside for å finne oppskrift basert på råvarer man har liggende?!

    Hei. Jeg begynner etterhvert å få endel "rester" av humle og malt fra tidligere brygg som jeg har lyst til å få brukt. Finnes det en applikasjon eller side hvor man kan legge inn hvilke råvarer man har og så finne oppskrifter utifra dette eller må man bare titte på forskjellige oppskrifter og...
  14. T

    NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

    Nå er det noen dager siden jeg sist trålet nettet men det jeg hadde håpet på å finne var en butikk som hadde alle og som tilbyr oppdeling så jeg slipper så mye rester. Har vel kikket på bryggeland, bryggselv og nøgne ø. Men nå er ikke jeg veldig erfaren i gamet så jeg klarer ikke å finne eks...
  15. T

    NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

    Hei. Har lyst til å brygge denne men sliter med å finne èn butikk som har alle malttyper med riktig EBC. Noen som har brygget denne som kan tipse meg riktig vei.
Tilbake
Topp