Hei, jeg har på 3-4 brygg (ikke etter hverandre) opplevd en smak som jeg lurer på er å astringent. Bryggene tror jeg har vært hvete/wit.
Jeg har kjøleboks oppsett og bruker kontinuerlig skylling med 90 graders vann. Det varme vannet er aldri i direkte kontakt med makten da det alltid er 2-3 cm med vann over. Vannet jeg tapper ut er heller aldri over 78 grader.
Vørteren før og etter kok smaker som den skal. Etter 14 dager på gjæring kan jeg ane usmaken. Etter en uke på flasker er ølet gjennomsyret av denne smaken. Jeg har vanskelig for å beskrive smaken men kanskje litt sur/eddiksaktig. Gjelder både smak og aroma.
Har vel laget 30 batcher til sammen og gjør som regel alt på samme måte. For meg virker det da som det kanskje er rengjøring av tappeutstyr?
Enige?
Andre tanker?
Når kan man evt smake astringens?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Jeg har kjøleboks oppsett og bruker kontinuerlig skylling med 90 graders vann. Det varme vannet er aldri i direkte kontakt med makten da det alltid er 2-3 cm med vann over. Vannet jeg tapper ut er heller aldri over 78 grader.
Vørteren før og etter kok smaker som den skal. Etter 14 dager på gjæring kan jeg ane usmaken. Etter en uke på flasker er ølet gjennomsyret av denne smaken. Jeg har vanskelig for å beskrive smaken men kanskje litt sur/eddiksaktig. Gjelder både smak og aroma.
Har vel laget 30 batcher til sammen og gjør som regel alt på samme måte. For meg virker det da som det kanskje er rengjøring av tappeutstyr?
Enige?
Andre tanker?
Når kan man evt smake astringens?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk