Bryggselv Kristiansand og Qvart Ølkompani inviterer til hjemmebryggerdag lørdag 7. april, og da skal vi brygge New England IPA! Kjetil Jikiun kommer også :)
Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/1798038170499493/
Jeg lager egne oppskrifter og brygger etter kommersielle oppskrifter og trives godt med begge deler. Når jeg brygger etter en kommersiell oppskrift, synes jeg det er gøy å se hvor nærme jeg klarer å komme originalen – og ikke minst hva jeg kan gjøre for at ølen skal passe bedre til min gane...
Jeg sendte melding til Bryggselv for et par dager siden og spurte om det er noe nytt når Ink & Dagger kommer som sett. Fikk dette svaret: "Jeg kan naturlig nok ikke si så mye om dette,
Det jeg kan si er at det kommer 2 nye månedens ølsett når kalenderen viser Juni."
Så det kan ikke utelukkes...
Har du lyst til å lære om brygging av New England IPA og surøl – og i samme sleng få vite litt om bruk av frukt i øl og fatlagring? Da bør du sette av torsdag 14. september klokken 18, for da kommer Stephen Andrews (Nøgne Ø/Sleeping Village Brewing) til B8 i Arendal for å dele av kunnskapen sin...
Jeg synes det er både givende og lærerikt å brygge kloner/kopier (man leser ofte mye om selve øl og evt. teknikker rundt det aktuelle ølet før man brygger). Når jeg vet hvordan den kommersielle versjonen smaker, så er det gøy å se hvor nærme jeg kan få min egen versjon, og evt hva jeg kan gjøre...
Jeg spurte bryggeren hos Amundsen om oppskriften for noen måneder siden, men fikk til svar at han dessverre ikke kunne dele den ettersom Bryggselv kanskje skulle tilby Ink & Dagger som sett...
Jeg spurte Haandbryggeriet om oppskriften på Dobbel Dose, og den fikk jeg senest i dag. Så nå er de tydeligvis blitt rause når det kommer til deling av oppskrifter :D
Min silbunn (BB60 gen. 2) var ikke ordentlig tilpasset og slapp igjennom en del maltkorn. Fikk ny på flekken da jeg nevnte dette for olbrygging.no, og den nye silbunnen sitter som et skudd. Så gir du dem beskjed, får du sikkert ny silbunn :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.